Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 297

Tema: 39+ (3. dio)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure moje, nemojte mene uzimat za ozbiljno - ništa vam ja od toga baš ne vjerujem - ni anansi, ni cikle, ni mliječi. Sori, al ja tako mislim. Na jednom sajtu iskrsne jedno, na drugom drugo itd. Tj. mislim da od tih prirodnih stvari nema neke velike štete, ali ni koristi.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ina33, zdrava, dobro izbalansirana prehrana izuzetno je bitna za organizam čovjeka, ali kako ti kažeš da ne vjeruješ u cikle, ananase.... ja bih se s tobom složila. Već tri mjeseca se trudim po tom pitanju i sad kad sam bila na sistematskom, sve super vrijednosti, tlak kao kod curice, ali željezo na donjoj granici, a uvijek mi je bilo super. Veli mi dr. morate jesti ciklu. A ja već tri mjeseca uredno pijem ciklu dok sam je ranije jedva i kao salatu pojela!!!! Endometrij mi je zadnji puta bio zadovoljavajući, ali ciklus prije malo pretanak!!!! Ja znam da te prirodne stvari koriste na duge staze, makrobiotika mi se dosta sviđe jer se temelji na korištenju namirnica koje uspijevaju u podneblju u kojem čovjek živi (ananas to definitivno nije), jesam jako za hranu koja nije tretirana svim i svačim, ali sad se usredotočiti na konkretne namirnice i druge izbacivati iz prehrane, mislim da je krivo. Ja još uvijek dijelim savjete o cikli..., ali nakon svega što sam do sada prošla, ovih dana se pokušavam odrediti prema tome na ispravniji način. Pročitala za soju, pa grašak!!!, općenito mahunarke da nisu dobri za održati trudnoću. I sad kad jedem te namirnice, sebe optužujem da ne vodim dosta računa o sebi jer nakon transfera jedem previše mahunarki :shock: . Popit ću i dalje sok od cikle jer mi je ok, ali ne mora biti svaki dan. Želim da mi prehrana bude ok, dobro izbalansirana, i o tome razmišljam već 20 g i mislim da je i sada za planiranje t to najvažnije.

ina33, i oko blastica nikako da zauzmem neki stav, moram priznati da si mi puno olakšala da prihvatim činjenicu da su blastice ipak nešto bolje (činila mi se logična priča o podudarnosti sa sl. maternice) i da na žalost puno ovisi o laboratoriju. Ja sam već ranije odlučila da u narednom postupku pokušam s blasticama, oko toga se neću predomišljati, pa i pod cijenu da ostanem bez et-a.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E ja se ne bih slozila s vama sto se tice ovoga....
    Meni je zeljezo godinama bilo poviseno - prvo malo preko granice pa sve vise i vise. Trajalo je to tako 4-5 godina. Na kraju je doc rekao da to moramo rijesiti vec jednom i da bi najbolje bilo da ostanem T . Nakon sto sam vidjela da ni to nece ici tako lako, ja sam jednostavno prestala da jedem sve stvari za koje sam znala da su bogate zeljezom. I gle cuda, za 6 mjeseci, nalaz uredan. Posto ne vjerujem u slucajnosti - a jedina stvar koju sam promijenila je bilo to - nemam sta drugo zakljuciti nego da je sve bilo rezultat prehrane...

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ww, slažem se s tobom, pravilna prehrana svakako, od svoje 18-te godine sam jako za to, ali čini mi se da se ovdje previše bacimo na pojedine namirnice i okomimo na druge koje isto vrijede za dobre i time zapravo napravimo mali poremećaj u prehrani. Treba umjereno jesti sve (no ne baš sve - alkohol, kava, pretjerano tretirane namirnice, konzervirana hrana), ali i pokoju u zagradi nabrojenu namirnicu - ako se ne pretjera, ne može naškoditi. Izgleda da si pretjerala sa namirnicama bogatim željezom i zato te dr. dobro usmjerio.
    Meni se jako sviđa Rodin popis vitamina i minerala - dnevne potrebe, a istovremeno su naveli namirnice koje ih sadrže, napravila sam za sebe posebnu tabelu iz koje vidim koliko dnevno moram pojesti žitarica, pa sjemenki ... Naravno da sad neću strogo po tome, ali to mi je nakakav orjentir, ipak vodim računa o tome ako sam ujutro pojela pecivo i sl. da neću za ručak jesti tjesteninu. Meso ne jedem osim ribe i kad vidim da cijeli dan uzimam premalo bjelančevina, već i sam organizam mi signalizira (javi se potreba) za namirnicom koja će napraviti ravnotežu. Sve to naravno onako usputno, bez prevelikih kočnica ili naredbi, samo malo zdrave pameti (koje naravno nema uvijek ).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad opet malo o blasticama. Koliko ja vas kuzim ne moze se bas birati da li ce se ici na blastice, oni to sami odredjuju. I koliko vas kuzim ako se ide na blastice moguce je da propadnu??? Ja bum sutra znala kaj se gore u labu zbivalo od subote, ali malo sam nestrpljiva, pa ako neko nekaj zna reci po pitanju toga koliko dana je najbolje da prodje od punkcije do ET-a neka javi?!?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maya ZG prvotno napisa
    Sad opet malo o blasticama. Koliko ja vas kuzim ne moze se bas birati da li ce se ici na blastice, oni to sami odredjuju. I koliko vas kuzim ako se ide na blastice moguce je da propadnu??? Ja bum sutra znala kaj se gore u labu zbivalo od subote, ali malo sam nestrpljiva, pa ako neko nekaj zna reci po pitanju toga koliko dana je najbolje da prodje od punkcije do ET-a neka javi?!?
    Tako je - blastice su rizik i svaki lab za sebe najbolje zna što je u stanju, ne valja ih forsat.

A propos hrane - treba živit zdravo i normalno - ako nešto u krvi nije dobro slušat preporuku doktora - normalno, ako željezo ne valja, onda piti preparate sa željezom itd. Ali, to je dulji put i ne može po meni upalit tipa od 1 dc - shortcut su neki lijekovi, ako su stvarno potrebni. Ali sad ono - u ananasu je spas stav itd. - nisam pristalica toga, možda sam koga krivo shvatila. Ne pretjerivat, hranit se zdravo itd. to je OK i to usvojit kao stil života - kao brigu o svom zdravlju općenito. Rvukovi2 kaže da je za prokrvljenost endometrija dobre rezultate imala s ginkom itd. Ja vjerujem u folic plus i općenito zdrav život i hranu i, normalno, ako neko ima specifičan problem, slušat ljiečničke upute. Moj problem nije bio endometrij pa valjda se nisam za to zanimala - uvijek je bio fantazija tipa 12 mm oko ovulacije (prirodno), super prokrvljen itd. Osim ako ga ne bi klomifen dokrajčio.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Maya, ja ću u 6-ti postupak, odnosno u 5-ti stimulirani IVF/ICSI i nekako se nadam da će dr. Š. udovoljiti mojoj želji, obzirom da već imam staža, a uspjeh niotkuda. Iskreno, moja molba za prirodni IVF bila je izrečena sa malo straha, jer ipak je on autoritet na tom području a ne ja, ali kad se već vrtim tu jedno vrijeme, dr. nije imao ništa protiv. Sad kad sam i to isprobala, shvatila sam da je u konačnici ipak bolje ići na stimulirani i na kraju ne ispadne skuplje. Za blastice ću ga zamoliti, ali ako će njegovo mišljenje biti da to stvarno nema smisla, ja ću se tome prikloniti, neću inzistirati. Ti si u svom 1. IVF-u i najbolje je sada prihvatiti savjete tvog dr.-a, ne se previše miješati u njegove odluke.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa
    Meso ne jedem osim ribe i kad vidim da cijeli dan uzimam premalo bjelančevina, već i sam organizam mi signalizira (javi se potreba) za namirnicom koja će napraviti ravnotežu.
    Ni ja ne jedem meso, pa sam znatiželjna... kako dugo ga ti ne jedeš?
    (jedan od najčudnijih simptoma tijekom biokemijske trudnoće sada je bilo što mi je meso, nakon petnaest godina apsolutnog gađenja na pogled i miris a da ga nisam okusila postalo na sve načine privlačno )

Btw, s obzirom na povezanost mahunarki i estrogena (ako se ne varam), valjda bismo ih u miru smjele jesti u prvom dijelu ciklusa, do ovulacije?

(ovo smo vjerojatno sve skupa trebale u neki poseban topic, o prehrani... do and don't eat - po fazama ciklusa )

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Shanty, prestala jesti meso davno već kad sam čitala o zdravoj hrani i odnosu prema životinjama. Jednog dana prestala i 10 godina ništa (ono jedem juhu u kojoj je bilo meso i sl., jedem jaja, pijem mlijeko...). Nakon 10 g. činilo mi se da to baš i nije najzdravije, pokušala jesti meso ali bilo mi je preteško, uspjelo mi s ribom i sad slijedećih 13 g. jedem ribu. Danas gledala emisiju o moru i kad vidim kako ih vade iz mora, srce mi se stegne.
    Problem mi je nastao kad sam pročitala ovdje na Rodi da je za nas potrebna prehrana s više bjelančevina i manje ugljikohidrata pa u zadnje vrijeme ribu jedem češće, a krumpira se baš ne prejedem iako ga volim.
    I zanimljivo mi je da mi neke mesne namirnice mirišu, ali ne osjetim potrebu da to i jedem. Recimo kobasa ... Ili čevapi Trebala bi biti višestruka trudnica.
    Ti totalno ništa što se mesa tiče?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ništa od mesa... ni juhu u kojoj se kuhalo, ni išta što je pripremano u dodiru s mesom (voljela bih pojesti mlince, npr., nisam ih jela skoro petnaest godina, ali mi ih je blesavo staviti zapeći s, npr. tikvicama... ili ribom ).
    Jedem ribu, jaja, mlijeko i mliječne proizvode.
    Jedem inače dosta mahunarki, ali priznat ću, mahunarke nisam ni taknula u ovom prošlom ciklusu nakon AIH, po prvi puta sam pazila da ih ne jedem.
    Dakle, smijemo ih do ovulacije, hm?

Nama inače ne bi bilo loše uzimati Plibex + B12, ali kad sam ih uzimala proljetos, čini mi se da sam se debljala naočigled... Ma, od svega se debljam.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ispravak: zaboravila sam napisati možda u "Nama inače ne bi bilo loše uzimati Plibex + B12..."; ne tvrdim ništa i ne postavljam nam dijagnoze... (moram se ograditi). 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bilo bi dobro otvoriti jedan posebni topic o zdravoj hrani, fitoterapiji i slicnim “alternativnim” metodama, doduse nesto slicno vec postoji na PDFu prije zaceca.

Ja osobno vjerujem da svojim prehrambenim i zivotnim navikama mozemo puno doprinijeti svojem zdravstvenom stanju, no da i tu u nicemu ne treba pretjerivati. Kako nismo sve iste i nemamo sve iste probleme, manjkove i viskove sigurno nam svima ne pasu posve isti dodaci - treba biti oprezan i osluskivati sebe. Ja se nastojim hraniti raznoliko, otvorena sam prema raznim biljnim pripravcima, ne pretjerujem s dodatnim vitaminima, mineralima... i uzimam ih samo povremeno i ciljano, a pored toga uzivam u jogi i detoksifikaciji kroz kretanje.

Nisam strucnjak, no sto se tice maticne mlijeci i propolisa sastav im je posve razlicit i ne bih rekla da djeluju na iste nacine. Kod propolisa najvise hvale protuupalno djelovanje. Ovi linkovi mi se cine kvalitetnim:
    https://www.emersonecologics.com/Newswire.asp?id=582
    http://lib.bioinfo.pl/pmid:15847875
    http://www.positivehealth.com/articl...p?articleid=92 - odlican clanak, tu se za pomoc kod endometrioze spominje i bromelain kojeg je odlican izvor ananas , isto djeluje protuupalno, antioksidativno... naletila sam da mu daju i lagano estrogensko djelovanje no na drugom mjestu se spominje kao hrana koja inhibira estrogen (mozda zbog toga sto ima i detoksifikacijski ucinak na jetru, sto je po svim istocnjacima dobro za ciscenje organizma od toksina i starih hormona)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj bebomanka prvotno napisa
    Da, i ja sam jedno vrijeme pila propolis kapi ali su mi dizale zeludac....koji oblik propolisa je ovaj koji si navela?
    Ovo su tablete, i meni je tako najednostavnije zato sto mi je s kapima doziranje prava muka....
    A lilium, u pravu si da maticna i propolis nisu isto.... za endometriozu se preporucuje propolis upravo zbog protupalnog djelovanja...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bebomanka, . Javiš vijesti?

Evo izvješća s moje današnje folikulometrije (11 dc): u odnosu na 9 dc (subota) kada je folikul bio 12 mm, danas je s čuđenjem ustanovljeno da ga nema pa se postavilo pitanje je li bila ovulacija (s obzirom da mi ciklusi variraju 23-29 to je vrlo vjerojatno), a nađen je folikul od kojih 8 mm (koji se da "rastegnuti do 11" ) - dakle to nije taj; po debljini endometrija (6 mm) dr. B. misli da ovulacija ipak nije bila. To bi se moglo utvrditi da se vadi progesteron (čuh dok je objašnjavao specijalizantima, kome li?), no to nećemo raditi već ćemo ipak ujutro vidjeti što se dešava.

Ima li tko već ovakvo iskustvo ili ima li tko saznanja što bi ovo trebalo značiti?

Ja sam i dalje 8) , iako sam, priznaje, spustila suzu-dvije čim se nađoh na otvorenom. No, svega sam bila svjesna prije pa nema razloga nekom većem uzrujavanju. Da su mi ciklusi redoviti, ovo bi me iznenadilo, a ovako... idem dalje...

svima!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bebomanka ~~~~~

MonaLisa - nemam bas slicno iskustvo no ponekad znam "osjetiti" vodene funkcionalne cistice koje pucaju sredinom ciklusa, no da je nesto slicno vjerojatno bi se vidjela slobodna tekucina. Da li mjeris bazalnu temp? Skok bi mozda mogao pomoci pri dilemi da li je ili nije bila ovulacija.

Svima sretno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MonaLisa, da dodam,a da je i bila ovulacija vjerojatno bi bilo nesto slobodne tekucine.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

MonaLisa potpisujem lilium sto ti je rekla..ne sekiraj se i bilo bi ti pametno da mjeris BBT.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje!

Moj test je negativan. Imamo vec plan za dalje..u 2.mj. Mb.kojem se vec veselim a do tada alternativa sa ishranom,akupunkturom,osteopatijom,ovulexom..itd

Svima ostalima~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bebomanka, žao mi je . Sretno u Mariboru - ako bilo što trebaš - samo se javi .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: bebomanka

bebomanka , tako mi je zao
    al sretna sam da si vec dobro i mislis na slijedece korake
    zelim ti da iduci put uspije

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bebomanka, na topiću Odbrojavanje rekla sam već da ne mogu opisati svoju žalost zbog tebe. Još jednom

Lilium, kad već pročitah što pišeš, sjetih se da je dr. B. rekao da se vidi nakupljena tekućina... no nisam znala što to znači i nisam na to obratila pažnju. Bazalnu ne mjerim.

Ehhhh, što reći - idemo dalje...

Svima želim dobre vijesti kao i sebi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bebomanka, jako mi je zao! Sretno za dalje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Draga bebomanka, jako mi je žao!

Mislila sam da ćeš baš ti biti naša slijedeća trudnica iz kluba 39+!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Draga bebomanka, jako mi je žao!

Mislila sam da ćeš baš ti biti naša slijedeća trudnica iz kluba 39+!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bebomanka zao mi je . Samo zbog tvoje bete sam sjela za racunalo jer me interesiralo jako!

Danas je bio transfer. Od 7 JS uspjeli su dobiti 2 embrica i odmah mi odlucili vratiti. Kao bez obzira na kvalitetu nema se sta cekati, a cak mi nisu rekli ni kakvi su, koliki ili kako oni to vec kazu. Idem dalje lezati. Vec mi se ne da ali dobro.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Maya ZG, to ti iz njih treba koji put "čupati", često tu informaciju zbog gužve ne volontiraju. 2 nije loše, očito su 3. dan, a s 2 embrija se na VV-u ne čekaju blastice tako da ti je sve OK. Jesu ti radili ICSI ili IVF?

Sretno, dobitan je uvijek jedan i sve to na kraju krajeva ništa ne znači nego beta pokaže ili palac gore ili palac dolje. Vibram za palac gore, ležanje ti nije ključ uspjeha po meni tako da - u ruke Božje od sad pa do bete ~~~!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Muzic je otisao raditi a ja opet za komp. Ah, ko bi non stop bio u horizontali? Radili su ICSI kako je doc bio i rekao. Zato me i cude samo 2 embrica od 7 JS!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maya ZG prvotno napisa

Muzic je otisao raditi a ja opet za komp. Ah, ko bi non stop bio u horizontali? Radili su ICSI kako je doc bio i rekao. Zato me i cude samo 2 embrica od 7 JS!
    To bi ih možda mogla/trebala pitat kad se malo odmoriš, dat će ti neki odgovor, a vjerojatno ćeš i bit malo mirnija s odgovorom nego bez. Ja ti šaljem vibrice, ja sam ostala trudna kad sam se najmanje nadala i sve je moguće, ja ti želim da ta 2 budu ti gol-geteri !

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Maya, ja od 6 dobila dva, to ti je sve ok. Samo nek' njima bude dobro kod tebe
    MonaLisa, nadam se da će ipak doći do nekog pomaka pa da bude i et
    bebomanka drago mi je da već imaš Maribor u planu, nadam se da će tamo biti uspješno.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bebomanka, draga, baš mi krivo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eeee, draga Tiki_a, najviše bih voljela da se napokon dogodi nešto u smjeru "naprijed", a ne ovako - imam osjeća da uvijek idem 2 koraka unazad.

Užasno mi je teško i zato se radujem uspjehu svake svoje supatnice.

Al' istina je i to (to je već netko izjavio, možda si to bila baš ti - ali nisam sigurna) da prije zaista nisam željela dijete i nitko me ne može kriviti što o tome nisam mislila prije. Nisam i gotovo, i zaista mi ne može zbog toga biti žao. Sada, s osobom s kojom jesam, prekrasnom osobom - prekrasnih osobina i predivnog karaktera, ja želim dijete - njegovo i moje - naše dijete. Zar želim previše?

jtomasi5

Početno

Drage moje cure,
    hvala vam svima na odgovorima. Jučer sam bila po nalaz na prolaktin. Vrijednost je 695, a gornja granica je 530. Razgiovarala sam sa dr Šimunićem o tome, ali on je stao na stanovištu da ga ne treba liječiti. Mišljenja su različita. Po preporuci dr Romane Dmitrović, ona je lliječila taj prolaktin sa lijekom dostinex 0,25 tako da sam 3 mjeseca uzimala po pola tablete 2 puta tjedno.

Poslušat ću doktora.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo mene opet s izvješćem današnje folikulometrije: onaj drugi folikul koji se pokazao jučer danas (12 dc) narastao na 11 mm, endometrij 6-7 mm. Sljedeća folikulometrija preksutra. Na moje pitanje znači li to da ipak nije bila ovulacija dobih odgovor "ne, ne, nije bila ovulacija". E sad, ni ja više ništa ne znam. Moguće je, dakle, da je onaj folikul koji se prvi pokazao i relativno fino rastao (i od jučer ga nema) bio vodena cista (kako mi reče lilium, čini mi se, s obzirom na nakupljenu tekućinu koju vidješe na UZV jučer), a kod mene opet raste nada. Nisam na čisto da li da se lagano ipak veselim, jer bi to sad značilo da mi je ovaj ciklus produljen pa nade još ima. S druge strane, poveselim li se malo više, veća će biti moja tuga poslije.

Drage moje, ne mogu vam dočarati oscilacije u mom raspoloženju. Vjerujem da ste sve vi to i doživjele, nemoguće je to izbjeći. Sinoć sam cmizdrila k'o mala beba (da cmizdrila, doslovce sam grcala u suzama), a MM-u je srce pucalo od žalosti kad god bi me takvu vidio. Nikakva utjeha nije tada od pomoći. Ma... što da vam pričam o tome? A kakvo mi je jučer ponašanje bilo na poslu, ne želim ni govoriti. Mislim da je jučer više ljudi ovdje pomislilo: "gle ovu kuju, hebo te"... Uh!!!

Strah me obuzima kad pomislim koliko puta ću još proći kroz ovakve situacije. Sinoć je pala i konačna odluka za prijavu u Maribor, pa ne izdešava li se što u međuvremenu ovdje, otići tamo kad stignem na red. Mislim da je to u redu. (Hvala Ini33 na opisu protokola za Maribor u cijelosti, isprintala ja to prije mjesec dana i već po ne znam ti koji put to proučavam, a pregledala sam i njihovu web-stranicu; ne znam samo da li radim i šaljem nove nalaze hormona i slično, ili da sada pošaljem ono što imam, a većinom je to sve iz lipnja i srpnja ove godine).

Svima vama s kojima dijelim svoje strahove i nadanja želim dobre stimulacije, uspješne punkcije i ET-e - do konačne pobjede. Od .

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

MonaLisa nemoj se pretjerano uzrujavati. Budući da ti je tek 12 dc ima vremena da tvoj folikul naraste.

U svakom slučaju dobro je da se namjeravaš naručiti i za Maribor. Uvijek se može i otkazati.Nalazi iz lipnja su dovoljno svježi pa ih možeš poslati bez problema.

Sretno!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MonaLisa, žao mi je što se dosta loše osjećaš, ali moramo se naviknuti da za uspjeh ipak većina nas, a pogotovo mi starije, moramo proći više postupaka. Velika je sreća uspjeti od prve, druge. Sve više ima cura koje uspijevaju u 5-tom, 6-tom, 11-tom postupku. Ja se više ne zavaravam time da ću lako doći do uspjeha, nakako sam se uspjela smititi po tom pitanju, imam neki plan koliko i na koji način ću u postupke i nadam se da će jednom biti i sretno. Zato sam (smo) ovdje jer vjerujemo u uspjeh. Nedaj se, uživaj u svakom postupku, možda ovaj za tebe bude sretan. Ja sam uvijek sretnija i smirenija kad sam u nekoj akciji nego kad moram (kao sada) čekati da dođe taj dan.
    Drži se i da folikulići narastu kako treba~~~~~~

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trebala napisati u jednini i zato dodatnih vibri MonaLisi za folikulić~~~~~~

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sekica javi kako si prošla na uzv

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MonaLisa, sve imamo svoje bolje i malo_manje_bolje dane, no ne preostaje nam nego uporno i strpljivo gurati dalje, bitno je imati neki ventil! Ja sam svoj nasla u jogi i planinarenju pa kad mi se smraci onda od-disem&od-meditiram turu ili se dobro preznojim na nekoj uzbrdici i sve postane vedrije

Sretno svima

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lilium, kad sam prošli mjesec bila u postupku - prirodni IVF, rekla sam samoj sebi ako ne uspijem, kupit ću si bicikl za brdsku vožnju, baš sam osjetila potrebu da ne budem stalno laganini zbog postupaka i da počinjem aktivno na drugim poljima, ... na bicikl pa na planinu. Još ga nisam kupila
    Znači potpisujem tvoju priču.

vaya con dias

Početno

pozdrav, vratih se iz hladnog i mokrog zagreba,
    izgubljena total jer mi je dr.A rekao da cemo sa sprejom blokirati hipofizu, pa da ona ne stvara hormone i da se ne mijesa, vec cemo folikule stvoriti stimulacijom!! Nabavila taj skupi "superfact" sprej za nos, pa ga sad gledam i muka mi je, pa me zanima da li ste se vi sprejale, kako vam je islo :? i da li ste imali kakvih reakcija-posljedica? Sad cu jos doma pricekat M, pa na sprej i antibiotike, i u zg ponovo!
    Ovo mi je prvi put, i odmah u sridu, kaze dr. punom parom na stimulaciju,
    a inace na pregledu super oba jajnika rade, folikulogeneza....,trolinijski endometrij....fsh 5,3...sve 5, samo sto sam u 42.god!
    p.s.
    b vitamin, tj. plibex nije losa stvar za organizam, jer ga ishranom malo unosimo, ali ima jednu losu stranu-otvara apetit, dakle oprezno sa debljanjem. Zadnjih mjesec dana pijem folic (folna kiselina dobra za trudnice i razvoj ploda)

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vaya, suprefact ti je mačji kašalj. Pretpostavljam da od 1. dc moraš sprejati u obje nosnice, tri puta dnevno (odredi si točan razmak po 8 sati), to stvarno nije problem. Ja na mobitelu stavim alarm za podsjetnik. Ali ne kužim te baš. Ako si u stimuliranom, što je sa hormonskim inekcijama? Ja obično od drugog dana ciklusa koristim ampule menopura (druge opet gonal...), a ti spominješ antibiotike? A sprejam se od prvog dana c.
    za otok

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nikakve posljedice suprefacta nisam imala. Od 3.dc injekcije Menopur.

Za suprefact ti nije bitno tocno na 8 sati. Samo rasporedis u periodu budnosti ujutro, u sredini dana i navecer.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam se ni javljala jer sam jadna, zbunjena i zabrinuta. danas na uzv doc kaze - nesto se pomaklo al slabo. predpostavljam da je taj suprefact opet ucinio svoje. moja svaka stimulacija sa suprefactom rezultira zaustavljanjem rasta folikula i tek kad prestanem sa njim, nesto se razvije.
    zadnji put sam bila na menouru + suprefact=bez folikula, razvili su se tek 46.dc, sada gonal + suprefact= 11dc folikul je tek u pocetku razvoja. kad je ista stimulacija, samo menopur bez suprefacta, sve se razvija normalnom brzinom.
    jel ima neko takvo iskustvo?
    u petak sam opet na uzv

vaya con dias

Početno

tiki, hvala,
    kupila superfact na vv, vratila se na svoj otok, pa jos strpljivo cekam m. jos neznam koju stimulaciju cu dobit.mislim da sam cula dr. kako je promrmljao nesto oko gonala, uf, hvata me panika..
    reci ak je superfact macji kasalj, sto ce onda biti za vola ubit? pikanje ili punkcija? mm je rekao da nema shanse da me on pika, a ja ni mravca nebi zgazila, pa da se jos pikam!!!!!! zar nema toga u tabl?
    vidis kako superfact ipak moze zaribati stvar.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

sekice draga joojjjj kako te komplicira! Nadam se svim da ces uspjet izvuci dobar folikul i lijepu JS!!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vaya~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Svima ostalima velika i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga Vaya nemoj se sekirati unapred. Iste muke i strahovi su i mene mucili tokom prvog ICSI pre nekoliko meseci, sve sa punih 40 god. Suprefakt nije nista, malo bockanja i nista. Nije to intramuskularno, ne boli, samo nadji nekog ko ce ti davati, nateraj tm ili ti sama, ma samo se ubedi to ti je cista akupunktura, ja sam tako sebi govorila kad sam isla na bockanje. Ni gonali ti nisu za konja ubit, ma nista to nije strassno, jesu hormoni al ja sve to nista nisam osetila. A kako sam se samo bojala posledica... Cak ni punkciju, totalnu anesteziju, ma nista sve ti je to manje vise bezbolno. Sta je najteze? Cekanje posle transfera, ni ja nisam verovala, al tu ti radi psiha, pa sve kao nije ti nista, pa kao ne mislis na to, pa si kao smiren, ma kakvi, to ti je igra zivaca, jel krenula m ili nije... E sad, ako bas lose krene pa dobijes il ti beta pokaze negativno - e to ti je za konja ubit! Taj ocaj se ne moze opisati, ali necemo o tome, mora biti kod tebe skroz drugacije...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jill A di si to radila punkciju uz totalnu anesteziju?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da pitam za vaše mišljenje. Danas je 13. dan dc i primijetila sam lagano krvarenje (zapravo omanju tamnu, zgrušanu masu) kao na početku menge 1. dc. I sinoć i jutros osjetila sam lagano boluckanje kao kod početka menge (malo sam razmišljala što bi to moglo biti, onda sam si nudila raznorazna rješenja pa odustala) a sad nisam pametna, što se dešava. A sutra bi trebala biti folikulometrija...

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MonaLisa,boluckanje i lagano krvarenje kod mene bi uvijek značilo ovulaciju!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sekica, žao mi je što nije krenulo na bolje, to je strašno kad se pikaš, truješ, a od svega ništa. Ali utješno je to što u prirodnom dođeš do ET-a, znači ima izlaza i za tebe. Ipak navijam da se nešto ovaj puta pokrene~~~~~
    vaya, meni je bilo nezamislivo da se sama pikam, mislila sam da je to nauka. Ali nakon dva postupka skužim ta to rade i "obične" cure. Prvo pikanje je traajalo, sva sam bila u tremi. Sad sam sretna da to mogu obaviti sama. Tebi je prvi puta i nemoj ništa sama. Ja sam odlazila na hitnu u ambulantu na pikanje, i to je ok.
    Punkcija je meni bolna, ali vrlo kratko traje i poslije ništa, odnosno poslije punkcije kavica i shoping (nakon 1.30 h ležanja).
    Samo smireno i hrabro, sve će biti ok. ... da, čekanje bete baš izluđuje, mene nakon 6-tog dana.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sekice žao mi je što baš ne ide najbolje s postupkom.

Nemoj kriviti suprefact jer on suzbija prirodan rast tvojeg folikula ali zato uzimaš stimulaciju koja ti treba stimulirati razvoj više folikula nego u prirodnom ciklusu. Očito ti nije dobro pogođena stimulacija (doza ili vrsta hormona) ili ti jednostavno ne reagiraš na stimulaciju.

Kod starijih žena počinje se s minimalno 3 gonala dnevno a ja sam uzimala 4 gonala(ili merionala) dnevno od 3dc.Inače sam čula da se menopur nekako manje koristi, ja ga osobno nikada nisam koristila.

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •