..i pri tom ne mislim samo na slucajeve kad su kontakti cesti i djeca su prisutna nego cak i ako nema vise kontakta ali osjecate neku vrstu emocionalnog tereta (pri tom mislim na svaku emociju koju dozivljavamo kao negativnu ili misli koje su stresne, lako nas izbace iz takta itd.) koju zelite rijesiti - kako bi vama i djeci bilo lakse i ugodnije zivjeti dalje...
ja radim Rad od Byron Katie (na par mjesta je spomenut na na formu ali puknut cu i ovdje link sa svim materijalima koji vam za njega trebaju i besplatni su :D ) - neka vrst 'uradi sam/a' psihoterapije... bliske kognitivno-bihevioralnom pristupu...
besplatne materijale mozete naci u donjem lijevom kutu...
http://www.thework.com/thework.asp
navodno je jako dobar i za rad s djecom - no luka je jos pre malen da bito probala s njim... pa jos nemam osobno iskustvo...
kakve veze to ima s odnosom s bivsim?
svakakve...![]()
primjecujem da mi olaksava:
1.proces 'podvlacenja crte' u nasem odnosu...
2.jasniju i manje stresnu komunikaciju: jasnije izrazavanje i bolje slusanje...
3.smanjuje potrebu za ispravljanjem 'krivih Drina'...
4.smanjenu potrebu za okrivljavanjem sebe ili njega - vidjenje odnosa kakav je u ovom trenutku a ne zivljenje u proslim i nemilim dogadjajima
5.energiziram se kroz otpustanje stresnih misli
6.pronalazenje konstruktivni(ji)h rjesenja na papiru...
7.veca samosvijest i samopostovanje
8.povecanje tolerancije (ali ne one samodestruktivne)
itd.
kroz rad mi je na vidjeo i puno stvari koje nemaju direktne veze sa odnosom sa bivsim...
osim rada jos mnostvo stvari mi pomaze - yoga, inspirativne i samoosnazujuce knjige druzenje sa prijateljima i obitelji, kreativne aktivnosti i projekti itd... i to se reflektira na nas odnos - koji da ne radim na sebi - bi me (pretpostavljam) doveo u sasvim nezdrava stanja...
ovako - konci su mi u rukama cak i kad zaboli u grudima...![]()
no otvorena sam za nauciti i druge pristupe...
kako vi radite?
koja su vasi tajni alati?