Brunda...formulacija "kletve" i mene malo smrzne, ali stvarno je moguće da je to čuo i negdje drugdje ili sam smislio (a pogotovo dio, slažem se s curama, s krokodilima i Klaićevom)...To, nažalost, govorim iz vlastitog iskustva jer bi netko za moje dijete također mogao reći da kod kuće svašta čuje, a 100% odgovorno tvrdim da nije...Naime, ona je silno elokventna i maštovite i sklapa vrlo zanimljive rečenice kad je ljuta (a trenutno je često ljuta-eno baš lamentiram o tome na onom drugom topicu ). Ne zna psovke i ružne riječi jer ih isto tako kod kuće ne čuje, ali recimo doživjela sam da mi kaže "idi van iz kuće, idi!" :shock:...izjavljujem odgovorno da to nikad, baš nikad nije čula kod kuće...ni izgovorene prema njoj, niti nedajBože MM i ja međusobno...doživjela sam da kaže "udarit ću te da umreš!" :shock: ...i ponovo...sigurno nije čula od nas. Dopuštam da je čula u vrtiću ili što ja znam...ali sad zamisli da ona to vani izgovori nekom djetetu...naravno, mama se šokira s punim pravom i misli si..."ma kakvi su ovo roditelji, šta oni to djetetu izgovaraju."
Zapravo, mislim da je vjerojatnije da je dječak iz tvoje priče samo formulaciju čuo, a ovo ostalo sam primjenio...I sama se često šokiram dječjim rječima i bude mi žao "što sve čuju u kući", a zapravo vrlo je teško prepozbnati što djete odkud nosi i iz koje interakcije u kojoj sudjeluje ...i mi kao roditelji često ne možemo na to u potpunosti utjecati :/ .