-
E pa, Jill... I ja hrabro iznosim svoje godine, ali ne i MM-ove. Doduše, uvijek sam napisala da je "dosta" mlađi od mene, i mislim da ja u tome prednjačim čak i ispred tebe.
Elem, cure, da ja sad malo još govorim o sebi. Nastojala sam ovih dana ništa ne pisati, s obzirom da je uvijek bio fijasko kad sam se nadala nečem, napisala to vama i slično tome. Dakle, jučer sam ja otišla kod svog doc-a lijepo u polikliniku gdje on privatno radi. To, s obzirom da u žurbi na folikulometrijama jednostavno nema dovoljno vremena da malo duže pričamo, uvijek nekoga sa strane ima, i da neke stvari razjasnimo ...
Dakle, iznosim sljedeće: na stranu godine, o njima sada neću (iako znam da su jako bitan faktor u cijeloj ovoj priči); moj je hormonalni status jako dobar, svojevremeno sam ga iznosila, a mene zabrinjavao moj prenizak FSH o kojem ništa nigdje nisam mogla pronaći (visok znači da se žena bliži menopauzi), pa je neka od mojih supatnica rekla, što sam ja shvatila kao neku šalu, da to možda znači da imam jako dobru rezervu js. I da, to bi upravo to trebalo značiti. Prolaktin lagano povišen, da - mogao bi možda stvarati nekih problema. Povišen estradiol je također dobar u kombinaciji s niskim FSH. Jedino omjer FSH i LH nije kako bi trebao biti 1:2,5 (otprilike), no kako nisam u dvadesetima - nema vremena time se nešto više baviti - tipa, par mjeseci ću to pokušat popravit ovim, pa onim, jer ja tog vremena nemam... Sve, u svemu - to su i razlozi koji su iznenadili mog doc-a kod mojih, rekla bih "misterioznih", neuspjeha. Dakle, hormonalna slika je po docu predobra, i stoga se on nadao nekakvom uspjehu (kao i ja).
Sutra je zakazana punkcija (po sadašnjem stanju UZV sve je predobro), vidjet ćemo što će biti, hoćemo li dobiti lijepu js, hoće li se oploditi, hoćemo li doći do transfera. Ako do punkcije ne dođe (jer je folikul pukao prerano) išli bismo odmah na inseminaciju (valjda sam dobro shvatila). Ako do trudnoće ne dođe ponovit ću hormone da vidimo kakvo je stanje. A u siječnju (jer SD neće raditi MPO od 15.12.2007. do 6.1.2008.) idemo na 2. stimulirani IVF čistim gonadotropinima - Gonal F, eventualno u kombinaciji s Menopurima.
Sad se lagano grizem. Htjela sam se javiti tek sutra nakon što vidim što će se izdešavati. I mislila sam da će ispasti sve ok, jer nisam ništa o tome javno govorila. Sad mi crvić sumnje nameće krivnju: mogla si sve prešutjeti do sutra, možda bi nešto ispalo, jer obično kad o nečem govorim i mislim pozitivno - završi se 0.
Drage moje -
Do sutra, valjda se neću opet razočarati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma