Citiraj wonderwoman prvotno napisa
Citiraj ina33 prvotno napisa
Wonder, ne mislim da to treba regulirati na državnom nivou, iako sam uvjerena da postoje takvi pravilnici di god se pojave i ISO certifikati, osim toga nedavno je bilo u HR dosta onako publiciranih slučajeva po naslovnicama pa je javnost isto stekla neki filing što je mito, a što nije, a više-manje je filing uvijek isti - bombonjera it's OK, umjetnička slika - e, to je već drugi par postola.
Mozda je tako u Hr, taj dio doista ne znam, ali kod nas nije sigurno. Ja npr radim u firmi koja ima ISO certifikat, ali takav neki pravilnik ne postoji.
Naprotiv cak, kod nas postoje nepisani pravilnici o tome koliko koji zahvat kosta u drzavnim ustanovama.... Bas danas sam o tome razgovarala sa jednom nasom forumasicom koja se sprema za porod i kojoj je doktor, koji joj vodi trudnocu, u lice rekao koliko treba platiti doktoru koji ce je poroditi u drzavnoj bolnici .
Mislim da bi, ukoliko postoji neki mehanizam o kome ti govoris, svi oni bili punoooo pazljiviji nego sto jesu i takve stvari ne bi bile bas javno poznate, i onda bi se tacno znalo sta je paznja, a sta mito, a ne bi bila stvar filinga da se procjeni sta je sta.
Izregulirat će se samo od sebe, vjeruj mi, ako se i u BIH stvore nekih EU asocijacija, to ti se onda spiralno ubrzava i svi vrte to kolo - mediji, javnost, ministarstva itd. To postaje lagano no-no ponašanje, ali isto smo svi u tranziciji. Meni se čini da se to naočigled mijenja. Evo kao jedna paralela - prije se govorilo "ko o čemu, vojnici o skraćenju vojnog roka" (kao - neće se nikad ostvariti). I gle - ostvaruje se.