-
ww, slažem se s tobom, pravilna prehrana svakako, od svoje 18-te godine sam jako za to, ali čini mi se da se ovdje previše bacimo na pojedine namirnice i okomimo na druge koje isto vrijede za dobre i time zapravo napravimo mali poremećaj u prehrani. Treba umjereno jesti sve (no ne baš sve - alkohol, kava, pretjerano tretirane namirnice, konzervirana hrana), ali i pokoju u zagradi nabrojenu namirnicu - ako se ne pretjera, ne može naškoditi. Izgleda da si pretjerala sa namirnicama bogatim željezom i zato te dr. dobro usmjerio.
Meni se jako sviđa Rodin popis vitamina i minerala - dnevne potrebe, a istovremeno su naveli namirnice koje ih sadrže, napravila sam za sebe posebnu tabelu iz koje vidim koliko dnevno moram pojesti žitarica, pa sjemenki ... Naravno da sad neću strogo po tome, ali to mi je nakakav orjentir, ipak vodim računa o tome ako sam ujutro pojela pecivo i sl. da neću za ručak jesti tjesteninu. Meso ne jedem osim ribe i kad vidim da cijeli dan uzimam premalo bjelančevina, već i sam organizam mi signalizira (javi se potreba) za namirnicom koja će napraviti ravnotežu. Sve to naravno onako usputno, bez prevelikih kočnica ili naredbi, samo malo zdrave pameti (koje naravno nema uvijek
).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma