Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Mama koja ne voli dohranu

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Mama koja ne voli dohranu

Ne volim dohranu. Moje dijete ima 6 i pol mjeseci a meni je dohrana jako mrska, nemam ni malo volje hraniti svoje dijete s bilo cime osim mojeg mlijeka. Davala sam mu rizine pahuljice, krusku i jabuku, ali sve to vise radi reda. Ne znam, opravdavam se time sto se vec mjesecima borim s onima koji sa tri mjeseca daju djetetu sarmu, pa daj mu "zdravih" sokova iz tetrapaka, pa treba dijete caja jer je zedno, pa daj mu juhice sa rezancima, pa moj n.n. je vec sa tri mjeseca jeo fasiranu sniclu, pa sestra od pedijatra: trebate vec sa cetiri mjeseca poceti sa kasicama itd, itd... Zadnjih par dana vise ne kaka ujutro oko 8, nego navecer izmedju 22h i ponoci, naravno nece zaspati dok se ne isprazni. Optuzila sam jabuku za to, jer izadje u istom obliku u kojem ju je pojeo.
    Jednostavno mi je dohrana bezveze . Ima li netko slicno iskustvo ili ste svi jedva docekali da pocnete hraniti dijete na zlicu?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ih! tih savjeta ima na vagone!

ja sam se veselila dohrani jer smo na adaptiranom, pa mi ga je draže vidjeti kako slasno mljacka hranu iz žlice i otimama mi je iz ruke, nego li da se hrani na bocu :/
    a vi uživajte u sisi!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ti si napredna
    ja sam sa zarom jedva čekala, a s marge mi se ne da
    idući tjedan će 7 mjeseci, ja ju "dohranjujem" otprilike svaki treći dan, ne da mi se češće.
    inače, tih navršenih 6 mjeseci za dohranu svi uzimaju previše kruto : danas mi dijete navršava 6 mjeseci, danas mora dobiti svoju prvu kašicu stvar je u tome da je navršenih 6 mjeseci najranije vrijeme za početak dohrane, a može se početi i dosta kasnije. mnoge mame se žale kako im bebe ništa neće jesti, pa onda sa 8 ili 9 mjeseci, ili kasnije, najednom počnu - to je zato što su tek tada uistinu spremni za dohranu. treba zapravo pratiti dijete.
    kad ti đuka počne stvarno klopati (i normalno kakati, odnosno probavljati hranu), bit će i tebi gušt dohranjivati ga. a do onda se igrajte.

Anđela4

Početno

Moja bivša radna kolegica svog bebača je isključivo dojila do 1 godine. Bebač je super napredovao čak i po kilo mjesečno tako da je pedica rekla da njemu ništa netreba. Da ga ona samo doji.
    Sa otprl. godinu dana bebač se nešto razbolio, vadili mu krv kad šta krvna slika katastrofa, fale svi vitamini šta mogu faliti, anemičnost i šta ja znam šta. Sad pedica tvrdi to je zato šta se dohrana nije uvela!!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja se nemrem odluciti jel veca tlaka meni il viti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kojom se to krvnom pretragom vidi nedostatak vitamina?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mogao je bit anemican i to se jedino moglo vidjet preko krvne slike i doktorica je trebala uocit simptome mnogo prije (osobito ako je krvna slika bila tako katastrofalna)...a bogme godinu dana iskljucivog dojenja je jako puno i sasvim razlicito od aljkave dohrane sa 7 mj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i zaboravih:

Sa otprl. godinu dana bebač se nešto razbolio, vadili mu krv kad šta krvna slika katastrofa
    a ne, krvna slika će biti savršena kod bolesnog djeteta

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni isto nikak ta dohrana nije sjela. ja sam to isto odgadala jer je mali bio bas sa 6 mjeseci bolestan, pa nisam znala s cim da pocnem, pa on nije htio uopce to jesti, a ja uza sve s njim morala jos trosit vrijeme na pripremu necega sto ce on pljunuti prvu zlicu, a za drugu nece htjet ni otvorit usta...
    tak je to trajalo jedno mjesec dana, nisam mu svaki dan ni nudila...

