Moja Natalia ima 3 god.(31.05.04) zanima me da li se u vrtiću uče boje,brojke i slova i od kada trebam učiti ako netko zna neku dobru knjigu o razvoju djetata ili o učenju bilježim se s štovanjem ne bih je htjela forsirati na ono što neće kroz igru ili u šetnji pokušavamo učiti boje:shock: :?

:shock: :?
Odgovori s citatom

Dakle, I. prepoznaje sve glasove engl. i hrv. abecede i jednoznamenkaste brojeve, dosta slova i brojeva zna i napisati. KS zna brojiti do 10 na hrv. i eng. i prepoznaje sve brojeve te neka slova engl. i hrv. abecede. U principu sami otkrivaju svoje interese, MM i ja smo samo tehnička logistika njihovim afinitetima ...
SVe te stvari dijete polako usvaja najcesce doma, po mojem misljenju. I najcesce kroz igru, setnju, price, stogod ... Matija /5g/ je npr. totalno nezainteresiran za brojke i broji ofrlje, al je zato u dobi od nepune dvije znao sva slova, osobito su mu zanimljivi bili Y X i stalno ih je negdje pronalazio. To je bila nasa igra kad smo negdje isli, setali, gledali, a pocelo je samo od sebe. Boje isto tako. Tipove auta, bolje nego ja dan danas. Mi to sve radimo totalno neforsirano. Druga je stvar ako dijete samo pokaze interes /ja ga cekam za brojke
/, onda da da, samo naprijed.