Zar se ne dobiva puna plaća na bolovanju za dijete do tri godine starosti :?ivano2 prvotno napisa
Ja sam prije par mjeseci bila tjedan dana na bolovanju i plaća mi nije umanjena (to mi je potvrdila i gospođa iz računovodstva koja obračunava plaće.
Zar se ne dobiva puna plaća na bolovanju za dijete do tri godine starosti :?ivano2 prvotno napisa
Ja sam prije par mjeseci bila tjedan dana na bolovanju i plaća mi nije umanjena (to mi je potvrdila i gospođa iz računovodstva koja obračunava plaće.
da ali se ta "puna" plaća veže uz proračunsku osnovicu od 4250 kuna (zaokružih).
Moja je plaća dosta viša od 4250 kn i tad sam dobila punu plaću. Možda je gđa. iz računovodstva pogriješila??
Ne znam. To moraš nju pitati.
poanta je u tome da ti poslodavac može isplatiti puno plaću (nitko mu ne brani). ali ne mora. jer se njemu refundira do ovih 4250, a službeno si na teret HZZO-a, a ne poslodavca
ima svijetlih primjera koji iz vlastitih sredstava, odnosno na vlastiti teret pokrivaju razliku.
vesna72 prvotno napisa
točno, ima, kod nas je to pravilnikom određeno.
da li im se to prizna kao puni trošak i kako se definira takva uplata? kako se oporezuje to davanje?vesna72 prvotno napisa
i moja je firma svijetli primjer, kolektivnim je to zajamčeno
Ericsson uplaćuje nadoplatu do 4250kn za drugih 6 mjeseci porodiljnog dopusta (inače se dobiva 2500kn)
Svaka čast Ericssonu, ima još par takvih firmi. Čula sam da Belupo daje 10.000 kn jednokratno svojim rodiljama.
tretira se kao plaća. i moraju paziti kako to isplaćuju, jerbo je žena na teret države u vrijeme porodiljnog i ne bi trebala raditi. najvjerojatnije na ime nekih premija ili bonusa za prijašnje razdoblje...MGrubi prvotno napisa
i ja čula za ericsson.
ja sam govorila o razlici za vrijeme kućne njege za dijete do 3 g, a ne za porodiljski, to mi uplaćuju kao normalnu plaću sa svim porezima i doprinosima[/b]