poslije je prihvatio jelo, ali i sad me nekad zivcira, jer moram stalno mislit sta, gdje i kad ce jesti, uzas jedan, bolje je bilo kad je samo cica radila

jos je to sto on i nije neki jelac, prvih par zlica pojede bez pogovora, onda mu treba nekakva zabava u vidu igracaka, onda par zlica poslije mora on dole iz hranilice...nekad hoce ponovo nakon 10 ili 15 min koju zlicu, a nekad nece.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lutonjice
    ne smeta meni sto on ne jede sada, nego sta ce biti kad se ja vratim na posao sa godinu dana, pa se brinem da nece nista jesti i kako ce bez mamine sike

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daj, molim te, o čemu ti brineš, pa i sama vidiš kako se dijete promijeni u 7 dana, a što će tek biti za 6 mjeseci

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam sa i jedva čekala i bojala se, šta dati i kako i bilo mi je užasno, ona je samo znala liznuti žlicu i tražila ciku.
    a malcu sad neću ni pokušati davati još sigurno mjesec - dva, treba nabiti imunitet za zimu, a i tad ću iamti veći izbor za ponuditi mu.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam s prvim djetetom jedva docekala 6 mjeseci.
    sa drugim ne,shvatila sam koliko je dojenje jednostavno

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo bili na samo na cici do šest mjeseci, onda samo počeli sa dohranom jer sam već neko vrijeme ja gotovo pa skriveći jela. Naime moja curka je pokazivala strašnu želju da jede sa mnom. I nakon nekog vremena kad se izguštala jedući ono što sam joj pripremala opet se vratila cici kao najomiljenijoj hrani, i ja sam nastavila uvoditi jednu po jednu namirnicu ne žuteći baš previše a i ne brojeći zalogaje jer cica je tu.
    I dan danas nam se ručak strpa u 2-6 žlićica. Važno da hoće sve probati i da zna da postoji još nešto osim cice.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam jedna od NEdohrane ...bar u početku....počeli s 8mj...al meni je najjednostavnie dat sisu i sve 4u zrak 8) ...mogla bi tak do faksa
    a onda me malo počelo grist da bi ipak triba probat i neš dr...i tak počelo...
    sad više ne jede neg što jede...ono par žlica u 45min...pa sisa...pa spava..igra se...pa ručak par žlica....večera...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jooooj ni meni se ne da. Ja sam pre mislila da je to nešto što se mora, a sad kad sam saznala da se i ne mora baš.... :D Mada je sva rodbina već počela da poklanja tanjiriće, kašikice, dobili smo i stolicu za hranjenje ali razočaraću ih.... čekaćemo još. Ne volim da kuvam i gotovo! Ni čaj mi se ne da skuvati kad sam bolesna.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa sad, kuhati ćete morati početi kad-tad, ukoliko ne namjeravate hraniti dijete mcdrekom. 8)

nakon (otprilike, ako imate alergije u obitelji onda kasnije i sl.) 6 mjeseci treba početi nuditi dohranu, ne forsirajući da dijete tad mora pojesti toliko a za dva tjedna onoliko. malci sami znaju što im paše i u kojim količinama. a tu ionako nema nekog kuhanja... skuhati povrće na pari i umiješati žitarice može i najzadrtija mrziteljica kuhanja.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    ja sam s prvim djetetom jedva docekala 6 mjeseci.
    sa drugim ne,shvatila sam koliko je dojenje jednostavno
    I ja isto ovako.

Počeli isto tek sa preko 6 i po mjeseci. Pomalo i ne svaki dan. Nije baš ništa specijalno ni bio oduševljen. Sad jede kao mali termit, stalno je gladan i nešto bi žvakao.

Polako...

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni nije problem kuhati, a i to sto kazes, sto oni smiju jesti nije problem skuhati, nego bas mi je mrska dohrana

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađa je ful zainteresovana za hranu, napada nas dok jedemo, ali od prošle nedelje imamo dijagnozu AD, ja sam asmatičar a MM alergičar pa će svakako sačekati još....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam jedva cekala dohranu, jer smo na adaptiranom valjda,
    pa mi drago kad je prihvatio povrce, voce ...rizu
    svaki dan mu dajem , malo voca, malo povrca
    nisam neka kuharica, moram ovdje potraziti kako da napravim supicu bez zacina

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam jeeedva čekala dohranu zato što sam se veselila kuhanju, miksanju i kombiniranju voća, povrća i žitarica za svoju bebu no jako sam se razočarala kada sam vidjela s kojim guštom on odbija dohranu. Često sam se znala toliko truditi i na kraju hraniti WC školjku. No isplatilo se biti uporan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uh kako dobar topic i ja se pridruzijum mrzodohranjivacima. R ima 8 i pol mjeseci i bas mi je tlaka to sve mjesati i kuhata a on ma niti da usta otvori. Ali sam primjetila da kad ne pojede nista kad je samo na mlijeku da kaka kao i kad je bio mali skoro svaki obrok fina zuta kaka, a treba prati guzu svaki put, pa i to mi je tlaka. Tako se potrdim da u toku dana bar nesto pojede da malo poveze to unutra da manje kaka .
    Ne bi meni to sve bilo mrsko da ja znam da on to hoce pojest pa sve bacam, ali zivim u nadi da ce jednog dana poceti sa gustom papati

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

drage mame koje ne volite dohranu...

meni se čini kako smo, pod utjecajem raznih bebi-kuharica, od dohrane napravili puno veću nauku no što to u stvari jest.
    pogotovo za dojenu djecu koja se putem mjčinog mlijeka uspijevaju uz dojenje upoznati sa okusima onih namirnica koje mama konzumira.
    svejednom i za djecu koja nisu dojena, pravilo je gotovo isto: ne treba previše žuriti.
    niti nakuhavati.
    niti komplicirati...
    jer, kako neke od vas kažu, bebe vrlo često odbijaju, pa žali-Bože truda i vremena.

što nedostaje jednoj običnoj jabuci, nastruganoj žličicom ili prokuhanoj.
    ili naribanoj mrkvi ili korabi.
    krušci izgniječenoj vilicom.
    tikvici kuhanoj na pari...

bebe uopće ne zahtijevaju neke turbo.kombinacije i priprave: ne samo da ćemo si uštedjeti vrijeme i energiju, nego ćemo dopustiti djeci da se upoznaju sa pravim okusima namirnica, da ih zavole i osjete, a ne ih odmah bombardirati kombinacijama i upitnicima osjetila.

manje je više, pali i ovaj put

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

ma daj, molim te, o čemu ti brineš, pa i sama vidiš kako se dijete promijeni u 7 dana, a što će tek biti za 6 mjeseci
    Ovo je velika istina. Moja je curica bila skoro 9 mjeseci samo dojena jer nije htjela ništa jesti, ali kada se provalila, nema te sike koja bi joj bila draža od mesa. Čak je negdje sa godinu i nešto gotovo prestala dojiti i sada sa godinu i pol doji jednom dnevno. Sa osam mjeseci je dojila xy puta!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima i ped. koji ne preporucaju dohranu prije 8 mj. (za dojene bebe)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure ne znam di sam na forumu pročitala ovo: jabuka i sušena marelica u tećicu s vodom toliko da prekrije sastojke. nakon vrenja, smanjit vatru i krčkat tako 10ak min. poslije možeš štapnim pretvorit u kašicu. okus je FANTAZIJA

i da mi počeli s 8mj dohranu!!...ak bum imala još djece, isto neću prije 8mj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •