Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Dg. prsnuće ciste na jajniku, Th. prestanak dojenja????

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Dg. prsnuće ciste na jajniku, Th. prestanak dojenja????

Nisam se dugo javljala, ali evo nečeg za štom i je potrebno vaše mišljenje, podrška i savjet.

Rodila sam prije 19 i pol mj. i još uvijek dojim. Mengu sam dobila 8mj i 26 dana nakon poroda. Od tada je redovita, ali me iz mjeseca u mjesec sve više boljela ovulacija.

Nakon nekoliko dana groznog bola u donjem dijelu trbuha odem ginekologu.
    Diagnoza je da imam cistične jajnike i da je desni jajnik dosta povećan i da se cista koja je bila na desnom jajnku rasprsnula i C.Douglasi je pun tekućine (krvi) i imam jako zadebljanu maternični stjenku.
    Pitam ga koji je uzrok tome. Odgovor: zbog dojenja tijelo mi ne proizvodi progesteron i uopće nemam ovulacije, a iz istog razloga nemam cijele menstruacije i krv i tkivo mi onda zaostaju u maternici, a sve skupa stvara bolove.

Kao najbolju terapiju je naveo prestanak dojenja i uzimanje gestagona (umjetni hormon progesteron).

Jel ima ikakve šanse ne prestati dojiti? Jako sam nesretna zbog toga, a i moje dijete. Nadala sam se da ću dojiti barem do njene treće godine.
    Još mi je više žao što smo planirali samo jedno dijete, a ovih godinu i pol je tako brzo prošlo.

Što da radim? Zanemarim bol i nastavim dojiti ili prestanem dojiti i počnem uzimeti hormone?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam vrlo sličnu situaciju, ima li netko savjet? Irenica, kako je prošlo kod tebe?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Re: Dg. prsnuće ciste na jajniku, Th. prestanak dojenja????

Citiraj Irenica prvotno napisa
    Kao najbolju terapiju je naveo prestanak dojenja i uzimanje gestagona (umjetni hormon progesteron).
    Ovo me malo zbunjuje, jer čisto progesteronske pilule (mini pill) su dozvoljenje dojiljama. Možda bi ta terapija ipak išla uz dojenje (da pitaš možda Rebro)?

Koji lijek konketno je u pitanju?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

to je prošlo ovako: još nisam bila na pregledu, ali sam počela uzimati homeopatski preparat koji je alternativa gestagenu. još dojim.
    bolovi su se smanjili i gotovo da ih nema. nisam ni upola tako napuhnuta kao prije, a i prošla menga mi je bila stravična od bolova i krvi koja je curila.
    po tome mi se čini da se stanje dosta popravilo.
    planiram otići ginekologu da vidim kakvo je sad stanje, pa javim.
    u svakom ću ga slučaju pitati za mini pills, ako ide dojiljama, uzimam!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja imam horor od nesklada hormona i ciklusa. Protivno preporukama ginekologa nastavljala sam dojiti i povremeno pila Dabroston.
    Jednom mi je čak prijetio kiretažom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •