Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Toliko problema a dijete zdravo i veselo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Toliko problema a dijete zdravo i veselo

Drage mame, imam par pitanja pa bi vas molila savjet na osnovu iskustva. Imam sina starog 7,5 mj. Jako je veseo i dobro napreduje (9 kg i 72 cm). Od rođenja se borimo s GER-om (želudčani refluks), sada je to donekle ok, ali imamo problema s h. influanze u nosu. Pio je antibiotik ali i dalje je prisutan. Niti kašlje niti šmrca, pa ne znam kako tog nametnika liječiti. Osim toga i slabokrvan je. Ne znam što mu dati jer ne podnosi Legofer zbog GER-a. Ujedno je i zadnja dva puta čula šum na srcu i kaže da je to zbog slabokrvnosti.Ne vidim na njemu ni jednog znaka bolesti, a od kuda sve to pitam se. Jel imao tko sličnih problema? Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Toliko problema a dijete zdravo i veselo

Citiraj Davidovamama prvotno napisa
    Drage mame, imam par pitanja pa bi vas molila savjet na osnovu iskustva. Imam sina starog 7,5 mj. Jako je veseo i dobro napreduje (9 kg i 72 cm). Od rođenja se borimo s GER-om (želudčani refluks), sada je to donekle ok, ali imamo problema s h. influanze u nosu. Pio je antibiotik ali i dalje je prisutan. Niti kašlje niti šmrca, pa ne znam kako tog nametnika liječiti. Osim toga i slabokrvan je. Ne znam što mu dati jer ne podnosi Legofer zbog GER-a. Ujedno je i zadnja dva puta čula šum na srcu i kaže da je to zbog slabokrvnosti.Ne vidim na njemu ni jednog znaka bolesti, a od kuda sve to pitam se. Jel imao tko sličnih problema? Hvala!
    za nos bi mozda mogla sa kapaljkom stavljati svoje mljeko, s obzirom da je ono puno svega dobroga, a i prirodni je antiseptik ( ako jos dojis )

Za slabokrvnost znam nesto vise, ali kao prvo., na sto tocno mislis kada kazes slabokrvnost? na manjak zeljeza ili nesto drugo ( M ima anemiju od rodjenja, ali ne radi manjka zeljeza, kada mu je HGB pao na 88 morao je primiti transfuziju., inace je isto kao tvoj velik, zaigran i na njemu se nista od toga uopce ne vidi ). sum na srcu znaci da su organi poceli patiti radi necega, slabokrvnost moze biti uzrok . Nemoj davati nista dok se ne posavjetujes sa pedijatrom. Banane imaju dosta zeljeza, mi ih cesto jedemo.
    A to sto se na njima nista ne vidi, to je dobro ja se tjesim da je meni puno gore nego njemu kad god mu se nalazi pogorsaju, ja u komi, a on se smije doktorici biti ce to sve ok

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Davidovamama, ja bi te odmah usmjerila na podforum Zdravlje djece jer smatram da ces tamo prije naci odgovor s obzirom da na njega zalaze i roditelji koji vise nisu u ovoj dobnoj skupini.
    zelim vam puno puno srece

Datum pristupanja
    Oct 2007

za nos bi mozda mogla sa kapaljkom stavljati svoje mljeko, s obzirom da je ono puno svega dobroga, a i prirodni je antiseptik ( ako jos dojis )

Za slabokrvnost znam nesto vise, ali kao prvo., na sto tocno mislis kada kazes slabokrvnost? na manjak zeljeza ili nesto drugo ( M ima anemiju od rodjenja, ali ne radi manjka zeljeza, kada mu je HGB pao na 88 morao je primiti transfuziju., inace je isto kao tvoj velik, zaigran i na njemu se nista od toga uopce ne vidi ). sum na srcu znaci da su organi poceli patiti radi necega, slabokrvnost moze biti uzrok . Nemoj davati nista dok se ne posavjetujes sa pedijatrom. Banane imaju dosta zeljeza, mi ih cesto jedemo.
    A to sto se na njima nista ne vidi, to je dobro ja se tjesim da je meni puno gore nego njemu kad god mu se nalazi pogorsaju, ja u komi, a on se smije doktorici biti ce to sve ok[/quote]

Koliko znam ima manjak željeza. Zadnji nalaz mu je bio; hemoglobin 104, indeks boje 0,77 i hematokrit 0,33. Sve ostalo je u redu.
    Ne dojim ga, špricam mu nosić s Sterimarom. Ne znam jel moždaoperil bolji

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

saljem ovaj topik na zdravlje djece

Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj Davidovamama prvotno napisa

Koliko znam ima manjak željeza. Zadnji nalaz mu je bio; hemoglobin 104, indeks boje 0,77 i hematokrit 0,33. Sve ostalo je u redu.
    Ne dojim ga, špricam mu nosić s Sterimarom. Ne znam jel moždaoperil bolji
    nisi napisala koliko mu je zeljezo, pa pretpostavljam da je ono u redu. Nizak hemoglobin uopce ne mora znaciti manjak zeljeza., mozda da to malo bolje provjeris? o uzroku anemije ovisi i njezino lijecenje

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala leonisa!!!
    Vidiš nisam pojma imala da nizak hemogobin ne znači i nisko željezo. Nemam pojma koliko mu je željezo. Pedijatrica nam je rekla da je nisko upućujući na hemoglobin.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi bas moramo ici na kontrolu zeljeza jer je M dobio 6 kila u 6 mjeseci pa nasa doktorica zeli da se opet to prekontrolira. To se mora raditi nataste, pa mi je vec tlaka... ko ce ga drzati bez cike cijelu noc i dok ne izvadimo krv... :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vidiš nama nije nikada vadila natašte. obično nas pošalje popodne

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

onda zeljezo niste nikada niti vadili, ono mora uvijek biti nataste

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ps. nikako nemoj davati nista za zeljezo dok se ne provjeri stvarno stanje,. malo ne odgovorno od doktorice da vam to nije rekla

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vidiš nisam do toga došla. Mislila sam da zna što radi. Ovo nije samo neodgovorno ovo je grozno. Hvala Vam! Čut će me ona

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    mi bas moramo ici na kontrolu zeljeza jer je M dobio 6 kila u 6 mjeseci pa nasa doktorica zeli da se opet to prekontrolira. To se mora raditi nataste, pa mi je vec tlaka... ko ce ga drzati bez cike cijelu noc i dok ne izvadimo krv... :/
    Mi smo dobili jako puno...sa 6mj. je imao 10kg.isključivog dojenja i nismo morali vaditi željezo...dakle dobio je 6600g

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

gago, moj deckic ima anemiju kojoj se uzrok jos ne zna, i zbog toga su oprezni radi svega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •