Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: AS za bebu od 2 mj.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno AS za bebu od 2 mj.

Ovako stoje stvari.
    Mi za Ivu imamo onu jaje sjedalicu od 0-13kg, inglesina, koja je po meni dosta skučena i nekako jedva Ivu uguram unutra. Sjedalica je uvijek zavezana ne vadimo ju van iz auta. I dok ja nju utrpam, dok ju istrpam a i onaj pojas kaj ide preko nogica mi je onak :/ , izgleda mi prenategnut.
    Ja bih da joj uzmemo veću sjedalicu koja se veže obrnuto od smjera vožnje i koja traje malo duže od 13kg.
    Da li bi to bila sjedalica od 0-18? Koju mi preporučate od Maxi Cosi?
    Kak to izgleda kad se ta velika sjedalica veže naopačke?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to su ti one tzv. kombinirane sjedalice; mislim da maxi cosi uopće nema takve. odi na stranicu od baby centra u sloveniji, pa pogledaj kaj nude.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Malo koja kombinirana autosjedalica će imati tako dobar nagib i toliku udobnost kad je postavljena u smjeru suprotnom od smjera kretanja kao što to ima autosjedalica 0/0+ (jaje).

S druge strane, kombinirane autosjedalice, bez obzira što su 0-18, ne mogu se postavljati do 18 kg u smjeru suprotnom smjeru kretanja, nego ih je u nekom trenutku potrebno okrenuti u smjer kretanja (obično između 10 i 13 kg, ovisno o autosjedalici), jer nisu predviđene za veću kilažu u tom smjeru, niti pružaju adekvatnu zaštitu iznad te granice.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure hvala .
    Znači moram čekati da ođe do 9kg, onda tek smije u onu 9-18, ali u smjeru suprotno od smjera vožnje? Odnosno, ako se sama diže uz namještaj onda može i u smjeru vožnje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

AS 9-18 se NE postavljaju suprotno od smjera vožnje. One su UVIJEK postavljaju u smjer vožnje.

Nek ti curka ostane u "jajetu" što dulje, odnosno dok ju ne preraste, jer je ta AS najsigurnija za nju.

Čak i ako zadovoljava uvjete za prijelaz u veću AS, a nije prerasla manju, nemoj žuriti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

L. ne zadovoljava uvjete za prelazak u višu kategoriju, a s jajetom smo na knap, tak da bumo uskoro morali nekaj poduzeti po tom pitanju :/

to namjerno tak rade, da moramo kupiti što više stolica

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    L. ne zadovoljava uvjete za prelazak u višu kategoriju, a s jajetom smo na knap, tak da bumo uskoro morali nekaj poduzeti po tom pitanju :/

to namjerno tak rade, da moramo kupiti što više stolica
    Pa svakako bi kupila sljedeću sjedalicu jer si očito savjestan roditelj koji veže dijete.
    A po čemu zaključuješ da je dijete preraslo sjedalicu? Remenčići mogu biti malo ispod ramena, a sredina ušiju ne smije prelaziti gornji rub sjedalice. Kako stoje noge nije relevantno i ne utječe na sigurnost.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

saška koliko sam ja tu naucila sredina usiju vrijedi za sjedalisa skupine 1 i 2, ali ne i za jaje
    savjetnice jel tocno?

za jaje vrijedi da glava mora biti 2 prsta ispod naslona

a stvarno sve vise djece brzo preraste jaje (ajme koja recenica ) po velicini :? sto su nam djeca tak neproporcionalna
    mi smo recimo na knap sa pp primo viaggio po visini sa nekih 70cm, a sjedalica kakti je 0+ do 13 kg
    sad kad sam bila u zg posudila mi frendica od chicca jaje i bogme ima dobrih 15cm do ruba

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

saška, sori i ti si savjetnica mozda si mislila na vecu sjedalicu ili...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Saška je pričala o sjedalici za malu djecu, grupe I.

Al je anki komentirala sjedalicu za novorodjencad grupe 0 ili 0+.

Dia da, kod sjedalice za novorodjencad ukoliko nije drugacije naznaceno u uputama gleda se ta dva prsta ili dva cm ispod naslona.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi imamo maxi cosi. već su nam na onom pregledu pred mjesec (ili dva ) savjetnice rekle da ne bu još dugo stao u nju :/
    prije dva tjedna je imao 75cm i 9kg, a ima 5,5 mjeseci, tak da smo mi izgleda neka superteška kategorija

glava mu se već bliži gornjem rubu, a u ramenima je tak stisnut da ga je smiješno za vidjet

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Saška je pričala o sjedalici za malu djecu, grupe I.

Al je anki komentirala sjedalicu za novorodjencad grupe 0 ili 0+.

Dia da, kod sjedalice za novorodjencad ukoliko nije drugacije naznaceno u uputama gleda se ta dva prsta ili dva cm ispod naslona.
    Joj lapsus sori .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja se sjećam da je Janko bio na 9 kg sa nekih 9 mj. i nige su mu bile zgurene i to mu je smetalo, kak je bila glava ne sjećam se.
    Ali evo primjer. Moj nečak ima 7 mj i više od 10kg. Ne diže se naravno još uz namještaj ali je jaaaaaako veliki i jedva jedvice ga uguraju u jaje. Ali ono, stvarno je veliki! Ne pretjerujem. U kaj oni mogu staviti dijete a da dijete može disati, ne da je jadan sav zguren u njoj?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana, mogu ga staviti u kombiniranu, ona i je zamisljena za veliku djecu koja jos nisu spremna za drugu grupu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A kaj ta kombinirana, do kad je ona, mislim do kada se dijete može voziti u njoj?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kombinirane AS su od 0-18 kg. Do 10 (13 kg) se postavljaju u smjer suprotno od smjera vožnje, a nakon toga u smjer vožnje do 18 kg, odnosno, dok dijete ne preraste AS.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A maxi cosi znači nema takvu?
    A zakaj se ne preporuča za manje bebe?
    I koja takva kombinirana bi bila dobra?

Sorry kaj doisađujem s pitanjima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma nije problem u tome da nije za male bebe, vjerojatno jest, kad je tako deklarirana (0-18 kg).

Međutim, nisu sve kombinirane autosjedalice za male bebe toliko udobne kao "jaje" (zapravo, ja nisam baš vidjela neku dosad u koju bih stavila malu bebu bez razmišljanja) :/ a i teže im je namjestiti potreban nagib u suprotnom smjeru, naročito ako stražnje sjedalo automobila ima veći nagib.

Nažalost, ne mogu ti preporučiti neku određenu, budući da nemam s kombiniranima neko iskustvo u svakodnevnoj upotrebi (svoju sam izbacila nakon tjedan dana), a shodno tome ni s više njih pa nemam s čime usporediti.

Tu bi možda dobro došla iskustva mama koje koriste kombinirane AS za male bebe i njihova zapažanja u vezi toga.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kombinirane ( sa drugog topica)

Jane racing (Adax, 1100 kn)
    Graco junior mini (Turbo limač, 1600 kn)
    BC Iseos safe side (nema u hr)
    concord ultimax

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa

concord ultimax
    Savjetnice, imate li iskustva s ovom concorde sjedalicom?
    Mi imamo za Janka trimax i zadovoljni smo, a baš me zanima kakva bi bila ova. Znam kako izgleda, ali ne znam kakva je uživo.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da su ju cure tu na forumu hvalile, pogledaj malo po topicima.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ubacujem se..mi smo mališu prebacili u grupu 1.
    Ima 10 kila, glava mu je skoro van jajeta, i skoro je nemoguće bilo svezati ga unutra, plakao se koliko ga je to tiskalo...
    jel to ok obzirom da se još ne ustaje i ne puže.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

misice, nije

Ako se ne ustaje, vjerojatno mu misici i ligamenti vrata i ramena nisu jos dovoljno ojacali da bi mogli podnjeti sile koje ce na njih djelovati ako, ne dao Bog, dode do sudara.

Vidi ovu snimku crash testa pa ces znat o cem pricam: http://www.youtube.com/watch?v=NMFPSStXfqE

Pronadite sjedalicu u kojoj vase dijete moze ostati suprotno smjeru voznje dok ne bude spremno za smjer voznje.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    mi imamo maxi cosi. već su nam na onom pregledu pred mjesec (ili dva ) savjetnice rekle da ne bu još dugo stao u nju :/
    prije dva tjedna je imao 75cm i 9kg, a ima 5,5 mjeseci, tak da smo mi izgleda neka superteška kategorija

glava mu se već bliži gornjem rubu, a u ramenima je tak stisnut da ga je smiješno za vidjet
    ja ću poludiiiiit , moram ovo komentirat. Moj S. je s 15 mjeseci bio visok 75.5 (jablan moj ) i težak 9250. nadam se da se neće morat srest s malim bubijem na megdanu

naravno, kao takav se 13.5 mjeseci vozio u jajetu. kupili smo novu sjedalicu i odonda je vožnja pjesma. u jajetu je url'o jer ništa nije vidio.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa

Pronadite sjedalicu u kojoj vase dijete moze ostati suprotno smjeru voznje dok ne bude spremno za smjer voznje.
    mislim da litala ima concord ultimax kombiniranu, a Balarosa naniu ili neku drugu pa ih pitaj, mislim da se neće ljutit.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

necu se ljutit

al mi se ne da opet sve ispocetka pisat ako pretraznik ne izbaci nista - onda cu pisat nanovo

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

thalia i ja cu sa tobom
    mi smo jos u jajetu (mislim da cemo u cetvrtak po novi sjedalicu) imamo 17 mj. izmedu 9 i 10 kg, a po visini cca. 75cm

litala ima tvojih postova o concordu, samo upises u pretraznik

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa

ja ću poludiiiiit , moram ovo komentirat. Moj S. je s 15 mjeseci bio visok 75.5 (jablan moj ) i težak 9250. nadam se da se neće morat srest s malim bubijem na megdanu .
    kaj možemo kad volimo papat

ali nije on buco, samo ima teške kosti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja imam maxi cosi,vec nam je tijesna...
    E ima 7.300gr i tijesno mu je u njemu a ja ne znam kakvu as da mu kupim sad kad je jos tako mali ,po mjesecim mislim i jos ne sjedi sam...a nemam se sa kim savjetovati ovde
    Jel moze savjet od vas

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    ja imam maxi cosi,vec nam je tijesna...
    E ima 7.300gr i tijesno mu je u njemu a ja ne znam kakvu as da mu kupim sad kad je jos tako mali ,po mjesecim mislim i jos ne sjedi sam...a nemam se sa kim savjetovati ovde
    Jel moze savjet od vas
    može pomoć

ali ajd objasni kako mu je tijesna?

jel ga vežeš u jaknici ali debeloj vestici?

do kud mu dođe glavica?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

jel ga vežeš u jaknici ali debeloj vestici?
    trebalo je pisati ili debeloj vestici

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vezem ga u jaknici posto je hladno sad i tijesno mu je u ramenima a i nogice mu prelaze rub dole,vise malo ne puno centimetar dva.
    Glavica mu je nekih tri centimetra nize ruba,jedino u tom polozaju mu je onda guza na as-u ako ga dignem gore onda guza visi u zraku.Nije problem duzina bebe nego sirina,jednostavno se sav zgnijeci u ramenima kad ga stavimzadnji put sam mu morala skinuti jaknicu i pokrit ga dekicom preko jer se sav zacrvenio od guzve unutra tako da bih mu rado kupila drugi al ne znam koji.Mali nije visok samo je krupan na tatu 7330 i 63 cm

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

greskica 7300 i 63

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u AS se ne smiju voziti u jaknama niti debelim vestama.

inače, marge ima 70 cm i 9 kg, pa lijepo stane u AS. nogice smiju viriti i to je skroz normalno. bitno je da glava ne viri, a ti kažeš da imate 3 cm iznad glave.

znači, sve je u redu i ne treba vam nikakva veća AS.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kao što Lutonjica piše

nemoj ga stavljati u jakni niti u debelim komadima odjeće. upravo su oni razlog zašto mu je neudobno. nije autosjedalica kriva

dakle, em je neudobno, a nije niti sigurno. kada je dijete vezano u jakni neikada ga se nemože tako dobro zategnuti i pravilno vezati kao kad je bez jakne.
    da ne kažem da je neudobno jer se sve sfrče i žulja a vrlo brzo postane vruće jer se auti brzo griju.

u as je najbolje u 'sobnoj' odjeći pa kad se dijete zaveže onda ga se prekrije dekicom ili jaknicom.

