Između 13. i 14. tjedna sam trudnoće. Na temelju rezultata mikrobiološkog nalaza, utvrđena je niža vrijednost Escherichie coli (10 na 2 potenciju). Kao terapiju dobila sam Ceporex (antibiotik na bazi cefaleksina) i to u svrhu prevencije, jer sam i prije imala E coli. Na internetu sam saznala da se ne preporuča konzumacija antibiotika ako nije u pitanju zdravlje majke ili fetusa. Iako Ceporex spada u tvz. B skupinu antibiotika, koji se mogu koristiti u trudnoći, prema Posebnom upozorenju na uputi ljeka rečeno je da nije dokazano njegovo štetno djelovanje na plod te da prolazi plancetu (posteljicu) samo u trećem tromjesječju trudnoće - što mi je malo neobično (što se dešava s posteljicom u trećem tromjesječju da ona počinje apsorbirati ovaj antibiotik?!?!). Obzirom da sam dobila terapiju Ceporex-a iz preventive, molim Vas da mi date savjet da li ga uopće poćeti koristiti dok je vrijednost E coli ispod 10 na 3 potenciju. Također vas molim da samnom podjelite svoja saznanja vezano za djelovanje E coli na fetus, odnosno plod. Unaprijed zahvaljujem na pomoći! Sonja
Potražila sam drugo mišljenje. Doktor mi je objasnio da se E coli u principu ne liječi ako nije makar 10na5. Stoga sam odlučila primjeniti prirodne metode - više tekućine i čaj (brusnica i zob).
mhm... ja imala upalu mjehura i bakterije u urinu i jos i kandidu!
I to od 7-10tj.
Dobila antibiotik (CEDEX) - nema stetnog djelovanja, bas nista ne pise lose o tom antibiotiku...
isla sam kod homeopate, dobila terapiju protiv candide, protiv bakterija... za pospjesivanje mokrenja!
uglavnom, ja sam taj antibiotik popila (bilo me je strah komplikacija) i nastavila s terapijom homeopate.
Candide sam se rijesila, bakterija isto, leukociti su ok..
Samo, eto.. ja prokrvarila (sukrvica) krajem 12tj. - rekli mi nema veze s mjehurom i ostalim tegobama koje sam imala, a niti s terapijom sto sam koristila. Jednostavno nepoznat uzrok i terapija amo mirovanje... ok, ja skrenula s teme!
pa da se nadovezem, u bolnici imala kompletnu analizu krvi i mokrace i sve ok!
dakle, neznam... jos uvijek sam u dilemi oko toga antibiotika koji sam popila na strani sigurnosti, iako sam imala dobru terapiju homeopate!
Hocu reci, bas ima jako puno komplikacija kod tih infekcija bakterijama, tako da ipak bi bilo dobro da mozda zatrazis jos jedno misljenje?!
neznam kakva iskustva imas s homeopatijom, ali ja preporucam!