Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 297

Tema: 39+ (3. dio)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

didicro, moje 3 stimulacije sa menopurom u razlicitim dozama rezultirale su sa 1 ili 2 folikula, a stimulacija sa istom dozom menopura i suprefactom bez ijednog. isto tako se dogodilo i sada sa gonalom i suprefactom (svaki dan 3 gonala), odnosno folikul je skroz mali. nemogu drugo nego povezati to sa suprefactom. sa femarom sam imala 2 folikula, u prirodnom uvijek imam po jedan, prosli IVF iz prirodnog je bio sa dobrom js koja se oplodila i napravljen je transfer, nazalost bez uspjeha. doc je takodjer zbunjen, reko je da je do sada imao jos samo jednu pacjenticu sa tako losim odgovorom i to dosta mladjom od mene. kod nje je u prirodnom uvijek bilo js, a ponekad cak i 2, a sa bilo kojom stimulacijom 0. doc je zbunjen i narucio me ponovo na uzv u petak jer ga zanima o cemu se radi. spomenuo je da moramo svakako nesto mjenjati.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Maya radila sam u Beogradu ceo postupak, u klinici u Jevremovoj. Mislim da je to ovde najbolja klinika jer dr Vlaisavljevic iz Maribora takodje tu radi. On je cini mi se i ovde uveo pravila koja vaze u Mariboru, od pocetka do kraja postupka, pa tako i totalnu pri punkciji. Prvo te pitaju hoces li pod totalnu. Ja sam citala na forumima da je to bolno i odmah sam se odlucila za. Onda sam isla na kompletan internisticki pregled, EKG itd da vide da li mogu podneti totalnu, i lepo me uspavali. Totalna traje 10ak minuta. Mene su posle kod kuce bogami boluckali jajnici pri svakom sedanju, pokretu, ja sam samo lezala. Zavidim onima koji posle punkcije mogu u shopping, alal vera

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

didicro, menopur od 2. dc, prva tri dana po 4 ampule, ostale dane po 2 ampule (kod mene)...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

by the way, cure ja sam mislila da se ta totalna svuda nudi za punkciju, pa sam sve mislila da one koje nisu isle na totalnu mozda imaju neki zdr. problem zbog kog moraju ici na zivo. Isto, ne znam od cega zavisi da li te i koliko posle jajnici bole ili ne, ipak oni tamo bockaju..

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sekice ako je tako onda nemoj više niti raditi stimulirane cikluse.

Radi samo prirodne što ti je i jednostavnije i zdravije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tiki_a čini mi se da tzv.Petrova škola koristi još uvijek menopure.

Npr.VV koristi uglavnom samo gonale, a čini mi se i SD.

Da bi se postigao bolji učinak najčešće se odmah kreće s 4 ampule gonala a onda ako ima previše folikula može se i smanjivati.
    Na zadnjoj stimulaciji sam primila ukupno 40 ampula i imala sam oko 12 ili 14 folikula od kojih na kraju dobrih 8 jajnih stanica. I uvijek smo stigli do blastociste i postigla sam trudnoću 2 x (ali vm i missed ab).

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

didicro, baš nesretno na kraju, kad već tako bude sve ok, na kraju strašno . Jednom mora biti i do kraja uspješno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

didicro Bas mi je grozno to cuti. Dvije trudnoce si postigla i nisu se odrzale. Cini mi se da je to gorije nego negativna beta. Puno gorije!

Jill Ne pitaju nas uopce zelimo li opcu anesteziju. Pogotovo VV gdje to izgleda vise ambulantno.

Monalisa Cini se da ces se morati strpiti do sutra pa pitati doktora kaj je to! Btw kad ti je punkcija? Vec ti je 13.dc. Meni je punkcija bila 12.dc.

bebomanka Kakvi su ti planovi? Hoces li cekati pola godine ili probati prirodni IVF?

tiki_a Joj bas deprimirajuce zvuci to 5., 6. postupak. Pa koliko cu godina onda imati? Ja nisam mislila ici na vise od 3. Kao ono : treća sreća! Ali ko bi to znao? I najgore je sto pola godine cekam slijedeci pokusaj. Joj.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

djevojcice drage, samo da vas sve pozdravim i zazelim uspijeh u postupcima
    bebomanka, tiki_a, maya, jill, dididcro, ia30, vaya, monalisa, lilium, jtomasi, iva_luca, ww, rikikiki i sve cure iz kluba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da vam se zelje sto prije ostvare

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj didicro prvotno napisa
    Npr.VV koristi uglavnom samo gonale, a čini mi se i SD.
    Ja sam na VV-u drugi put išla s menopurima - doktor rekao - i bio je bolji rezultat nego s gonalima (gonali 6, menpouri 13 js), ali bila je i od početka jača doza - odmah umjesto s 2 ampule 3 amuple. U Mariboru prvih 5 dana donali, poslije merionali i 9 stanica, isto odmah 3 ampule koje su se nakon prvih par dana povećale na 4. Kod mene je nekako mislim bio štos u lošoj dozi 1. put plus sam 1. put imala cistu i stimulacija je počela tipa 4. dan, a ne 3.dc. Tako da - daju Menpure na VV-u, ali standardno se kao započninje s gonalima, pa ako je reakcija lošija od očekivane za godine, drugi put se ide s menopurima. Menopure prije daju ženama od preko 35, ako loše reagiraju na gonale.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jill, dan nakon punkcije, a i kasnije osjetim jajnik, ali ponekad malčice zaboli i inače, znači to je tako, nije vrijedno spomena. Punkcija tako kratko traje da se totalna anestezija za npr. do 6 folikula ne isplati (ne mislim financijski). Na početku mi je bilo normalno da to zaboli, ali svaki novi postupak mi je zbog punkcije koma. Sam postupak zabava, ali punkcija - posvađam se obavezno s mm prije punkcije, a poslije je cijeli svijet moj
    Maya, meni je dr. rekao da u tri postupka imam 75% šanse da uspijem, unutar godinu dana. I stvarno se to tako činilo jer je sve do kraja išlo kako treba, ali sam kraj je uvijek nažalost bio jedno veliko ništa. Vidjela sam na njemu da je od mog prvog IVF-a očekivao uspjeh.
    Vjerujem da godine rade svoje, kad pogledam kako js izgleda u 40-godišnjakinje i u 35-god., razlika je očita. Jedna je cura ovdje rekla da dr. Lučinger kaže - embrij je najvažniji za uspjeh (presudan). Tek sam u ininom slučaju pomislila da to ne mora biti tako, ali sad baš na njezinom slučaju i slučaju mnogih cura (sorry ina33 što te uzimam za primjer) vidim (mislim) da je trebalo primiti puno embrija da naiđe jedan stvarno dobar. Možda ću i opet pomalo mijenjati mišljenje, ali kad i medicina nezna do kraja...
    sekica, nadam se da ćeš u ovom teškom postupku ipak doći do transfera

vaya con dias

Početno

pozdrav svima!

pitam se pitam kako se blizi dan moje M krenut sa superfactom i stimulacijom ili ne? cini mi se da trebam slusati svoj organizam, naime, pocetkom godine osjecala sam jajnike, M kasnile, FSH 18!, bioloska ura...sve me to potaklo da se zabrinem i da parkiram auto kod VV. S obzirom da su se specijalizirali sa stimulacijama, to bi za njih bio logican slijed- turbo stimulacija, pa da me probude, pa onda prirodnjaci.... medicinski gledano -logicki, ali moj organizam se vec probudio, cista nestala, FSH samo 5, folikulogeneza u jajnicima, trolinijski endometrij...
    (da li je na takvo dobro stanje odreagirala psiha ili folic, grejp ili pak sojin lecitin...ko to zna!)
    Pitam seplease help) napravit napad na hipofizu i jajnike ili probat IVF/ET prirodnim putem??? (u povjerenju sexualni zivot mi bas i nije zadnjih godina na zavidnom nivou, suprug radisni njemac, lagano usporeni spermici..)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vaya con dias teska odluka, znam. slazem se da treba poslusati organizam ali i doc-a. moram priznati da se i ja uvijek pitam da li je ispravno to sto radim ili ne. kad bi dobro reagirala na stimulaciju i dobila vise js, ja bi se odlucila za nju. ja sam cak i nakon iskustva (al kod drugog dr) ponovo probala stimulirani i opet fijasko. nadala sam se ipak da ce mozda upaliti jer su mi nalazi FSH i LH odlicni (5 i 6). sada definitivno znam da ne pali pa sam primorana ici u prirodne, a to je dugotrajniji put (a sat odkucava). ili je u pitanju suprefact pa jos probati bez njega? teska pitanja i teske odluke. nisam ti pomogla, znam jer sam u slicnim nedoumicama, al zelim ti da se tvoja odluka pokaze uskoro najbolja moguca i da urodi plodom .

vaya con dias

Početno

fenomenalno je netko napisao da bebac dodje kad on hoce, a ne kad to mi hocemo!!!!!!
    jill, sekica i druge cure, hvala vam na trenutku vase paznje...ponoc je vec davno prosla, a ja moram ujutro na nastavu...no ti me klinci povedu, pa opet bude dobro....sutra cu do zd. - shoping; tamo imam i susret sa jednom gospodjom koja je rijesila svoj problem prirodnim putem. javim vam detalje. za sad znam da preporucuje cistu kamenu sol (tuzla, salz-burg), kao ispiranje, jer uterus stvara kiselinu koja cesto puta ubija spermice, a sol i kiselina zajedno neutraliziraju otopine (kemija,7.r)
    S obzirom da nisam tip koji olako podlegne "babskim" pricicama, dobro cu isfiltrirati njene upute...pa da vidimo....ovo sa cistom (ne jodiranom ili paskom) soli mi izgleda 8) .....

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo prijavljujem se i ja u klub 39+.
    Imamo jedan neuspješan stimulirani ISCI iza sebe iz rujna i sada čekamo sljedeći.
    Na samom početku nadala sam se brzom uspjehu , a sada vidim da nas čeka trnovit put ...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pippi dobro dosla i neka bude brzi uspjeh bez trnja

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pippi dobro došla i još brže se preselila na trudnički forum!

Nešto nas je svakim danom sve više. :?
    Tko će biti naša slijeća trudnica?

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga pippi, dobro došla i što prije nas napustila ... sve nas je više, a od trudnica ni traga . Ali nedamo se mi, ekipa je jaka pa će nešto i biti od nas.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pippi dobro na dosla!

Nekako sam pogubila konce. Malo u odbrojavanju malo ovdje, ali me zanima ko je jos osim mene sada u postupku iz ovog kluba?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesam li ja više u ikakvom postupku? Ja mislim da je ovaj moj prirodnjak završio s današnjim danom. Iako dr. B misli da moje jučerašnje i današnje oskudno krvarenje nije menga, ja sam uvjerena da jest jer su bolovi koje imam istovjetni onim menstruacijskim. Doduše, ovaj puta su nešto blaži, no - to je to. Koliko sam do jutros bila u groznom stanju, toliko sam sada već ponovno u normali. Čini mi se i previše 8) . Jer ne mogu ja tu ništa promijeniti, nije li tako? Dakle, ukoliko krvarenje ostane kakvo već jest (oskudno) trebala bih ujutro ponovno na SD, no ukoliko budem 100% sigurna (što već i jesam) da je to zaista M, onda je moj novi susret sa SD i dr. B nakon što ona fino ode, što će reć evo mene na novu folikulometriju već u sljedeću srijedu (ispada da sam non-stop na SD-u izuzev tjedan dana u mjesecu; smiješno mi). Za stimulirani još nije vrijeme, jer nije prošlo dovoljno vremena od prošloga, tako da će opet početi hajka na moj folikul i js.

Današnji UZV kaže da ima nekoliko manjih folikula, niti jedan dominantan, moje tijelo mi kaže da sam u pravu što se M tiče, pa što samu sebe držati u zabludi.

Htjela sam napraviti psihički odmah od svega ovoga (posla, IVF-ova) naredni tjedan (ono Svi Sveti, pa se ne radi petak, pa vikend), misleći kako ću se malo opustiti, no od toga plana za sada ništa s obzirom na sve što se sada dešava jer folikulometrije mogu planirati sljedeći tjedan u srijedu, petak, možda subotu....

Svim curama koje su u postupcima od želim pozitivne rezultate, kako bih se mogla zajedno s vama veseliti...

Svim curama koje su u predpostupcima također, s puno pozitivnih misli o svemu što dolazi...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Monalisa, ne kuzim kako vec moze biti M a tek ti je 13.dc? I zasto ti nisu napravili jos punkciju? Kaj nisu dovoljno veliki folikuli?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Maya ZG, neki dan sam napisala da se folikul koji se bio fino razvijao 11dc (ponedjeljak) više nije vidio, a počeo se razvijati neki drugi, koji je bio i puno manji. Na folikulometrije sam išla svaki dan od 7dc, osim nedjelje (upravo zbog najkraćeg mogućeg ciklusa kod mene). Smatralo se u subotu 9dc da nije vrijeme za punkciju, a u ponedjeljak 11dc postavilo se i pitanje da možda već nije bila ovulacija. Pisala sam već o tome. Ciklusi su mi neredoviti 23-29-30 dana pa se mislilo da će ovulacija tek uslijediti. No jučer 13dc uslijedilo je krvarenje koje se nastavilo i danas. Nije nešto obilno no meni ni inače 1dc nikada ni nije bilo nešto obilno, a bolovi koje imam su svakako isti kao kad dobijem M, no puno blaži, pa ja uopće ne dvojim. Ne znam što ti reći. Možda je hormonalna stimulacija iz rujna ovdje odigrala ulogu. Možda, kažem. Možda je, kako sam negdje čitala, došlo do probojnog krvarenja sredinom ciklusa (po opisu kao što je to sad slučaj kod mene) što pak može biti znak da je bio anovulatorni ciklus. To ja sama dajem sebi neka tumačenja jer doc nema objašnjenja za to. Ako se nastavi ovako iz ciklusa u ciklus - bože, bit će to zaista bjesomučan lov da se uhvati js.

I da, da napomenem, i M koju sam dobila nakon stimulacije u rujnu (dakle ova od prije 14 dana) bila je izgledom i obilnošću ista kao sada, pa sam već tada pomislila da je nešto poremećeno. Naime, M je trajala koliko i inače traje, ali je cijelo vrijeme bila smeđe boje, u hrpicama "razvlačotine" (ne znam ni kako da se izrazim, sorry).

Na UZV danas vidi se jedan folikul od 11 mm i više manjih folikulića koji se ne razvijaju. Eto ti moje priče u kojoj ja cijelo vrijeme razmišljam kako me vlastito tijelo izdalo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj MonaLisa prvotno napisa
    priče u kojoj ja cijelo vrijeme razmišljam kako me vlastito tijelo izdalo.
    Ako sam sto naucila na ovom reproduktivnom frontu onda je to da nikada ne trebam kriviti sebe ili svoje tijelo. Bez unutarnje ravnoteze i "mira" sa samim sobom je jako tesko ici dalje; tijelo daje onoliko koliko moze, treba ga prihvatiti i voljeti takvim kakvo je, probati slusati njegove signale, probati shvatiti sto se desava, ako postoji nacina pomoci mu da izadje iz disbalansa, i strpljivo ici dalje.

Svima velika

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma Lilium, volim ja svoje tijelo i prihvaćam ga, naravno. Dajem mu sve što mislim da treba (vitamini, zdrava prehrana /možda jedino nedovoljna, rekla bi moja sestra i opet da sam anoreksična, a nisam/, šetanje, al' pušenje - toliko dugo već razmišljam da treba stat, i stres na poslu najveći su mi problem). Zato sam rekla da me tijelo izdalo - ja mu dajem, a ono meni ovako. Više sam to mislila u zezi, nego doista, i priznat' moram - godine čine svoje, iako ja to ne vidim golim okom.

Strpljenja imam, al' i vrijeme nepovratno odlazi.

Ma super sam ja danas. Zaokupira me posao, privedem samu sebe k pameti, pa to šljaka i sve ide kako treba. No povremena samosažaljenja i uopće žalost, jednostavno nisam kadra spriječiti. Ako netko zna kako to napraviti, mislim spriječiti, neka mi hitno javi da znam za ubuduće. Al' borac sam, vjeruj mi... kao uostalom i svi ovdje... Načitala se ja svega na Rodinom forumu i korim se često... I danas, kad se sjetim da sam MM sinoć (i to ne prvi puta) rekla da će biti najbolje i za njega i za mene da se raziđemo, pomislim da sam neko razmaženo derište koje je naviklo da dobije sve i odmah, a to nisam. Pa se posramim - to nisam ja!

Ma sve će bit dobro, razmišljajmo svi pozitivno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    priče u kojoj ja cijelo vrijeme razmišljam kako me vlastito tijelo izdalo.
    Ako sam sto naucila na ovom reproduktivnom frontu onda je to da nikada ne trebam kriviti sebe ili svoje tijelo. Bez unutarnje ravnoteze i "mira" sa samim sobom je jako tesko ici dalje; tijelo daje onoliko koliko moze, treba ga prihvatiti i voljeti takvim kakvo je, probati slusati njegove signale, probati shvatiti sto se desava, ako postoji nacina pomoci mu da izadje iz disbalansa, i strpljivo ici dalje.

Svima velika
    Ovo potpisujem sto posto. Od kad sam u MPO-u sebe više volim, čudno zvuči, ali tako je. Paradoskalno - ljepša sam si, ne gledam si mane, nego se gledam - ovo ti nije loše, vidiš kako se i tu dobro držiš. A tako nekako i psihički - puštaš si osjećajima da traju, ne grizeš se zbog ovoga ili onoga. Otprilike su to osjećaji koje je opisala lilium, prihvaćaš se i voliš sa svime što ti tijelo daje, poštuješ ga i slušaš. Drugačije stvarno teško ide.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MonaLisa, možda bi bilo dobro da ovaj ciklus preskočiš, da se makar malo sve sredi i unormali, jer 13-ti dc je ipak malo rano za M, a ona je tu...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislila sam, tiki_a, i ja nešto tome slično. No, prevagnulo je ipak ono što dosta vas kaže: treba bit uporan k'o mazga. Pa, eto, ja ću ko mazga već sljedeći tjedan - pravac SD. Izgubit ništa neću, to je sigurno.

Ina33, ja iz dana u dan imam sve bolje mišljenje o sebi, tu nema spora. A dovoljno mi je čak da operem kosu, stavim omiljen parfem, napravim dobar posao, skuham dobar ručak, kupim svojoj starijoj sestrici ponekad poklončić (ono, iz ljubavi, to tako dođe) i tako neke sitnice. Pomišljala sam čak da sve više postajem neobjektivna i pomalo narcisoidna... No ja sam s druge strane, rekla bih, izuzetno osjetljivo čeljade, preemotivno, i kad me pukne nema druge nego zaridati i čuditi se kako mi je posebno lijepa boja očiju kada plačem. (Zamisli situaciju kad ja plačući i slineći dolazim sestri i govorim joj kako lijepe zelene oči imam dok plačem; a ona okreće očima i veli kak' sam narcisoidna, mene to onda tjera u smijeh, a smijeh je pak dobar lijek. He-he...)

Bože, svašta ja tu napisah. No čim tu ima humora, znači da je sa mnom sve ok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bože, svašta ja tu napisah. No čim tu ima humora, znači da je sa mnom sve ok.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MonaLisa

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Citiraj Mona Lisa prvotno napisa
    I danas, kad se sjetim da sam MM sinoć (i to ne prvi puta) rekla da će biti najbolje i za njega i za mene da se raziđemo, pomislim da sam neko razmaženo derište koje je naviklo da dobije sve i odmah, a to nisam. Pa se posramim - to nisam ja!
    Upravo sam i ja to sinoc dozivjela.....samo zato sto mi je MM rekao da ako nam ne uspije iduci pokusaj u Mb. mozda nebi trebali pokusavati dalje tim putem nego alternativnim jer se on jako boji za moje zdravlje i ne zeli me izgubiti....meni je prvo palo na pamet da on time zeli razvod i sve mi je palo u vodu...cijelu noc sam imala kosmare i snove kako on odlazi sa drugom...

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Kakve prekrasne rijeci ste ispisale dok me nije bilo..........koke moje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MonaLisa
    bebomanka draga

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bebomanka, ovi naši IVF postupci nam stvarno ponekad kvare odnos sa m (mm, tm), a teško je biti u toj priči i usput se totalno isključiti. Moja je želja da o postupcima uopće ne razmišljam, a kad sam u tome da odradim sve kako treba. Jer u protivnom svodimo svoj život i život našeg partnera na IVF postupak.
    bebomanka, on je zapravo pokazao da mu je stalo do tebe

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kako smo u grupi "uradi sam" nemamo iskustvo postupaka iza sebe, no imamo hrpe mjeseci nadanja&iscekivanja, 3 trudnoce i 3 kiretaze. Znamo sto znaci nadati se zajedno, veseliti se zajedno, tugovati zajedno, traziti i alternativna rjesenja zajedno ali i pored svega toga i opustati se zajedno, smijati se zajedno... Tesko je tu pronaci neki srednji put, no treba pokusavati. Cesto se u takvim trenucima sjetim jedne izjave Katherine Hepburn: “Life can be wildly tragic at times, and I’ve had my share. But whatever happens to you, you have to keep a slightly comic attitude. In the final analysis, you have got not to forget to laugh.”
    Drage moje, drzite se

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lilium

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

lilium, you're my kind of girl ! Koliko lijepih i korisnih stvari se od tebe može pročitati !

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lilium

vaya con dias

Početno

kako uskoro ulazim u prvi stimulirani, to sve vise razmisljam o tome.
    pokusavam se ufurati da sam embrijic koji se hoce usidrit, (jer cini mi se da je nas glavni problem zadrzavanje ploda). proizvedemo cak i bez stimulacija j.s, stvore se embriji, ali ih je tesko zadrzati ili se cak ne "ugnjezde". ocito je uterus veci problem nego jajnici. medicina ne zna odgovor, pa nam ne moze pruziti rjesenje. eventualno nude vaginalete, koje uniste privremeno, mozda neke bakterije, ali ne promijene bitno sastav. embrio luta, trazi dobro mjesto, nadje ga ili ne, najvise ovisi o tome gdje ce pronaci hranu, ...zasto mu ponekad ne pase...
    pomognite mi u tom mom istrazivanju...kakav je medij uterus? da li se godinama polako na stjenkama maternice nataloze slojevi (uslijed menstruacija ili zbog toga sto je uterus "otvoren" prema okolini...), ili se izgube vrijedni slojevi jer nisu dobro "uhranjeni"("izlizani") kroz prehranu ili hormonima...brr...puno pitanja..ja sam inace tip osobe koja ne primi sve zdravo za gotovo, vec mi sasvim mora biti jasna slika...za sad mi je jasno da to ima puno veze sa stijenkom! da li netko zna vise o tome?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za nas u zrelijim godinama kazu da je problem s cirkulacijom kroz maternicu i jajnike koja se, sto smo starije, smanjuje. Slabija cirkulacija utice i na kvalitetu JS i na kvalitetu sluznice maternice. Po holistickom pristupu za cirkulaciju koriste ciljanje vjezbe, masaze i sl. a neki preporucuju uzimati neke biljne pripravke, npr. na bazi ginko bilobe, pa male doze aspirina (cirkulacija + razrjedjenje krvi). Citala sam da u Americi cak preporucuju i Vaigru, mislim da je nedavno pino spominjala supozitorije s Viagrom

Dosta o raznoraznim prirodnim metodama imas na: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=3302

Sretno

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lilium, taman sam mislila da već sve bitno znam kad eto tebe.... korisno, korisno...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lilium A jel se ta cirkulacija i općenito stanje maternice može mjeriti? Meni dr. nije ništa osobito rekao o toj situaciji. Samo kad sam prije transfera pitala za endometrij, rekao je :"Endometrij je dobar!" Tak da ne znam ni milimetre ko vi ostale

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Neće vam nitko u MPO klinikama kazivati jer su većina preopterećeni, to neke od nas ispituju stalno i onda svi odgovore, ali neće unaprijed obrazlagat kolika u mjerenja, samo kažu ako je recimo loš da je tanak (barem je meni tako Luči na VV-u). Meni je cirkulaciju endometrija moja priv. mjerila na onaj coloer doppler UZV, ako sam je dobro shvatla. Taj dio je uvijek bio fanta, ja sam već bila "zabrijala" da mi je endo predebeo jer je par dana prije ovulacije znao prirodno bit deblji od 15-16 mm. Sve ove infaće cure pitaju - ni u Mariboru neće pretjerano komentiravat ako ih se ne pita. A to obično pitaju cure u nekom 2.-3. postupku jer uvijek uspoređuju s prijašnjim iskustvima, s drugim curama, više forumiraju itd. I pokušavaju se uhvatit za neki dio i shvatit u čemu je štos (tako sam barem ja).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Maya ZG, kod mene se na svakoj folikulometriji (a tako je bilo i na pregledu) zabilježi koliko je (i koje veličine) folikula kao i debljina endometrija. Zar to ne rade tamo gdje ti ideš? Tako sve fino mogu pratiti unazad, od prvog pregleda do posljednjeg postupka.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na VV idem. Samo je jednom zabilježio mm folikula. Druge dane nije nište bilježio i to je bilo 3 dana prije transfera. Joj, stvarno se oni žure. Pa ja ne volim ni zadržavati ni ispitivati previše. Tako da i drugi dođu brzo na red

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Maya_ZG,
    kao sto je i ina33 odgovorila mjerenja se rade color doplerom - koliko sam naucila za maternicu su tu dobar pokazatelj debljina i kvaliteta endometrija - bitno da ti je lijecnik rekao da je endometrij dobar!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno 40+

I ja vam se pridruzujem,pazljivo sam sve proucila i stvarno se divim vasoj upornosti i trudu.Za mjesec dana punim 42. godinu ,pokusavam nekih 8 mjeseci,zadesilo se tako da do sada nisam razmisljala o djetetu[jedini razlog sto nisam imala covjeka sa kojim bih pozeljela dijete].Sada ga imam ali i probleme da zatrudnim iako sam bila uvjerena da ce se to odmah desiti-svjesna sam uloge godina,jos ne razmisljam o umjetnoj i nadam se da ce se prirodno desiti-sve vas pozdravljam i zelim srecu!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

pippy, ajasofy dobro nam dosle i sto prije nam objavile plusice!

Drage moje...puno ste ispisale a ja sam bas razmisljala kako bi to bilo da probam jedan prirodnjak u medjuvremenu(iako se bojim da ce moj doc na to ostati :shock: ,posto mi tako nesto nikada nisu predlagali jer smatraju da nema sanse).I skuzim da ja u stvari i ne znam kak prirodnjak funkcionira :?
    sekica hoces mi molim te opisati put do prirodnog IVF-a Stvarno mislim da je mozda bolje utroseno vrijeme nego jednostavno cekati.Ja sad pijem ovulex(ne znam jeste li upoznate sa njime) i on mi ne moze skoditi jer je 100% prirodan. A mislim da ni sa JS nebi trebalo biti problema u prirodnom jer sad do sada uvijek dobivala dobre JS i prilicno velik broj.Endic mi je isto uvijek bio super-tako su bar govorili doktori...a sto onda ne funkcionira, ne znam...mislim da je stvar u tim receptorima izmedju stjenke maternice i embrija moraju poklopiti da bi doslo do zaceca.A sto je tu problem??Genetika??To jos niti medicina nije otkrila.
    Na nama je da samo budemo uporne i da damo sve od sebe za nase JS!

Sve cure koje se u postupku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svim da ovaj bude uspjesan!
    Ostalim dragim vrsnjakinjama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za daljnje planove

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajasofy, i ja sam osobu s kojom želim dijete upoznala prije godinu i pol. I toliko sam bila uvjerena da će beba doć u roku keks - ono, dva-tri mjeseca u vrh glave. Na žalost, to se nije desilo. Nakon kojih 6 mjeseci o'šla ginićki koja mi je potvrdila da je sve ok. Nakon još 6 mjeseci u kojima se trudnoća nije dešavala počela sam se pitati... počela švrljati netom, došla do Rodine stranice pa lijepo krenula obaviti potrebne pretrage pa na MPO. Iako doc reče da nema problema da zatrudnim prirodno. U svemu tome razmišljala sam da ja zapravo nemam toliko vremena za čekanje da se nešto desi prirodno (ipak, tu je i faktor godina), jer vrijeme neminovno prolazi... A ako se trudnoća u međuvremenu prirodno desi - eh, bit će sretno i berićetno, nitko sretniji od mene. Znaš, prvo sam i ja razmišljala ne poduzimati ništa jer je sasvim normalno da će to doći samo od sebe. Al' se sjetih da nemam ni 10, ni 5 godina manje... a za 10 bih možda mislila kako sam bila naivna i kako nisam ništa poduzela. Ponavljam, da mi je 5 godina manje ni ja ne bih razmišljala o MPO-i. Kao što nisam razmišljala ni sa 40, nego tek sa 42.

Bebomanka, što je to ovulex? Pretpostavljam po imenu za što služi, no ipak ti meni reci o čem se tu radi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bebomanka, slazem se da u medjuvremenu kad cekas treba probati prirodne, ja bi to svakako napravila. sto se mene tice, doc je sam predlozio jer je htio vidjeti sta se dogadja u prirodnom ciklusu. kako smo se sada uvjerili da sam u stimuliranom imala losiji rezultat, vjerojatno cemo se vratiti na prirodne. mislim da ce ti svaka klinika pristati na IVF iz prirodnog ako ih to zatrazis. u svakom slucaju je zdravije, a postoje ipak sanse za uspjehom. zelim ti da nam budes T i prije Maribora.
    sto se tice Ovulex/a, trazila sam ga po cijelom Zagrebu pa i na Dolcu pitala dal ga mogu uvesti, al svuda je bio negativan odgovor. Reci mi molim te gdje ga ti kupujes.

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •