-
Prije 6 mjeseci smo posvojili dječaka od 5 mjeseci. Ja sam uzela 6 mjeseci posvojiteljskog dopusta pri čemu su mi u HZZO-u (u Vinkovcima) tražili da priložim suglasnost poslodavca s mojim planiranim posvojiteljskim dopustom. Sada sam se ponovo javila u HZZO radi roditeljskog dopusta (suprug i ja ćemo ga dijeliti svatko po 4 mjeseca) i ponovo su mi tražili suglasnost poslodavca. Ja sam oba puta tu suglasnost i dobila i priložila s tim da su mi se u firmi čudili zašto mi to traže kada nikom drugom ne traže. I u HZZO-u sam pitala što će biti ako se poslodavac ne složi s mojim planovima (mislim ako je potrebna suglasnost on ju može valjda i uskratiti) i nisu li posvojiteljski i roditeljski dopust moja zakonska prava a pravnica je samo nešto promrmljala u smislu da ja imam pravo na dopust i da ga svakako mogu realizirati. Dakle, zar povojitelji moraju dobiti suglasnost poslodavca koju biološki roditelji ne trebaju? Nismo li pred zakonom isti? Zašto me gnjave s nepotrebnom papirologijom ako ja svejedno imam pravo na posvojiteljski i roditeljski dopust? Je li to sve po zakonu ili tu nitko nema pojma što treba pa traže što više papira da im nitko ne moža reći da nešto fali?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma