jel mi moze tko pojasniti sto me to ponekad probada/bocka s lijeve strane ispod rebara, pogotovo kad popijem poprilicno kave ili ako pojedem nesto masnije
jel mi moze tko pojasniti sto me to ponekad probada/bocka s lijeve strane ispod rebara, pogotovo kad popijem poprilicno kave ili ako pojedem nesto masnije
želudac možda
gastritis?
Žuč? Jel se uopće tako kaže?
Žuč, jetra i svi bitni organi su na desnoj strani.
To može bit refleks od nekog drugog orana, možda želuca.
Slezena, želudac ili debelo crijevo. Doktorirala po pitanju bolova u trbušnoj šupljini, a bome i rasporeda organa u istoj.![]()
a slezena :? i za koji vrag sluzi
Za čišćenje krvi od starih stanica.
A posluži i kao rezerva krvi u potrebi, kad recimo kreneš trčati.
Normalno je da boli kad trčiš ili se nekako naprežeš, naročito na jako pun ili prazan želudac. Boli i kad se poveća, recimo od virusne mononukleoze.
Ali mene recimo lijevo, u visini struka, boli crijevo, nekad se spusti prema jajniku.
hvala na pojasnjenju mamazika![]()
Mene isto znalo često boljeti ispod desnih rebara tj. s desne strane. Išla na RTG tog dijela - ništa! UZV-om se ne vidi ništa! Mene zna žuljati s te strane, kao da me boli rub rebara a sve čisto. Bojim se da nije vezano uz jetru...iako mi doc nije dao daljne pretrage....što se krvlju može vidjeti vezano uz jetru, zna li tko??? Na običnoj krvnoj pretrazi?
Ima li itko stručan reći mi što se može UZV-om abdomena vidjeti?? Meni se čini, ne puno! Doktorica mi je rekla da imam inače puna crijeva zraka i da je moguće da me boli ispod desne strane radi toga, ali nije sigurna...istina je da jedem začinjeno ali ne jedem pohlepno....da li je moguće da mi od toga napuhanja i zraka u crijevima-daje bol kao da me bole mokr. kanali??? :/ Krivo sam si zanimanje odabrala...i muževo...a nitko liječnik u familiji...jaoooo
i ja sam imala isti problem. bila sam na uzv i nije mi nađeno ništa. pretragom krvi možeš provjeriti jetrene enzime. ako su povišeni znači da je problem u jetri. ja sam ih napravila i također je sve ok. od kad sam trudna sam napravila markere na hepatitis i to mi je negativno. tako da mi ta bol stvarno nije jasna ( znaju me boljeti i rebra i područje ispod njih). internist mi je rekao da bi možda trebala provjeriti crijeva jer se i ona nalaze u tom dijelu i da to također može boljeti, ali i da se u jetri znaju napraviti nekakvi kalcifikati koji se jako teško dijagnosticiraju i da se mogu (ali i ne trebaju) primjetiti tek nakon nekoliko ponovljenih uzv-a tako da nakon što rodim idem za svaki slučaj na još jedan uzv.zelimo_bebu prvotno napisa
To mi je doc ponovila par puta...da su u pitanju crijeva i da bi možda trebala na kolonoskopiju :shock: ....neeeeee....samo to ne! Jedino pod full anestezijom.....
zelimo_bebu prvotno napisa
jade, ajde, nije to taaako strašno. Ja sam bila već 3 puta. Preživi se.
može biti od crijeva,meni je bilo...ali bioaktivom lll sve se riješilo...nije mi trebala kolonoskopija...sklona sam zatvoru i napuhavanju...a ispuhavanju baš i nezelimo_bebu prvotno napisa
![]()
otuda dolaze bolovi
~~~~~~~~~~~ da je sve ok
Gago kojim si bioaktivom to riješila. Di se kupi? u običnom dućanu ili je to nešto posebno?
mene je tako probadalo s lijeve strane,točno ispod rebara
i ustanovila mi se velika cista na jajniku,skoro 6 cm,koja se uvrnula(tzv torzija ciste)pa je to toliko boljelo
S lijeve strane se na desnu prebacili. Opet sam imala tih poteškoća zadnji tjedan, ne znam što bi mislila pa sam otišla napraviti sve nalaze koje mislim da bi trebalo za organe s te strane. Urea i kreatinin-ok; amilaza u serumu(za gušteraču i žuč) ok; lipidogram (blizu granice-znači malo smanjiti sa žestokom klopom! Transvaginalni UZV rađen..sve ok! U crijevima uvijek zraka, ali sa probavom i stolicom nema problema! Ostaje jedino, po mišljenju priv. doca, da je ušpaljen živac ili mišić i to je lako moguće jer sam prije tjedan dana 2 h bila u nezgodnom položaju i od tada me boli! Sad jenjava, a na klopu me pazim tako da...nadam se da je to!
![]()
danielica prvotno napisa
ja imam dvije slezenemamazika prvotno napisa
. oću ostat vječno mlada ak mi očiste stare stanice??
![]()
Tis i luda...jel ti to stvarno za dvije slezene????