ina33 prvotno napisa
Wonder, ne mislim da to treba regulirati na državnom nivou, iako sam uvjerena da postoje takvi pravilnici di god se pojave i ISO certifikati, osim toga nedavno je bilo u HR dosta onako publiciranih slučajeva po naslovnicama pa je javnost isto stekla neki filing što je mito, a što nije, a više-manje je filing uvijek isti - bombonjera it's OK, umjetnička slika - e, to je već drugi par postola.
Mozda je tako u Hr, taj dio doista ne znam, ali kod nas nije sigurno. Ja npr radim u firmi koja ima ISO certifikat, ali takav neki pravilnik ne postoji.
Naprotiv cak, kod nas postoje
nepisani pravilnici o tome koliko koji zahvat kosta u drzavnim ustanovama.... Bas danas sam o tome razgovarala sa jednom nasom forumasicom koja se sprema za porod i kojoj je doktor, koji joj vodi trudnocu, u lice rekao koliko treba platiti doktoru koji ce je poroditi u drzavnoj bolnici

.
Mislim da bi, ukoliko postoji neki mehanizam o kome ti govoris, svi oni bili punoooo pazljiviji nego sto jesu i takve stvari ne bi bile bas javno poznate, i onda bi se tacno znalo sta je paznja, a sta mito, a ne bi bila stvar filinga da se procjeni sta je sta.