Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: gutanje krute hrane

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno gutanje krute hrane

Pročitala sam da bebama kad izrastu prvi zubići hranu treba samo zgnječiti ili naribati. M. ima 11 mjeseci i ne može pojesti ni zgnječenu bananu a kamoli nešto drugo. Odmah ga tjera na povraćanje.
    Sve mora biti savršeno smiksano ( i malo rjeđe ) jer imam osjećaj da će se ugušiti.
    Da li da ga privikavam na malo kruću hranu (i kako da ga uopće priviknem) ili će to on sam s vremenom svladati?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: gutanje krute hrane

Citiraj salen prvotno napisa
    Pročitala sam da bebama kad izrastu prvi zubići hranu treba samo zgnječiti ili naribati. M. ima 11 mjeseci i ne može pojesti ni zgnječenu bananu a kamoli nešto drugo. Odmah ga tjera na povraćanje.
    Sve mora biti savršeno smiksano ( i malo rjeđe ) jer imam osjećaj da će se ugušiti.
    Da li da ga privikavam na malo kruću hranu (i kako da ga uopće priviknem) ili će to on sam s vremenom svladati?
    Evo, postavila si pitanje umjesto mene. Od riječi do riječi isto. Ivan ima 10 i pol mjeseci i već sam ga tresla za noge, davio se s komadićem jabuke. Mene ne muči što mu moram miksati, već kako će jesti u jaslicama za mjesec i pol. Ivan ima 8 zubića.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po mojem bi rješenje bilo da niste ni počele miksati :/
    zara je jela krušku, jabuku i slično kad nije imala nijednog jedinog zuba - desni su im dovoljno jake da samelju hranu
    margita ima 2 zuba i tek je počela s dohranom, ali joj baš ništa ne miksam, samo ribanje i gnjeckanje vilicom ako treba.
    da, prvih par puta je pljuvala van i činilo se kao da će se udaviti, ali to je normalna reakcija na krutu hranu. vrlo brzo je prihvatila klopu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam, Lutonjice. Sjećam se da sam svom starijem sinu dok je bio tako mali isto morala sve miksati i hrana je morala biti rijetka, tekuća. U isto vrijeme kćer (blizanci) je jela normalno vilicom zgnječenu hranu i nisu joj smetali komadići, nije se davila niti povraćala.
    Bojim se da tu nema pomoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •