Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Seks svaki dan za bolje spermice

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Seks svaki dan za bolje spermice

Zanimljivi clanak na BBC-u:
    (Ako nista drugo bar ce mi muzevi biti zahvalni na linku )

'More sex needed' to boost sperm

The more they get out, the better, the study suggests

Some men should have sex every day to maximise the chances of getting their partner pregnant, researchers say.

It is known for couples with fertility problems to abstain from sex for several days to boost sperm numbers before trying to conceive.

However, the Sydney University team, addressing the American Society for Reproductive Medicine conference, said this could mean poorer quality sperm.

One UK expert said daily sex might be better for men with damaged sperm.

This research shows that when you put people on a daily ejaculation regime, it reduces the figure for DNA damage
    Professor Allan Pacey, British Fertility Society

The Australian scientists studied 42 men whose sperm had been found to be an abnormal shape when examined under the microscope.

They were told to ejaculate daily for seven days, and these samples were compared with those taken from them after three days' abstinence.

All but five of the men had less sperm damage in their daily samples compared with the post-abstention sample.

Fertility myth

Dr Allan Pacey, the secretary of the British Fertility Society, said that while not having sex allowed the numbers of sperm to build up, there was a "trade-off" between quality and quantity.

"This research shows that when you put people on a daily ejaculation regime, it reduces the figure for DNA damage.

"If you can go from 30% to 20% that is quite a big shift and that should have some implications for fertility.

"There are men out there who think, or whose partners think, that limiting ejaculation will make them more fertile.

"I remember one couple in which the woman would only let the man ejaculate when she was in her fertile period, so the poor chap was going without for almost a month at a time."

He said that if a couple was initially trying to get pregnant, an interval of two to three days was probably advisable - whereas a man with high DNA damage and a "decent" sperm count should try more often.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

"There are men out there who think, or whose partners think, that limiting ejaculation will make them more fertile.
    Pa tako smo do sad mislili, zar ne? I MPO doktori traže apstinenciju 2-5 dana prije punkcije (ili spermiograma) kako bi spermići bili što kvalitetniji.
    Kako god, meni je 3x tjedno sasvim dovoljno , a članak ipak neću pokazati MM-u 8) .

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure drage, pa ne bi ni njima bilo lako da moraju svaki dan

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja se zeznula...pročitala odmah MM naslov... evo ga skače po kući od sreće- "eto vidiš, kad piše na RODI onda je istina, moraš vjerovati curama..., jel ti danas zadnji dan M?..."
    Kad mi je jezik brži od pameti

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mariel prvotno napisa
    Ja se zeznula...pročitala odmah MM naslov... evo ga skače po kući od sreće- "eto vidiš, kad piše na RODI onda je istina, moraš vjerovati curama..., jel ti danas zadnji dan M?..."
    Kad mi je jezik brži od pameti

ja sam odmah odlučila da mu neću pročitati
    nije da meni teško pada češći keks, ali baš svaki dan....

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Oooooooooo, ja ću mom ljubljenome ovo isprintati, kopirati na A3 format i zalijepiti na zid kod kreveta. U našoj kući ja potiče događanja..........
    Pino, baš si srce!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam se isto nekako rukovodila time da ta apstinencija nije ključna, toliko faktora utječe na spermiogram i ne čini mi se da je apstinencija najključnija, ali moraju doktori nešto odgovarat kad ih pitamo. Možda za par godina budu odgovorili "ne treba apstinencija", kao što sad dio doktora odgovara "ne treba ležati nakon transfera". Moj je pio povremeno antioksidanse, ionako nosi bokserice i to je više-manje sve čemu se podvrgao, više-manje sam čitajući i istražujući. Ja sam računala - pa toliko koliko treba za IVF ili ICSI naći će se apstinirao on 2 ili 5 dana ili neapstinirao, takav mu je bio nalaz. Dobro, to sam govorila kad sam već stekla staža i vidjela koliko mu spermiogram varira (doslovno sve dijagnoze, ali uvijek za AIH, ICSI je išao zbog lošeg međusobnog oplođivanja j.stanica i spermića) - dakle od normozo, oligoastheno, astheno, terato - sve žive dijagnoze u ovih 7 godina, ali uvijek tu negdje za AIH.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

iva_luca, mm mene opsjeda bez prestanka, zamisli da mu ovo još pokažem

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    iva_luca, mm mene opsjeda bez prestanka, zamisli da mu ovo još pokažem

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Seks svaki dan za bolje spermice

Pino vrlo interesantno.

Nama dr MPO uvijek kaže 3-5 dana apstinencije ali se sjećam savjeta iskusnih teta iz naroda koje su mi uvijek govorile: morate to raditi svaki dan više puta dnevno pa će biti bebice! :?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sve to podupirem ako je u pitanju normospermia ali inače osim i nikakve koristi
    (nemojte me cinkati muškima i ovako sam vjerojatno crna ovca , baba... )

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa
    sve to podupirem ako je u pitanju normospermia ali inače osim i nikakve koristi
    (nemojte me cinkati muškima i ovako sam vjerojatno crna ovca , baba... )
    Hej, hej, stari moj... nemoj bacat takve crnjake, malo zaviri na post od N31 pa onda reci jel se ne isplati svaki dan pokušavati... Šta misliš da su sa njihovom dijagnozom oni mislili..." pa šta čemo se uopće truditi kad nema šanse..." a vidi ih sad im čestitamo

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mariel nisu sve dijagnoze iste. Čak i unutar iste dijagnoze postoje više stupnjeva težine. A nekad i nalazi variraju.
    Tako da mislim da je milivoj73 u pravu.

Mi smo 10 godina u vezi pa po zakonu vjerojatnosti bi sigurno ostala u drugom stanju. Na žalost, čitajući malo stranu statistiku s našim nalazom muškarac nikada nije prirodno postao otac.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Opet je i to neka "procjena rizika". Veći je rizik da s ovim apstinencijama prirodno od 2-5 dana neće se uhvatit jajna stanica, nego što će spermiogram bit "uništen" hopsanjem svaki drugi dan, po meni. Radi se o poklapanju dvije stvari. Kako smo mi bili više-manje idiopate, a i spermiogram je znao čak biti i normozo, ali najčešće za AIH, mi smo se trudili i prirodno i čak prije transfera trčali doma ako bi vidjeli da je ovulacija - žao mi je bilo pustit tu moju jajnu stanicu da ode "nekažnjeno".

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Opet je i to neka "procjena rizika". Veći je rizik da s ovim apstinencijama prirodno od 2-5 dana neće se uhvatit jajna stanica, nego što će spermiogram bit "uništen" hopsanjem svaki drugi dan, po meni. Radi se o poklapanju dvije stvari. Kako smo mi bili više-manje idiopate, a i spermiogram je znao čak biti i normozo, ali najčešće za AIH, mi smo se trudili i prirodno i čak prije transfera trčali doma ako bi vidjeli da je ovulacija - žao mi je bilo pustit tu moju jajnu stanicu da ode "nekažnjeno".
    Uze mi riječ iz usta...

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prva stvar koju je MM rekao kad sam spomenula ovaj clanak (bili smo na ICSI-ju 3 puta) je bila da je to vazno za ICSI i da je to jako jednostavna stvar koja moze poboljsati kvalitetu kad kolicina nije vazna.

Nas problem je oligoastenoterato, s naglaskom na terato (0-3% normalnih na 4 razlicita spermiograma), gdje je ostecenje DNK bas potencijalno najvaznije za morfologiju, pa smo drugi put uspjeli zaceti prirodno, i to bas jesmo svaki dan nakon prisilne apstinencije tokom trudnoce i nakon poroda od vise od godinu dana...

Inace, kad smo tek pocinjali nas doktor nam je spomenuo slucaj kad je muz imao samo 5,000 spermija u ejakulatu (to su tisuce, ne milijuni) i svejedno se desila prirodna trudnoca. Trazila sam taj clanak sada, ali sam nasla jedan drugi gdje su testirali dijete da li je stvarno taj otac (je), i gdje je tip konzistentno imao spermiogram u prosjeku manji od 0.2 mil/ml. Link ovdje. Ne kazem da se to desava svima, ali daje nadu. Takodjer sam nasla jedan clanak koji je isto zanimljiv, a diskutira koji su minimalni parametri za prirodno zacece (volumen, koncentracija, totalni broj, pokretljivost, morfologija) - i rezultati su za mene zacudjujuci jer su parametri dosta nizi od onoga sto sam mislila:
    Oligozoospermia: recent prognosis and the outcome of 73 pregnancies in oligozoospermic couples.

ORIGINAL ARTICLE
    Andrologia. 38(3):87-91, June 2006.
    van Zyl, J. A. 1; Menkveld, R. 2

Abstract:
    Summary: The minimum value for each of the five main semen parameters, below which conception rarely occurred or did not occur at all, was calculated in a group of 1884 couples complaining of primary and secondary infertility: 304 conceptions including first as well as consecutive conceptions, occurred. The parameters evaluated were (minimum value calculated in this study between brackets) volume (1.0 ml), sperm count ml-1 (2.0 million), total sperm count (4.0 million), motility (10%), forward progression (2.0 MacLeod units: scale 1-4) and normal sperm morphology (3%). The pregnancy rate in the group of 308 oligozoospermic men and the minimum value of semen parameters were the cornerstones in determining the prognosis for oligozoospermic patients. A sperm count of >2.0 million ml-1 was considered relatively adequate for eventual conception judged by the 68 of 308 (22.1%) pregnancies that occurred among oligozoospermic men in this study, provided that the other five semen parameters showed values above the minimum value. In cases where the average sperm count was <2 million ml-1, the chances for conception became rare, viz five of 308 (1.6%). The total number of pregnancies in the group classified as oligozoospermic was 73 (23.7%). With these pregnancies there was no increase in the rate of foetal wastage and congenital abnormalities. Abortion occurred in 15.09% and ectopic pregnancy in 0.9% among first and consecutive pregnancies. One infant among the 56% boys and 44% girls was born with congenital abnormalities. Most of these infants had a normal birth mass of >2500 g.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pino ti su uvijek tako egzaktna, da ja jednostavno ne mogu da ti ne vjerujem
    Mada ako ja ostanem prirodno trudna to će stvarno biti za rubriku "vjerovali ili ne"; sjećate se politikinog zabavnika?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ak MŽ sa ovim mojim spermiogramom ostane trudna prirodno ja sam onda BLEK STENA

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Bogu pa još uvijek nemamo ništa protiv za svaki dan i mm kao i ja.Samo na žalost sa mm-ovim odličnim nalazom i mojom dijagnozom to nam puno ne pomaže.
    Milivoj nemoj dvaput reći

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi išli po ovom receptu i potpis sve govori

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dakle milivoj

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pino hvala na infu.

Svaka dobra vijest daje nadu.
    No, kako ih kod nas ima malo, spori su i jaako loše kvalitete čak nam je i biologica rekla zadnji put da je nalaz koma i pitanje je da li bi išta uspjela izvući za ICSI.

Kada ih je malo, a dobre su kvalitete mislim da je prirodna trudnoća moguća, a kod loše kvalitete čak i da se prirodno spoje veća je vjerojatnost da se zametak ne implantira.
    Kao što sam rekla lijepe priče daju nadu. Meni osobno je ta nada trajala 10 godina a sada kada više nisam u cvijetu mladosti sve me više napušta.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa
    ak MŽ sa ovim mojim spermiogramom ostane trudna prirodno ja sam onda BLEK STENA
    Samo ti odrađuj svoje svaki dan, a mi ćemo slati vibre, držat fige i navijat za tebe... ....
    a kako češ se ti maskirati za predigru, očeš biti Blek Stena ili Zagor ili Čiko to ovisi kaj TŽ voli... možda da probaš sa Tarzanom i tangama sa leopardovim uzorkom...
    Go, go Milivoj...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pozdrav svima! Samo bih htjela poslati jedan svima na ovom podforumu i zaželjeti puno sreće.
    I MM je imao oligoasthenoteratozoospermiju, zadnji nalaz (3. po redu) koji je radio u jesen prošle godine bio je grozan 11 mil/ml, 4 % pokretnih i 1 % progresivnih. 3-4 mjeseca nakon toga uspjelo nam je prirodno i sad nam stiže za tjedan dana.
    Nemojte odustati, ništa nije nemoguće

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj didicro prvotno napisa
    Kada ih je malo, a dobre su kvalitete mislim da je prirodna trudnoća moguća, a kod loše kvalitete čak i da se prirodno spoje veća je vjerojatnost da se zametak ne implantira.
    potpisujem...mada nitko sretniji od nas da se demantiramo
    i da hvala na podršci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •