Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: prestanak dojenja

čikita

Početno prestanak dojenja

Pozdrav!
    Mom djetetu se bliži 6 mj. i započinjemo s uvođenjem dohrane i postepenim prestankom dojenja.Počinjem raditi i iskreno rečeno želim prestati dojiti.
    Molim vas dobronamjerne savjete o tome kako prestati dojiti(našla sam tekst o prestanku dojenja djeteta starijeg od godinu dana)
    Bez ljutnje sve vi koje dojite duže od šest mj.!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gle, kako ćete uvoditi dohranu i flašicu, najvjerojatnije je da će se dojenje sve više prorjeđivati i jednoga dana će ti tvoje zlato samo dati dvojku i okrenuti glavu kad ponudiš dojku (obično kad skuži da na flašicu curi lakše i brže nego iz dojke).

načini poput paprike, paradajza, luka ili ne znam čega nisu preporučljiivi

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Preporuke raznih međunarodnih organizacija, govore o tome kako bi «trebalo dojiti do godinu dana, a dalje po želji majke i djeteta». Ovaj drugi dio preporuke se često prečuje. WHO preporučuje do dvije godine, a kasnije po želji majke i djeteta.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne brini, koliko sam ja čula puno je lakše prestati dojiti nego održati dojenje. Vjerujem da će se bebač brzo naučiti na bočicu. Ali svejednu mu možeš ponuditi siku za utjehu navečer pred spavanje, da se malo pomazi s tobom, pogotovo ako odeš raditi jer ćeš mu jako faliti.
    dotka, pusti (you win some, you lose some)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

barem večernji podoj pokušaj ostaviti, više će ti pomoći kod imuniteta i borbi sa bolestima nego sve flašice antibiotskih sirupa koje vas čekaju nakon prve godine

kad mene baka i mama bombardiraju pitanjima zašto još dojim, ja odgovaram da se ne želim niti sjetiti koliko sirupa je svaka 2 tjedna tjedna trošila naša starija curica koja je bila dojena do 9 mj. (uveli smo za večernji obrok s 8. mj. jednu flašicu adaptiranog, i ona mi je za mjesec dana samo okrenula glavu i dala dvojku kada sam ponudila cicu); sinčić nije bolestan niti 10% koliko je bila ona.

Postepeno prorjeđivanje podoja nije tako stresno i najlakše je; a što će se dogoditi sa imunitetom djeteta kod prestanka dojenja moraš sama ocijeniti i odvagnuti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: prestanak dojenja

Citiraj čikita prvotno napisa
    Molim vas dobronamjerne savjete o tome kako prestati dojiti
    jako polako.

Svaki obrok koji pocne zamjenjivati krutom hranom, biti ce toliko mlijeka koliko nece popiti od tebe i proizvodnja ce se poceti smanjivati sama od sebe. Ako ne zelis uvoditi adapt mlijeko moras biti jako strpljiva. Ne znam dali imas neki kalendar dohrane, tamo pise tocno po obrocima kada se i koliko cega daje. Mislim da tek negdje sa 10 mjeseci dijete doji samo za dorucak i veceru ( a ako radis, u to doba ces biti kod kuce ).
    Mi smo sada poceli sa dohranom, i desava mi se ovo o cemu je netko vec pricao; klinac mi samo okrece glavu kada mu dam cicu ( iako mi uopce ne koristimo bocicu, tako da nije zato jer mu na bocicu "ide vise" pa mu je tlaka vuci cicu, nego se jednostavno najeo druge hrane i nije gladan kao i nekada ) a meni je to jos prerano, pa se izdajam jer ne zelim jos smanjiti proizvodnju mlijeka.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Aphro, malo mi je čudno to što pišeš...

Naime, dijete od 7 mjeseci, pa čak i do navršenih godinu dana... mora imati mlijeko kao glavnu namirnicu i nema govora o nekim krutim obrocima kao realnoj zamjeni za mliječne.
    Kruti obroci se uvode doslovno kao isprobavanje i privikavanje na nove okuse i konzistencije, tako da se kod šestomjesečne bebe ne može nikako govoriti o zamjeni mliječnog obroka, bio on majčino mlijeko ili adaptirano.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako si vec odlucila prestati, bilo bi dobro to napraviti postepeno, otprilike ovako kako je opisala Aphro. Postepeno prestajanje je puno bolje i za tebe i za bebu.

Beba ce postepeno dobijati sve manje i manje mlijeka, a kako se smanjuje kolicina mlijeka u dojkama, tako se u tom mlijeku povecava koncentracija korisnih tvari za bebu.

Ti ces lakse izbjeci mastitis, a i kolicina hormona prolaktina se smanjuje postepeno, pa ces izbjeci depredsivno raspolozenje.

Osim toga, kada pocnes raditi jako cete si nedostajati, a barem povremenim dojenjem bliskost ce se lijepo odrzati.

Sretno!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Otislo mi, a nema edit: morat ces uvesti adaptirano, beba ipak mora piti mlijeko. Namirnice se uvode jako postepeno i beba na poetku dihrane jako malo toga pojede.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

apri, pisale u isto vrijeme.

cikita, jos me zanima kako ti tocno zamisljas prestanak? zelis prestati prije nego sto pocnes raditi ili sam ja krivo shvatila?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj ima 11mj, pa mu je sisa daleko najveći obrok...noću prosječno 3,4puta. danju ne brojim. zaboravim . dohrana? ima je, al ni blizu koliko sise

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Aphro, malo mi je čudno to što pišeš...

Naime, dijete od 7 mjeseci, pa čak i do navršenih godinu dana... mora imati mlijeko kao glavnu namirnicu i nema govora o nekim krutim obrocima kao realnoj zamjeni za mliječne.
    Kruti obroci se uvode doslovno kao isprobavanje i privikavanje na nove okuse i konzistencije, tako da se kod šestomjesečne bebe ne može nikako govoriti o zamjeni mliječnog obroka, bio on majčino mlijeko ili adaptirano.
    upravo gledam u kalendar dohrane koji sam dobila kod pedijatrice i kaze ovako

10-12 mjeseci

1 obrok: mlijeko +kruh ili mlijecna kasica
    2.obrok: vocna kasica
    3. obrok: povrce+meso ili riba, tvrdo zumance
    4 obrok: jogurt ili svjezi sir ili vrhnje ili topljeni sir ili sirni namaz
    5 obrok: mlijeko+zitarice

po ovome ispada da je mlijeko samo za dorucak i veceru

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    I uzina je mlijecna.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

10-12 mjeseci

:shock: Jezuš Kristuš!
    Pa to ja nemrem pojest!

Ne znam koliko će onda to dijete popiti mlijeka, i hoće li uopće...

Prema "Godine prve" dr Jovančevića od 7-12 mj. dijete ima 4-5 obroka ukupno, od kojih su 2 čisto mlijeko, i to po 250 ml.
    E sad, kako osigurati da dijete popije bar 500 ml mlijeka?
    Tako što će mu se nuditi više puta.

I nama je pedica rekla, poslije 6 mj. samo ujutro i uvečer.
    A ja nudim svako malo.
    Tako rijetki podoji sigurno bi uzrokovali smanjenje količine mlijeka. Dobro, ovako mi se još povećao opseg, al' nema veze...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

19mj, i sisa svako malo

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Otislo mi, a nema edit: morat ces uvesti adaptirano, beba ipak mora piti mlijeko. Namirnice se uvode jako postepeno i beba na poetku dihrane jako malo toga pojede.
    Zašto se ne bi mogla izdajati pa davati izdojeno? Na taj način joj dijete ne bi bilo izloženo rizicima koje sa sobom nosi adaptirano.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

...
    upravo gledam u kalendar dohrane koji sam dobila kod pedijatrice i kaze ovako

10-12 mjeseci

po ovome ispada da je mlijeko samo za dorucak i veceru
    A je li tvoja pedijatrica prodojeca?
    Pogledaj malo ovaj tekst.

Znam da si na drugoj temi spomenula da tvoja beba trazi jos hrane uz mlijeko i vjerujem da si u stanju sama najbolje procijeniti za sto je vrijeme, ali meni se nekako cini da je postici ovakav i ovoliki jelovnik za 3-4 mjeseca poprilican pothvat. Kojom dinamikom onda treba uvoditi namirnice?
    Svi se razlikuju, moj sin je trenutno na nesto malo hrane sa strane. Cesto se desi da mu jedan dan nesto prija, a drugi dan uzme par zalogaja toga i onda me pocne grebati po majici i trazi mlijeko. Jos uvijek rado odustanem od ostale hrane, bice za nju vremena.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

po ovome ispada da je mlijeko samo za dorucak i veceru[/quote]

A je li tvoja pedijatrica prodojeca?
    Pogledaj malo ovaj tekst.

Znam da si na drugoj temi spomenula da tvoja beba trazi jos hrane uz mlijeko i vjerujem da si u stanju sama najbolje procijeniti za sto je vrijeme, ali meni se nekako cini da je postici ovakav i ovoliki jelovnik za 3-4 mjeseca poprilican pothvat. Kojom dinamikom onda treba uvoditi namirnice?
    Svi se razlikuju, moj sin je trenutno na nesto malo hrane sa strane. Cesto se desi da mu jedan dan nesto prija, a drugi dan uzme par zalogaja toga i onda me pocne grebati po majici i trazi mlijeko. Jos uvijek rado odustanem od ostale hrane, bice za nju vremena.[/quote]

moja ped. je prodojeca, na ovom letku pise ; po preporuci ESPGHAN-a. Ne znam sta bi vam rekla, i meni je to malo

Mi smo poceli sa pravom dohranom pred par dana i moram reci da ju je M jaako dobro prihvatio ( dok pred 2 tjedna nije bio uopce odusevljen ). Sada pojede sve sto mu stavim na tanjur ( i to pola sata nakon sto je pojeo normalni obrok cike ) a to je odprilike; pola banane i cijela jabuka ili pola mrkve i nekoliko zlica blitve ili 100ml mljeka i rizolino navecer., dakle. Veceras sam mu dala obrok na zlicu i nakon njega cicu, a on je povukao par puta i samo okrenuo glavu. Tako da mislim da ce vrlo brzo zamijeniti jedan obrok ovim sto pojede na zlicu ( iako, ja to ne forsiram, nudim mu cicu non stop, ali on nece, nije gladan nakon ovog- sto bas i ne cudi s obzirom da stvarno puno pojede ). Kada bi nastavili ovim tempom 100% bi sa 10-12 mjeseci jeo upravo po ovom kalendaru... Svako dijete je razlicito i neko lakse prihvati dohranu, a neko teze, sta da vam kazem? moje dijete je odusevljeno zlicom i ostalom hranom

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa

Prema "Godine prve" dr Jovančevića od 7-12 mj. dijete ima 4-5 obroka ukupno, od kojih su 2 čisto mlijeko, i to po 250 ml.
    E sad, kako osigurati da dijete popije bar 500 ml mlijeka?
    Tako što će mu se nuditi više puta.
    pa to je upravo kao i ovo sta sam ja prepisla iz kalendara, mlijeko samo ujutro i navecer. Ja sam sigurna da M pojede po 250 ml u obroku ( znam jer sam se probala izdajati ),a sa manje od mjesec dana je jeo po 160 ml u jednom obroku., ma sada sa preko 6 mjeseci pojede i puuuno vise

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ako si vec odlucila prestati, bilo bi dobro to napraviti postepeno, otprilike ovako kako je opisala Aphro. Postepeno prestajanje je puno bolje i za tebe i za bebu.

Beba ce postepeno dobijati sve manje i manje mlijeka, a kako se smanjuje kolicina mlijeka u dojkama, tako se u tom mlijeku povecava koncentracija korisnih tvari za bebu.

Ti ces lakse izbjeci mastitis, a i kolicina hormona prolaktina se smanjuje postepeno, pa ces izbjeci depredsivno raspolozenje.

Osim toga, kada pocnes raditi jako cete si nedostajati, a barem povremenim dojenjem bliskost ce se lijepo odrzati.

Sretno!
    Potpisujem

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jednom prilikom moj miš je završio na Rebru...bilo ja tam još djece. između ostalog, jedn miš s oko 11mj. zgl je jeo krutu hranu, al i odjio. bilo mi je zanimljivo al pomalo i smiješno pisnje njegove mame koliko i čehga je pojeo. ta mama je znala sve u mililitre :shock: . ja nikad, pa ni sad nemam pojma koliko moj mali pojede, a kamoli mililitre. pokušavamo imat sad s njegovih 11mj doručak-ručak-večera. noću prosječno doji 3-4puta. danju vjerojatno bar isto toliko, ak ne i više.
    ovaj dan je čak i dohrane pojeo od oka više neg inače!! al, stvarno nemam pojam kak pratite te ml?? :?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nikako. Pojede koliko moze i doji koliko hoce.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    al, stvarno nemam pojam kak pratite te ml?? :?
    mi smo na zalost zavrsili u bolnici sa manje od mjesec dana, a tamo se dijete ako doji mora vagati prije i poslje obroka i onda se pise na listu tocno koliko je pojeo, zato znam...
    kasnije sam se par puta morala izdojiti, pa sam se nekako uvijek vodila prema tome. Na adapt mlijeku su ti obroci u ml, sa 6 mjeseci je mislim 250 ml, pa to onda to znaci da beba od 6 mjeseci moze pojesti 250 ml bez problema...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo na zalost zavrsili u bolnici sa manje od mjesec dana, a tamo se dijete ako doji mora vagati prije i poslje obroka i onda se pise na listu tocno koliko je pojeo, zato znam...
    ne mora, ja sam ih pitala za razlog toga zahtjeva, kojeg sam doživjela kao bespotrebno maltretiraje bolesnog djeteta, a kako mi nisu znali/htjeli dati objašnjenje, odbila sam skidati i vagati prije i poslije svakog podoja bolesno dijete ... mislim stvarno, kad samo pročitaš kaj bi mu trebao raditi, dođe mi zlo.

Ono bolesno dijete plače, ne sinko, ajmo da te mama prvo skine do gola, i izvaže na hladnoj metalnoj vagi. Poslije podoja konačno zaspe, ne sinko, ajmo da te mama prvo skine do gola i izvaže na hladnoj metalnoj vagi. Ne možeš zaspati ponovo, tko ti je kriv, bitno da smo te izvagali, plači manje ćeš pišat

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ne, nemamo pojma koliko posisa, niti me to interesira

u to doba, gornja granica za 3mjesečnu bebu je bila na nekim njihovim listama čini mi se označena 6kg, a on je imao 8kg. I sad bi mene trebalo interesirati koliko ml je pojeo. Posisao je sve što ima u cicama, a ako mu je bilo dosta dok nije bolesten, dosta mu je i dok je bolestan. Uh

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne znam sta bi vam rekla, i meni je to malo
    Da. :/

Veceras sam mu dala obrok na zlicu i nakon njega cicu, a on je povukao par puta i samo okrenuo glavu.
    U tekstu o dohrani na portalu piše da do godine dana za svaki obrok treba nuditi prvo dojku, a onda dohrane koliko dijete želi. Baš zato da budemo sigurni da je popilo mlijeka koliko mu treba.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2501

pa to je upravo kao i ovo sta sam ja prepisla iz kalendara, mlijeko samo ujutro i navecer.
    Pa, baš i nije...

1. Kod dr Jovančevića je SAMO mlijeko u dva obroka, a u kalendaru tvoje pedijatrice mlijeko s dohranom.
    2. U tvom kalendaru 3 obroka čiste dohrane, kod Jovančevića 2-3, PREMA POTREBI.

sa 6 mjeseci je mislim 250 ml
    Nije nego. Provjera na "B." kaže: od 5.-6. mj. 200 ml, od 7. mj. 235 ml.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Na adapt mlijeku su ti obroci u ml, sa 6 mjeseci je mislim 250 ml, pa to onda to znaci da beba od 6 mjeseci moze pojesti 250 ml bez problema...
    Ne znači. Andrija je prestao dojiti sa godinu dana, prešli smo na adaptirano. U početku je 150 ml bio uspjeh, on jednostavno nije mogao odjednom pojesti više (jer je navikao jesti češće, a po manje kolčine). Sad mu je 210 ml taman ili malo viška, i to kad je skroz gladan. Želudac se prilagodi s vremenom, ali dojeno dijete nema šanse odjednom uzeti 250 ml. A tek sa 6 mjeseci... :/

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Iz mog iskustva, ako dijete te dobi sve ovo pojede, nema šanse da popije 500 ml mlijeka.

Ili, kako bi rekla leonisa, mlijeko je u prvoj godini osnovna hrana, sve ostalo je DO-hrana.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

rasprava je otisla u potpuno drugom smjeru, a osoba koja je otvorila topic se vise niti ne javlja hehe
    u svakom slucaju, ja nisam rekla da hranim dijete po ovom kalendaru niti da se njega drzim, ali eto, on je tu, dijele ga pedijatri u Rijeci i sta da vam jos kazem?
    A sto se tice nasih obroka, ja nudim cicu i prije i poslje i non - stop i vec mi je muka... M mi ful okrece glavu kada mu dam cicu i sada sam vec uvjerena da strajka. Najlakse ga nahranim kada ga hranim u polusnu, onda se valjda zezne pa pojede do kraja... covjece, svaki dan je nesto totalno novo :?

mislim da je bespredmetno pricati o tome moze li beba ili ne moze i koliko pojesti, jer su svi drugaciji.. Kako onda objasniti da je moje dijete sa tocno 25 dana jelo po 160 ml? po vama on nema sanse da sve to stavi u zeludac...

ps. ovdje na kalendaru nisu napisane kolicine, tako da sumnjam da kada pise 'jogurt' da se misli na cijeli jogurt, vec na neke manje porcije, pa onda ne vidim razloga zasto dijete ne bi moglo popiti pola litre mljeka dnevno, posebno ako je to jedina tekucina koju pije

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    ne mora, ja sam ih pitala za razlog toga zahtjeva, kojeg sam doživjela kao bespotrebno maltretiraje bolesnog djeteta, a kako mi nisu znali/htjeli dati objašnjenje, odbila sam skidati i vagati prije i poslije svakog podoja bolesno dijete ... mislim stvarno, kad samo pročitaš kaj bi mu trebao raditi, dođe mi zlo.
    hm, bespotrebno mozda, ovisi zasto je dijete zavrsilo u bolnici.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čim krene dohrana treba piti i vodu osim mlijeka

postoji jedna blaga alergija na spomen pedijatar+ml, iz razloga što su neki pedijatri/patronažne svojim forsiranjem ml-ova uništile ili skoro uništile nekim ženama dojenje , a da ne spominjem nepotrebno uništavanje samopouzdanja novopečenih mama oko vlastite sposobnosti dojenja i vječnog straha: jel mi dijete gladno

ne opterečujem se nikakvim tablicama rasporeda , pratim svoje dijete, jedan dan jede više voća, drugi dan više povrča .... sisa kad joj dođe ..
    nekad neće juhu, nekad neće meso
    dobrog je zdravlja, dobre kilaže, vesela, vedra, sve 5
    Nera ti definitivno ne bi pristala na takav raspored, jer ona voće voli popodne, sireve uzme griz i dosta, jogurt 1-2 žlice, jaje uopće ne jede

sve te tablice su nekako okvirno i ja mislim da stižu iz bolničke menze kako tamo hranu djecu na pedijatrijskomodjelu
    ako misliš da ti dijete dobiva premalo mlijeka dodaj još, ko da je bitno jel to 500ml, ili 505,7ml

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

rasprava je otisla u potpuno drugom smjeru, a osoba koja je otvorila topic se vise niti ne javlja hehe

ja nisam rekla da hranim dijete po ovom kalendaru niti da se njega drzim, ali eto, on je tu, dijele ga pedijatri u Rijeci
    MM-u se čini da su to sastavili pedijatri za djecu hranjenu formulom.

A sto se tice nasih obroka, ja nudim cicu i prije i poslje i non - stop i vec mi je muka...
    Važno je prije (prema tekstu o dohrani, nisam ja tak pametna ).

M mi ful okrece glavu kada mu dam cicu i sada sam vec uvjerena da strajka.
    Tak je i meni Pupica, kad je nakon početnih teškoća počela jesti puno dohrane, počela piti puno manje mlijeka. Ali onda smo okrenuli ploču.

ne vidim razloga zašto dijete ne bi moglo popiti pola litre mljeka dnevno, posebno ako je to jedina tekucina koju pije
    Poslije obroka krute hrane nudi se voda, pa koliko popije.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ne opterečujem se nikakvim tablicama rasporeda , pratim svoje dijete, jedan dan jede više voća, drugi dan više povrča .... sisa kad joj dođe ..
    tocno tako i ja. pa nije dijete stroj, da ga moras tankat tocno po rasporedu

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    pa nije dijete stroj, da ga moras tankat tocno po rasporedu

Zato sam se ja i našla u nebranom grožđu kad me prilikom upisa u jaslice zdr. voditeljica pitala u koliko sati i što dijete jede:

"Doručak? U koliko? Što jede?...", i tako za sve obroke.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam jesam li mogla izabrat bolji topic za ovo, ali ipak pucam.
    Dojim deset mjeseci, da kucnem u drvo, sve je dosad bilo super, papa sve i svašta, zdrav je k'o dren, nikakvih alergija, reakcija na cijepljenje, prehlada, ničega..ali! Očito samo ja pripisujem sve dobro dojenju. Počeli su sa raznih strana "pametni" savjeti-to više nije mlijeko, to njemu ne treba, to nema nikakvog značenja za njega, bla-bla..da ne ulazimo sad u to,ja ne želim prestati, ali čini mi se da čak i maleni manje traži, jednom do dva puta dnevno, ali zato po noći svako malo. Ne znam kako se obraniti od svega toga, imam osjećaj da govorim zidu kad govorim..

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Layla prvotno napisa
    imam osjećaj da govorim zidu kad govorim..
    efektivna su ti protupitanja:
    -pa djeca trebaju piti mlijeko, zar ne?
    -pa majčino je mlijeko najbolje, zar ne?
    -hočete reči da krava zna bolje od mene?
    -tko vam je provalio takvu glupost? pa sise nemaju rok trajanja
    ...
    ili se ne truditi uopće

bebač ti najvjerojatnije manje traži po danu jer je zauzet istraživanjem, ili pije puno tekučine ili ima 3 solidna obroka dohrane pa nije tako gladan
    ako te brine da li uzima dovoljno mlijeka ponudi mu sisu nakon jela, za desert

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MGrubi, thanks, ne brinem se ja da on nema dovoljno, jer ja mu nudim, a on rijetko kad odbije, ali je valjda postao preaktivan, ali zato po noći nadoknadi.
    A i ja sam bedasta-ovdje se radi o zdravlju mog djeteta, a ja se brinem što će tko reć..ali mislim da se sve mame nađu ponekad u ovakvim situacijama kad nije lako boriti se za svoja uvjerenja...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

istina živa, i ja sam bila u sličnim situacjam, gdje se očekivalo da se pravdam za nešto tako prirodno i razumno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a je smo OTeeeeeee
    evo ja danas pokušala izdojit za žitarice...nula bodova jeeeeeeee . cure jedva sam dno prekrila...a ovo što Aphro priča o 250ml...meni SF .... koma... kad je ima 3mj zbog temo (gripa) bio je na Rebru.... dolazili smo u 05h, odlazili 22-00h....kroz cijeli dan sam navlačila sise kako bi ima što po noći jest....sretna bi bila ak bi imala 150ml...200ml? vauuuuu...
    koma...izdajanje..(kršitelj koda), ručno...niš...kak to njemu tak dobro ide..a je 0000000....?
    Layla....ma sam doji!!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

MGrubi, thanks, ne brinem se ja da on nema dovoljno, jer ja mu nudim, a on rijetko kad odbije, ali je valjda postao preaktivan, ali zato po noći nadoknadi.
    A i ja sam bedasta-ovdje se radi o zdravlju mog djeteta, a ja se brinem što će tko reć..ali mislim da se sve mame nađu ponekad u ovakvim situacijama kad nije lako boriti se za svoja uvjerenja...
    Ponosno digneš nos i odbrusiš da je sigurno bolje tvoje mlijeko od kravljeg . Što se više opravdavaš, više će te piliti.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kako se bude priblizavao prvi rodjendan pritisak ce biti sve gori i gori. Ne znam kakav si tip osobe, moras biti potkrijepljena znanstvenim dokazima ili se svadjas i bez toga ili se uopce ne svadjas? Ako ti moze pomoci, imamo i tekst na portalu:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2503

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja kad me neko pita do kad cu dojit ja kazem do skole, ako me neko zeza i pita jel cu dojit do skole kazem ne, do fakulteta. i svi sretni i zadovoljni.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako se bude priblizavao prvi rodjendan pritisak ce biti sve gori i gori.
    E, upravo to se nama događa..baka želi ići s njim svuda, i ide, ali ne propušta naglasiti da "će ić i više, samo kad prestane bit ovisan o cici".
    I sad samo zato jer bi njena g....a vidjela puta, možda bi bilo baš zgodno da više ne doji. Neki ljudi ne odustaju..e, pa onda neću ni ja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E, upravo to se nama događa..baka želi ići s njim svuda, i ide, ali ne propušta naglasiti da "će ić i više, samo kad prestane bit ovisan o cici".
    joj, kao da slusam svoju mamu, samo sto ona kaze: kad se rijesi cice...!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dojenje nema nikakve veze s vremenom provedenim s bakom i dedom.

za mene osobno dijete od 6 mjeseci, dojilo ili ne dojilo, ne treba biti duže od sat-dva bez mame.
    s druge strane, poznam mame koje i puno duže ostavljaju svoju djecu te dobi na čuvanje, pa ako inače doje, onda se lijepo izdoje i ostave baki flašicu.
    a starije dijete može normalno dojiti, i svejedno biti dugo bez cice (npr. zara je s 2,5 godine išla na skijanje za vikend bez mene, s tatom, bakom i dedom, iako je inače dojila)

dojenje nije krivo za sve

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

joj, kao da slusam svoju mamu, samo sto ona kaze: kad se rijesi cice...!
    baki treba objasniti da je ona baka, ne mama
    i da ne brka to dvoje
    kao i zauzeti jasan stav: moje dijete - moja odgovornost

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i da ne brka to dvoje
    da, znam, i jesam jos davno.. rezlutat; ne pricamo, ne cujemo se i ne vidimo se vec neko vrijeme. Nekim ljudima jednostavno ne mozes objasniti jer se u pocetku postave u stilu; ne govorim ti ja sta da radis, vec ti ( satro) samo dajem svoje misljenje ( a u stvari ti pokusava Nametnuti svoje misljenje ) ggrrrr [/b][/u]

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i da ne brka to dvoje
    da, znam, i jesam jos davno.. rezlutat; ne pricamo, ne cujemo se i ne vidimo se vec neko vrijeme. Nekim ljudima jednostavno ne mozes objasniti jer se u pocetku postave u stilu; ne govorim ti ja sta da radis, vec ti ( satro) samo dajem svoje misljenje ( a u stvari ti pokusava Nametnuti svoje misljenje ) ggrrrr [/b][/u]
    tocno tako i moja

al ajd, barem me zbog duzine dojenja ne pila (to je valjda jedino )

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lutonjica, ma nema moje dijete 6 mjeseci, nego 10, ali evo-to je ispalo zato jer smo otišli OT, pa se malo pobrkalo! Sorry, mama začetnice posta!
    Dijelim mišljenje da vrijeme s bakom nema veze sa dojenjem, svi znamo da djeca znaju tko ih doji, radi se o tome da baka želi više biti s njim, a iz nekog razloga smatra da nije, jer maleni doji. Ne znam kako može reći da bi meni bilo lakše da ne dojim, pretpostavljam da nije dugo dojila, jer to skriva, jer da zna, onda bi znala da bi meni bilo teško da ne dojim.
    Sad sam se sama zapetljala...točka!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja sam uzela svoje šestomjesečno dijete za primjer

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove