Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Juha od kukuruza

  1. #1
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno Juha od kukuruza

    dajte nešto fino

    stalno jedem u kineskom restoranu i mljac mi je.

    jel to na rižinoj vodi pa bude onako sluzkasto/gusto?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Mi ju jedemo već daaaaaaaaaaaaanima! Ali doslovno. Za 2 mjeseca ću i ja biti pravi primjerak za kolinje
    Ostavljam recept onoj koja nas na to navukla....

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    :D

    ali ja je pravim sa vrhnjem za kuhanjem, jel ti to ok?

    janoccka, zar još traje?!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Ovu iz kineskog restorana je MM nekako radio, zgusnuo bi je kuzuom.

    A ova s vrhnjem je čisto zlo - milijun kalorija, a prefino...

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ne pitaj...

  6. #6
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Ne razbacujte se mogucnostima, dajte sta konkretno, sa ili bez vrhnja - svejedno
    Obozavamo svi kukuruz - rado bih probala koju varijantu

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    konzerva kukuruza, vrhnje za kuhanje, sol... i voda do željene gustoće.

    štapnim mikserom zdruckaš kuruzu, staviš u lonac s vrhnjem, pustiš da prokuha i dodaš vode onoliko koliko želiš da ti juha bude rijetka/gusta.
    možeš staviti i manje vrhnja.
    neka prokuha nekoliko minuta da se fino sjedini.

    od začina u ovu juhu stavim samo sol jer mi je žao kvariti okus kukuruza u sprezi s vrhnjem :slin:

    ja tako radim i sve ostale juhe tipa brokula, grašak, mahune, tikvice, buča... a ako stavljam samo vodu, dodam i malo octa, da bude "na kiselo".

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Ja isto ovako kao apri, ali još na kraju u tanjuru malo popaprim jer mi je tek onda mmmmmmljac. Mislim da imam ideju za sutrašnji ručak

    Ako je sezona friškog kukuruza, onda ga malo dinstam, podlijem vodom da se skuha i na kraju ispasiram + vrhnje.

    Ovu MM-ovu verziju bistre, sluzave juhe ne znam točno, pitat ću ga večeras.

  9. #9
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    daj sluzavu

  10. #10
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Na puteru ili margarinu proprziti 2 crna luka i malo cesnjaka, naliti litar i pol vode , pustiti da provri, i da vri 5 min, u to narendati 2 krompira, mrkvu i celu kesu mrzlog kukuruza, malo kima, vegete i kuvati najmanje sat bremena. Corba je gusta, divnog ukusa bez ikakve zaprske

  11. #11
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Na ovu s vrhnjem su i nas uspjeli navući. Preefina nam je, postajemo ovisnici...

  12. #12
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    štapnim mikserom zdruckaš kuruzu
    Da li se fino usitni, ne ostane ljuskasto,?

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ajme, vi čistunci!
    pa naravno da ostanu ljuskice, u tome i jest čar!
    možeš ti i pasirati, ali onda se minutaža sa sedmice povećava na dvaes minuta

  14. #14
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ma, ne smetaju meni ljuskice, ali nema šanse da cure jedu nešto ljuskasto. Kad sam radila grašak na taj način, nisu htjele ni okusiti. U obzir dolazi ili skroz glatko ili cijele bobice.

  15. #15
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Mmmmmm..... - morat cu probat
    Samo jedno pitanjce:
    moze li umjesto vrhnja za kuhanje - kiselo vrhnje ili mileram. Malo mi tesko padne vrhnje za kuhanje :/

  16. #16
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ostat će ti one bijele grudice jer se kiselo vrhnje nikada dobro ne otopi.
    za mileram ne znam, vjerojatno bi moglo jer je malo drugačije konzistencije, kremastiji je

  17. #17
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Ajme ideja za sutrašnji ručak :D

  18. #18
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ostat će ti one bijele grudice jer se kiselo vrhnje nikada dobro ne otopi.
    za mileram ne znam, vjerojatno bi moglo jer je malo drugačije konzistencije, kremastiji je

    Meni ne ostaju grudice, jer izmuckam vrhnje u smaoj salici prije nego ga stavim u umak. I najbolje se izmucka onaj od Dukata, bas glatko.
    Mozda cu za prvu ruku probat kombinaciju vrhnja za kuhanje i kiselog vrhnja.
    Thanks!

    E, da, na konzervu kukuruza od 400g kolko vrhnja ide, a da juha ne bude prerijetka :?

  19. #19
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    neće biti prerijetka, samo može biti pregusta.
    stavi pola vrhnja. ili cijelo, to je sve stvar ukusa.
    poslije razrjeđuješ vodom (računaj da se u tanjuru još malo zgusne, zna ispasti ko puding, ali i tada je fino)

  20. #20

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Meni nikada nije ispalo pregusto...
    Zato ja više volim kada ti praviš

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno Re: Juha od kukuruza

    [quote="Mamita"

    jel to na rižinoj vodi pa bude onako sluzkasto/gusto?[/quote]

    kinezi koriste rizino brasno da naprave tu gustinu tj. ono sluzavo

  22. #22
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    stavi pola vrhnja. ili cijelo, to je sve stvar ukusa.
    :
    pretpostavljam da se radi o pakiranju od 1 l vrhnja?

    joooooooooooooj, jedva cekam da ovo napravim!!!!

  23. #23
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj malena beba prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    stavi pola vrhnja. ili cijelo, to je sve stvar ukusa.
    :
    pretpostavljam da se radi o pakiranju od 1 l vrhnja?

    joooooooooooooj, jedva cekam da ovo napravim!!!!
    Aiiii, ne, pola onog malog!!! Ta tvoja bi bila samo vrhnje(na konzervu od 400g).

    adam se da će pročitati prije nego je napravi.

  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj malena beba prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    stavi pola vrhnja. ili cijelo, to je sve stvar ukusa.
    :
    pretpostavljam da se radi o pakiranju od 1 l vrhnja?

    joooooooooooooj, jedva cekam da ovo napravim!!!!
    neeeeee, ono malo od 2,5 dl!!!!!

    ajme, malena bebo, pa od litre vrhnja napraviš svatovsku juhu, za 50 ljudi

  25. #25
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno


  26. #26
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nisi valjda?!

  27. #27
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    nisan pravila nego me samo sram jer neman pojma

  28. #28
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa ti si malena beba, šta te briga.
    moja "malena beba" jedva da i kruh putrom namaže

  29. #29
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno


    ima nesto i u tome (iako se nick zapravo ne odnosi na mene i ja sam malena i mlada )

  30. #30
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Ja ću danas mam sveki zadiviti ovom juhicom.

  31. #31

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Recepti su super, javljam se ovdje jer sam provjereni ovisnik o koruzi.

    Sto se pak tice milerama i vrhnja kiselog, moj recept preuzet od bake i mame je da se (ak se kao ukuhava) na jednu zlicu milerama stavi zlicica obicnog ostrog brasna. Onda nema grudica. Ja to stalno tak radim i za umake u koje mora ici ono supergusto vrhnje tipa mileram.

  32. #32
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Uuuu, ovo moram probati. Obožavam kuruzu.

    Inače, one grudice od vrhnja i kiselog mlijeka u juhama - meni je to super.

  33. #33
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    uf uf uf
    još i ovo mljack

    pravila ja juhu, al nisam mixala kukuruz
    pojalo se sve lizala se šerpa

  34. #34
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja sam isto napravila juhu, al se serpa nije lizala. Nije nas tip juhe. NItko u kuci, a ima nas 5, nije bio odusevljen....

  35. #35
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nisi dobro napravila

  36. #36
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Sto se mene tice, to se ne moze dobro napraviti. Inace volimo kukuruz, zato me je juha toliko osupnula...

  37. #37
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    šta vam se nije dopalo: što je slatkasta, što ima komadića, što je gusta... vrhnje...?
    baš mi je čudno jer je sva djeca inače obožavaju :/

  38. #38
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ja sam je naravno modificirala
    prvo propržila luk
    onda mrkvu
    "komadić" graška
    malo vrhnja
    svježi peršin

    i onda vrhnje i kukuruz

  39. #39
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    ja sam je naravno modificirala
    prvo propržila luk
    onda mrkvu
    "komadić" graška
    malo maslaca

    svježi peršin

    i onda vrhnje i kukuruz

  40. #40
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    apricot iman sve u kuci, ajde sad mi lipo objasni , ne kotam, prvo ide vrhnje? kako u tako malo vrhnja istreses toliko kukuruza i cekas da provri a tek onda ide voda? ja sam ti za kuvanje
    jos jedna stvar, sutra iman i vjezbe, jel se to moze napraviti pa kasnije podgrijati ili to ne dolazi u obzir?

  41. #41
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    možeš podgrijati, kako ne.
    dakle, smiksaš kukuruz i staviš ga u lonac u koji si istresla vrhnje. odmah dodaš i vode (cca 2dl), posoliš i pustiš da prokuha. onda dodaješ još vode dok ti ne bude gusta/rijetka koliko voliš.

    nema mudrosti!

  42. #42

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja vas upozoravam da ne navučete dijete na ovu juhu jer kod nas opsjednutost traje već mjeeeeeeeeesecima

  43. #43

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    827

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    konzerva kukuruza, vrhnje za kuhanje, sol... i voda do željene gustoće.

    štapnim mikserom zdruckaš kuruzu, staviš u lonac s vrhnjem, pustiš da prokuha i dodaš vode onoliko koliko želiš da ti juha bude rijetka/gusta.
    možeš staviti i manje vrhnja.
    neka prokuha nekoliko minuta da se fino sjedini.

    od začina u ovu juhu stavim samo sol jer mi je žao kvariti okus kukuruza u sprezi s vrhnjem :slin:

    ja tako radim i sve ostale juhe tipa brokula, grašak, mahune, tikvice, buča... a ako stavljam samo vodu, dodam i malo octa, da bude "na kiselo".

    Ja isto ovako radim samo dodam limuna, za kiselo. da se utušiš...

  44. #44
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Ovako ja radim, već godinama, ''chicken sweetcorn soup'' poučena kuharom iz kineskog restorana. Jako jako jednostavno, a jako ukusno:

    1 pileći file (može i koji drugi komad piletine bez kosti)
    1 manja konzerva kukuruza
    pileća juha, sol, papar, soya sauce, malo škroba

    popržiti piletinu, izrezanu na kockice, na putru. Kad porumeni, posipati sa malo kukuruznog brašna (ovo bacim odokativno. ovisi koliko želim juhe) te podliti sa pilećom bistrom juhom (možete isto tako podliti vodom i ubaciti kokošju kockicu). Pustiti da kuha nekih 15-ak min te onda ubaciti kukuruz (ocijeđen). Neka kuha još 5 min. Izmutiti jaje i ukuhati ga u juhu uz stalno miješanje te odmah dodati začine - sol, papar i soyu. I to je to!
    Na isti način se može raditi juha od kozica, samo piletinu zamijeniti kozicama.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •