dajte nešto fino
stalno jedem u kineskom restoranu i mljac mi je.
jel to na rižinoj vodi pa bude onako sluzkasto/gusto?
dajte nešto fino
stalno jedem u kineskom restoranu i mljac mi je.
jel to na rižinoj vodi pa bude onako sluzkasto/gusto?
Mi ju jedemo već daaaaaaaaaaaaanima! Ali doslovno. Za 2 mjeseca ću i ja biti pravi primjerak za kolinje![]()
Ostavljam recept onoj koja nas na to navukla....
:D
ali ja je pravim sa vrhnjem za kuhanjem, jel ti to ok?
janoccka, zar još traje?!
Ovu iz kineskog restorana je MM nekako radio, zgusnuo bi je kuzuom.
A ova s vrhnjem je čisto zlo - milijun kalorija, a prefino...
Ne pitaj...![]()
Ne razbacujte se mogucnostima, dajte sta konkretno, sa ili bez vrhnja - svejedno![]()
Obozavamo svi kukuruz - rado bih probala koju varijantu![]()
konzerva kukuruza, vrhnje za kuhanje, sol... i voda do željene gustoće.
štapnim mikserom zdruckaš kuruzu, staviš u lonac s vrhnjem, pustiš da prokuha i dodaš vode onoliko koliko želiš da ti juha bude rijetka/gusta.
možeš staviti i manje vrhnja.
neka prokuha nekoliko minuta da se fino sjedini.
od začina u ovu juhu stavim samo sol jer mi je žao kvariti okus kukuruza u sprezi s vrhnjem :slin:
ja tako radim i sve ostale juhe tipa brokula, grašak, mahune, tikvice, buča... a ako stavljam samo vodu, dodam i malo octa, da bude "na kiselo".
Ja isto ovako kao apri, ali još na kraju u tanjuru malo popaprim jer mi je tek onda mmmmmmljac. Mislim da imam ideju za sutrašnji ručak![]()
Ako je sezona friškog kukuruza, onda ga malo dinstam, podlijem vodom da se skuha i na kraju ispasiram + vrhnje.
Ovu MM-ovu verziju bistre, sluzave juhe ne znam točno, pitat ću ga večeras.
Na puteru ili margarinu proprziti 2 crna luka i malo cesnjaka, naliti litar i pol vode , pustiti da provri, i da vri 5 min, u to narendati 2 krompira, mrkvu i celu kesu mrzlog kukuruza, malo kima, vegete i kuvati najmanje sat bremena. Corba je gusta, divnog ukusa bez ikakve zaprske
Na ovu s vrhnjem su i nas uspjeli navući. Preefina nam je, postajemo ovisnici...![]()
Da li se fino usitni, ne ostane ljuskasto,?apricot prvotno napisa
ajme, vi čistunci!
pa naravno da ostanu ljuskice, u tome i jest čar!
možeš ti i pasirati, ali onda se minutaža sa sedmice povećava na dvaes minuta![]()
Ma, ne smetaju meni ljuskice, ali nema šanse da cure jedu nešto ljuskasto. Kad sam radila grašak na taj način, nisu htjele ni okusiti. U obzir dolazi ili skroz glatko ili cijele bobice.
Mmmmmm..... - morat cu probat![]()
Samo jedno pitanjce:
moze li umjesto vrhnja za kuhanje - kiselo vrhnje ili mileram. Malo mi tesko padne vrhnje za kuhanje :/
ostat će ti one bijele grudice jer se kiselo vrhnje nikada dobro ne otopi.
za mileram ne znam, vjerojatno bi moglo jer je malo drugačije konzistencije, kremastiji je
apricot prvotno napisa
Meni ne ostaju grudice, jer izmuckam vrhnje u smaoj salici prije nego ga stavim u umak. I najbolje se izmucka onaj od Dukata, bas glatko.
Mozda cu za prvu ruku probat kombinaciju vrhnja za kuhanje i kiselog vrhnja.
Thanks!
E, da, na konzervu kukuruza od 400g kolko vrhnja ide, a da juha ne bude prerijetka :?
neće biti prerijetka, samo može biti pregusta.
stavi pola vrhnja. ili cijelo, to je sve stvar ukusa.
poslije razrjeđuješ vodom (računaj da se u tanjuru još malo zgusne, zna ispasti ko puding, ali i tada je fino)![]()
Meni nikada nije ispalo pregusto...![]()
Zato ja više volim kada ti praviš![]()
[quote="Mamita"
jel to na rižinoj vodi pa bude onako sluzkasto/gusto?[/quote]
kinezi koriste rizino brasno da naprave tu gustinu tj. ono sluzavo![]()
pretpostavljam da se radi o pakiranju od 1 l vrhnja?apricot prvotno napisa
joooooooooooooj, jedva cekam da ovo napravim!!!!
Aiiii, ne, pola onog malog!!! Ta tvoja bi bila samo vrhnje(na konzervu od 400g).malena beba prvotno napisa
![]()
adam se da će pročitati prije nego je napravi.![]()
neeeeee, ono malo od 2,5 dl!!!!!malena beba prvotno napisa
ajme, malena bebo, pa od litre vrhnja napraviš svatovsku juhu, za 50 ljudi![]()
nisi valjda?!
![]()
nisan pravila nego me samo sram jer neman pojma![]()
pa ti si malena beba, šta te briga.
moja "malena beba" jedva da i kruh putrom namaže![]()
![]()
ima nesto i u tome(iako se nick zapravo ne odnosi na mene i ja sam malena i mlada )
Recepti su super, javljam se ovdje jer sam provjereni ovisnik o koruzi.
Sto se pak tice milerama i vrhnja kiselog, moj recept preuzet od bake i mame je da se (ak se kao ukuhava) na jednu zlicu milerama stavi zlicica obicnog ostrog brasna. Onda nema grudica. Ja to stalno tak radim i za umake u koje mora ici ono supergusto vrhnje tipa mileram.
Uuuu, ovo moram probati. Obožavam kuruzu.
Inače, one grudice od vrhnja i kiselog mlijeka u juhama - meni je to super.
uf uf uf
još i ovo mljack
pravila ja juhu, al nisam mixala kukuruz
pojalo se sve lizala se šerpa![]()
Ja sam isto napravila juhu, al se serpa nije lizala. Nije nas tip juhe. NItko u kuci, a ima nas 5, nije bio odusevljen....
nisi dobro napravila![]()
Sto se mene tice, to se ne moze dobro napraviti. Inace volimo kukuruz, zato me je juha toliko osupnula...![]()
šta vam se nije dopalo: što je slatkasta, što ima komadića, što je gusta... vrhnje...?
baš mi je čudno jer je sva djeca inače obožavaju :/
ja sam je naravno modificirala![]()
prvo propržila luk
onda mrkvu
"komadić" graška
malo vrhnja
svježi peršin
i onda vrhnje i kukuruz
apricot iman sve u kuci, ajde sad mi lipo objasni , ne kotam, prvo ide vrhnje? kako u tako malo vrhnja istreses toliko kukuruza i cekas da provri a tek onda ide voda? ja sam ti za kuvanje![]()
jos jedna stvar, sutra iman i vjezbe, jel se to moze napraviti pa kasnije podgrijati ili to ne dolazi u obzir?
možeš podgrijati, kako ne.
dakle, smiksaš kukuruz i staviš ga u lonac u koji si istresla vrhnje. odmah dodaš i vode (cca 2dl), posoliš i pustiš da prokuha. onda dodaješ još vode dok ti ne bude gusta/rijetka koliko voliš.
nema mudrosti!
Ja vas upozoravam da ne navučete dijete na ovu juhu jer kod nas opsjednutost traje već mjeeeeeeeeesecima![]()
apricot prvotno napisa
Ja isto ovako radim samo dodam limuna, za kiselo. da se utušiš...![]()
Ovako ja radim, već godinama, ''chicken sweetcorn soup'' poučena kuharom iz kineskog restorana. Jako jako jednostavno, a jako ukusno:
1 pileći file (može i koji drugi komad piletine bez kosti)
1 manja konzerva kukuruza
pileća juha, sol, papar, soya sauce, malo škroba
popržiti piletinu, izrezanu na kockice, na putru. Kad porumeni, posipati sa malo kukuruznog brašna (ovo bacim odokativno. ovisi koliko želim juhe) te podliti sa pilećom bistrom juhom (možete isto tako podliti vodom i ubaciti kokošju kockicu). Pustiti da kuha nekih 15-ak min te onda ubaciti kukuruz (ocijeđen). Neka kuha još 5 min. Izmutiti jaje i ukuhati ga u juhu uz stalno miješanje te odmah dodati začine - sol, papar i soyu. I to je to!
Na isti način se može raditi juha od kozica, samo piletinu zamijeniti kozicama.