-
Dobro, ne raumijem zašto se ne bismo dotakle mita i korupcije... pa živimo u državi koja se jedva odvojila od nekih sumnjivih država na listi korumpiranosti. A o temi MPO se tako raspravljalo i to u onom periodu kada su nas stranci proučavali? Ali slažem se da nije u redu pričati o mitologiji ako već ne želimo javno iznijeti podatke tko i kada. Ja osobno, kada poželim pričati direktno o tome javiti ću se onima kojima je to posao, a ne pisati na ovom forumu. Ipak, povuče me pa se ispričavam što sam uopće i spominjala tako nešto. Ipak me sve to malo muči iako se trudim zaboraviti neke trenutke moje MPO karijere.
Kao što sam već rekla, nismo svi jednaki, pa ni doktori nisu svi jednaki.
A posao, eto, ja sam na radnom mjestu gdje o mojoj "dobroj volji" ovise ugovori vrijedni mnogo tisuća dolara. Kada sam tek zasjela na to radno mjesto iznenadio me razgovor s jednom strankom. Naime, upozorili su je da ne prihvačam "čudne" poklone i da trebaju biti pažljivi samnom jer bi to mogao biti zadnji njihov susret samnom. Naravno, to sam primila kao kompliment, najbolji do sada u mojoj karijeri. Ipak..... kada me zovu na nekoliko dana u npr. Dansku na svoj trošak.... ne mogu odbiti. Stranci to dobro zapakiraju kao promociju svojih proizvoda ili tvornica. Primam gotovo svakodnevno nekave male poklončiće koji su normalni u poslovnom svijetu. Radi se tu o nekakvim stranim pićima koji su odlika grada ili kraja iz kojeg ljudi dolaze... ili parfem... ili ogledalce.... ili..... Ali, to se smatra normalnim. Koliko ti pokloni vrijede, stvarno ne znam, ali znam da oni jednostavno doskoče tome tako da napišu logo svoje firme na ovitak... pa se ti misli. Ako primiš, kupili su te, ako ne primiš vrijeđaš njihovu kompaniju. Kako onda procijeniti vrijednost dobivenog poklona?
-
Ja smatram isto da je bitno o tome pričati i sam sebi osvijestiti nekakva pisana ili nepisana pravila o nagrađivanju/zahvali i onom drugom "nagrađivanju" jer se granica koji put čini, ali samo čini, maglovita. Mislim da je ovaj topic u tom smislu isto malo pripomogao i da je iz ove rasprave to postalo malo jasnije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma