Nisam se dugo javljala, ali evo nečeg za štom i je potrebno vaše mišljenje, podrška i savjet.
Rodila sam prije 19 i pol mj. i još uvijek dojim. Mengu sam dobila 8mj i 26 dana nakon poroda. Od tada je redovita, ali me iz mjeseca u mjesec sve više boljela ovulacija.
Nakon nekoliko dana groznog bola u donjem dijelu trbuha odem ginekologu.
Diagnoza je da imam cistične jajnike i da je desni jajnik dosta povećan i da se cista koja je bila na desnom jajnku rasprsnula i C.Douglasi je pun tekućine (krvi) i imam jako zadebljanu maternični stjenku.
Pitam ga koji je uzrok tome. Odgovor: zbog dojenja tijelo mi ne proizvodi progesteron i uopće nemam ovulacije, a iz istog razloga nemam cijele menstruacije i krv i tkivo mi onda zaostaju u maternici, a sve skupa stvara bolove.
Kao najbolju terapiju je naveo prestanak dojenja i uzimanje gestagona (umjetni hormon progesteron).
Jel ima ikakve šanse ne prestati dojiti? Jako sam nesretna zbog toga, a i moje dijete. Nadala sam se da ću dojiti barem do njene treće godine.
Još mi je više žao što smo planirali samo jedno dijete, a ovih godinu i pol je tako brzo prošlo.
Što da radim? Zanemarim bol i nastavim dojiti ili prestanem dojiti i počnem uzimeti hormone?

Odgovori s citatom