kada ćeš ga vezati bez jakne bolje će 'upasti' u as pa će imati još lufta i po visini.
    nogice smiju viriti van i dodirivati naslon sjedala i ne predstavljaju sigurnosni problem

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

concord ultimax
    ovo je naša:
    http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=171404
    i ima je kupit u HR, u svim TL dućanima. mi je tamo kupili.
    i prezadovoljni njome

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

e da, disa jel koristite onaj dodatni jastučić za oko glave i ispod dijela leđa?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koristimo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sta sa jastucicem?
    znaci problem je u jakni :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo je naša:
    i prezadovoljni njome [/quote]
    ja,ali on ima dva mjeseca :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam dobro citirala
    ma znate sta sam htjela reci

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    ovo je naša:
    i prezadovoljni njome
    ja,ali on ima dva mjeseca :/[/quote]

sa šeficina dva miseca mi smo koristili peg peregovu (mislim da piše-odavno stoji u spremi pa se više i ne sićam točnog imena ) travell. isto je 0-9, ali nije baš onako jaje ko sve druge. i nama je ta najviše odgovarala. a imala je i nekakvo postolje, ali ne klasično ko sve druge sidalice-jaje kakva imaju. skroz je bila čudna, ali odlična.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

disa

1) ne u jaknici ili bilo cem debelom. ako je hladno najbolje je pokriti dijete necim nakon sto je vezano

2) provjeri treba li maknuti taj jastucic ili samo dio njega. ako ga je 'napunio' potrebno ga je maknuti i koristiti as bez njega.
    evo sto kazu upute od te as, str 10 maxi cosi citi sps
    The Maxi-Cosi Citi is supplied with a removable support pillow (fig.B). This helps the lying position of the baby and
    supports the head sideways. The Cosi-Dozi can be used for a longer period of time if the foam wedge is removed.
    To remove the foam wedge, open the gauze side flaps (fig C-1). When replacing the foam wedge ensure that it is
    completely covered by the gauze side flaps (fig C-2). We recommend that you do not use the Cosi-Dozi for longer
    than 5 months.
    ta sjedalica se u vecini slucajave moze koristiti podosta dugo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na zapovijest!
    Problem je bio sto sam ga ja stavljala u jaknici ili necemu debelom,nije mi padalo na pamet da ga vezem u necemu tanjem jer sam se bojala da ce mu biti hladno ali od sad cu ga pokrivati preko.Hvala vam na savjetima.
    Jos jednom se pitam sta bih ja bez vas

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thalia i ja cu sa tobom
    mi smo jos u jajetu (mislim da cemo u cetvrtak po novi sjedalicu) imamo 17 mj. izmedu 9 i 10 kg, a po visini cca. 75cm
    i mi smo se vozili skoro 18 mjeseci u jajetu (Peg Peregovom), do 10 kg i isto nekih 74-75 cm

i D. se dosta dugo vozila u ajetu, do nekih 14,5 mjeseci, prerasla ga je u dužinu, ali ne i u širinu 8)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa

concord ultimax
    ovo je naša:
    i prezadovoljni njome
    imas pravo, sad je ima tl
    to je ova http://www.bebeconfort.com/UK/voiture_iseos_ss.htm

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure. budući da sad nemremo nikako dat lovu za još jednu sjedalicu, odlučili smo prestati voziti mališu u autu dok ne bude mogao u grupu 1. za hitne slučajeve ćemo ga u tankoj majičici i jednokratnoj peleni (da guza bude manja) nagurat u jaje .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, već sam spominjala svog neaka koji ima 8 mjeseci i preko 10kg. Stvarno je veeeeeliki. Naime, glavica mu iz peg peregove AS viri van za centimetar dva i prema tome oni bi definitivno trebali kupiti kombiniranu AS.
    I ja sam razmišljala o ultimax, sad kad čitam litalu sve više sam nekak za to.
    Naime, ja poludim sa ovom našom AS, mi imamo Inglesina AS 0-13. I meni je muka kad ju unutra moram staviti i vaditi van. Sva mi je nekako zgurena, ma ne znam. Ili mi možda nismo dbaš najbolje monitrali AS :/ . Mada je čvrsta i sve mi izgleda ok.
    Mene muči pojas od auta koji ide preko nogica, nogice joj jedva nekako uguram ispod tog pojasa :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •