Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 134

Tema: ZPB 2005. (21. dio)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MIAL kak je bilo na spavanju?Ja došla po M u 13:30 namjerno sam kasnila rekla mi je u 13h al htjela sam da spava,uđem u garderobu mir i tišina :shock: iz sobe se ništa nečuje mislim si kaj bum sad :? ,lagano pokucam ,žena otvori vrata svi spavaju osim Matea sjedi na svom krevetu i posmatra ,čudi se kak svi spavaju nije ga htjela forsati da spava već samo da vidi da se i to u vrtiću radi,veli da je bio super dobar :D ujutro je malo plakao al niš strašno,poslije su mijesili tijesto za kruh to mu se posebno svidjelo vodila sam ga doma zmazanog ko prasca,jeo je ,nije se bunio da neće, al stim da ga je ona hranila!! sad spava! kak vi sa oblačenjem kape i rukavica? jutros je bilo jako hladno baš za kapu i rukavice,na kapu sam ga uspjela nagovorit al rukavice nikako,prošle zime nije bilo problema! moj sin misli da je još ljeto.....

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo mi obavili prvi spavanac :D u vutiću. nije se ništa bunila što ide spavati i još k tome tako rano pol 1 jer inaće doma neće prije 3 koliko god se ja mučila i trudila.
    danas nije bilo ni nezgode :D
    vele tete da se vidi velika razlika od jučer do danas u njezinom ponašanju prema boljem :D :D :D
    da li trebam napomenuti da se ne viđa s problematičnom bakicom koja kaže
    od sad puštam tebi djecu na odgoj
    :shock: :shock: :shock:

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Bobčica prvotno napisa
    Pa i ja sam ti takva,mogu stavit ovdje u post,da se vidi,drugacije ne znam
    Pa stavi :D Ja ni to ne znam ali imam album

MB-već ću dosaditi svima sa svojim fotkama,to je mm fotograf,vidi se da nisi bila na satu kad smo o tome učili

Mial i Nina-super za vrtić i dječicu

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:D za Kalu

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E bas sam ga quotala ...
    Danas se ja i A igramo i sad kao njoj zvoni mobitel,i javi se ona i prica,pitam ju " ko te zvao",a ona meni " decko,moram ici njemu da mu nesto pomozim(pomognem),nesto tesko ,ti ne mozes ici" :shock: :? ,sta je ona sebi umislila? ,decko i 2,5 god?
    Yas ~~~~~~~~
    Bobčice, i Lea upotrebljava isključivo pomozim, pomozit, pa kad pročitam u nekoj slikovnici npr. pomoći ću ti, ona me ispravi i kaže : neeee, ja ću ti pomozit!
    Inače sam na poslu ali sva bezvoljna, ne radi mi seeeeee...

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Al sam se i ja danas naradila...
    Samo da vas pozdravim do sutra svima.
    Bravo za adaptiranu dječicu.
    Ja sam počela intenzivno razmišljati o izboru vrtića...već mi je panika :/

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

gdje je YAS!? nema je čak od jutros da nije s Lucom

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj NINA80 prvotno napisa
    gdje je YAS!? nema je čak od jutros da nije s Lucom
    Sad će to Mial provjeriti nema šanse da Yas rodi,a mi to da ne saznamo prvi,jelda??

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MIAL čekamo izviješće

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bila je na na drugom forumu u 11,18 čekat ćemo do 8 pa ću zvati možda odmara

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Pa i ja sam ti takva,mogu stavit ovdje u post,da se vidi,drugacije ne znam
    bolje NE mislim da se to nesmije!!

Nina vidiš da je ipak sve super s Mateom samo polako :D

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zakaj se nesmije!? mislim da i ti imaš sliku u niku! A to s Mateom više sam ja isprepadana i histerična neg on al stvarno se nemogu kontrolirat kak Kalin nosić,Mateov začepljen mislim da je malo i promuko

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    Citiraj **mial** prvotno napisa

molim ispravak netočnog navoda našla sam te i kasnije
    vidiš da nisam jedina
    Nina slika u postu ovdje gdje pišemo se ne smije to je pravilo foruma! njen nos je ok, a kad je promukla onda je od previše vrištanja ! što se tiče prehlada tu je do sad imala jako dobar imunitet, a kako će biti od sad vidjet ćemo

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kak je zima stigla preko noći sve me strah da će i sezona gripe mislim da ću sutra navratit u ljekarnu tražit nešto za ojačanje imuniteta neke multivitamine ako ima šta ,uopče mi se nesviđa što je nonstop šmrkav odkad je krenuo u vrtić,istina je da su dijeca u vrtiću više bolesna neg zdrava,al bolje spriječit neg liječit dali ima više dobroga u ocjeđenoj naranđi il limunu ili multivitaminima?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, laku noć, kod mene niš novo
    danas sam se i našetala i napospremala, jedino me sad bole noge i jako mi se spava budući što odspavam do 3-4 ujutro je uglavnom to
    ivan spava, probudi se pred jutro pa nas maltretira, noćas šou od 3.30 do 5.15, preksinoć slično

ajme kad dođe beba bit će veselo

ja više nema niti onih trudića niti ikakvih novih naznaka, a one stare očito nisu bile dovoljno bitne
    nema veze, jedino čega me stvarno strah je da na kraju ne završim na induk ciji ili nedaj bože carskom (to mi do sada uopće nije ni padalo na pamet) cijelo vrijeme si mislim kako mi je 1. porod bio o.k. pa će tako biti i drugi, ako ne i lakši...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Laku noć Yas,iskreno se nadam da nećeš morati ni na indukciju ni na carski nadam se da će sve biti onako kako si i zamislila

Kod nas po starom,show program se nastavlja...i dalje bacanje po podu i lupanje glavom,a danas je čak da bude vrhunac svega svog najboljeg prijatelja lupio bagerom u glavu očajna sam ,dajem mu fore još tjedan,dva i ako se nastavlja otići ću na info razgovor sa pedijatricom,pa da mi da uputnicu za dječjeg psihologa,baš sam tužna

Mial-jesi sigurna da se u post ne smije staviti slika,ne kužim zašto,pa to je ,ako se ne varam,kao npr. kad je Wana stavila sliku od nove Jurine frizure,zar to nije to?? Aj mi pliz objasni ako nije!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Yasmin ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za prirodni porod. nemoj tako ni razmišljati, znaš da će biti sve u najboljem redu, ako preneseš pa i to si prošla, al vidjet ćeš kad Luca zakuca možda još i noćas

Trak wana ima album i ona nam je stavila link na slikicu iz albuma, kao što si ti npr. stavila na jedan album, pa smo kad kliknemo vidjele samo taj album u taj tren, tako i s waninom slikicom. a slika u postu bi bila da ovdje gdje pišemo odmah vidiš sliku bez da klikneš na link. recimo kod MM na forumu ribičkom oni tako stavljaju slike, a ovdje imaju ograničenje memorije tako nešto nemojte me držati za riječ pa slike neidu tako već link na slikice. tako sam ja skužila da Bobčica zna.evo draga, ak treba još šta ti pitaj!
    Citiraj Nina80 prvotno napisa
    kum ga je naucio
    Nina jel to onaj koji se kuži u kamere? možda kakva sličica padne il se nisi sjetila nas?
    evo ja speglal jednu hrpicu i sad se ubijam u pudingu i naravno moram vidjeti šta ima.
    noćca curke!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

laku noc i od mene!

malo sam u guzvi, al pratim vas

yasmin ....nemoj sad i takve lose misli jos, cemu to :?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa

yasmin ....nemoj sad i takve lose misli jos, cemu to :?
    ma to ti kod mene kratko traje, evo sad sam već uvjerena da ću iz auta direktno u box i to na krevetu pokušavajući prodisati trudove dok bolničari samnom bezglavo jure u rađaonu
    i onda će sestra reći kako nema vremana za klistir i u dva stiska luce će ugledati svog tatu ukoliko ga negdje po putu ne izgubimo i mamu koja izgleda koja tek da je izašla iz beauty centra

mial, ovo u potpisu da fali još samo dan do termina je bazirano na mom terminu (meni ovulacija nije na 14. dan ciklusa), a po doktorima i zadnjoj menstr. sam ja danas 40+2
    dobro, nije ni to puno ali svejedno...

moje jesenske rađaju ko lude, ja sam sljedeća na listi...

traktorka, pratim kad pišeš o rokovom ponašanju i vidi da se kod vas često izmjenjuju faze, kod nas ti je ovako ako nisam presubjektivna, ivan je inače dobar no tu i tamo se desi jedan dan ili dva tri zredom da podivlja i ja uvijek uspijem naći neki razlog, i onda se vrati na staro i to traje traje, dakle u večini su dobri dani, (pod dobar mislim-ne cendra, ne radi drame oko oblačenja, jela, igre vani i u kući, posluša ono što je jako "ne")

e sad što bi ti rekla koja od tih "faza" kod roka je dugotrajnija, jel njemu samo faza kad je dobar ili mu je faza kad je malo manje dobar
    a jesam ga zakomplicirala...

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bokić!
    Yas ma takvu te volim! ma zanm ja za tu tvoju odbrajalicu al ja bi baš da bude sutra da da znam ja tu vašu listu, skitam se i snimam
    evo i Kala je sinoć imala fazu prije spavanja , a sve 5 do tak. kvaka- preumorna, bila je već za spavanje oko pol7 , a ja htjela još malo rastegnuti bar do pol 8 i onda je preskočila i poslje ju je preumorenost obuzela. spavala je u vrtiću samo sat i 15 . joj moram u grad produžiti porodiljni a tak mi se neda, baš bi nekako nazad u krevet :zjevzjev:

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobar dan i od mene!

yasmin, bila sam uvjerena da ću propustiti prva čestitanja zbog jučerašnjeg 'izostanka'... Držim fige da čekanje ne bude predugo!

Jučer popodne je MM otišao po Lovru kod bake pa su svi skupa išli u šetnju (ja sam bila na putu) pa ponovo natrag kod bake. Kad je došlo vrijeme za ići kući, Lovre je odlučno izjavio da ne bi išao kući i da bi on ostao spavati kod bake i dida. :/ Što to znači? Dobro, vjerujem da bi situacija bila drugačija da sam ja bila tu, ali ipak... Ne znam dal' da se veselim ili tugujem...

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

BOkIĆ MIAL-da taj je al nemore s kamere ,počastio me da od kud mi takva glupa ideja!? moram žicati digić i onda će mi stavit na komp, koja procedura YAS- na terminu poroda još stoji da tek trebaš roditi Jutros je opet cendrao,da on nebi išao u vutić najbolje mi je kad kaže:ne u vutić,nikad,nikad! tata ga je podkupio,pokazao mu je da je sa službenim autom i Mateo se predomislio poslije me mm zvao da je malo plakao kad je ulazio u sobu al teta ga je uzela valjda ga je i brzo umirila.osječam se ko da sam iznevjerila što sam ga poslala s tatom a ja još u piđami idem oko podne po njega nadam se da mu je lijepo,da se zabavlja,igra ,na kraju zato sam ga i dala dali je netko od vas pokušao otvoriti na naslovnoj stranici drugu rubriku o junior vihor kupu,ja nemogu,posjetila sam njihovu stranicu i sviđa mi se takav oblik rekreacije!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bokić je trebao bit za sve nisam pregledala

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jutro!

Yas-samo tako optimistično i dalje

Evo probat ću opisati Roka u par rečenica....
    Do 9. mj. je bio veselo,razigrano,druželjubivo dijete,nikada nije nikoga udario,kad bi se i rasplakao brzo bi se smirio,oduvijek je bio jako živ,temperamentan,svojeglav,ali zaista drago dijete.....
    A sad...kao da je neki vrag ušao u njega,svakodnevno kao da ima male slomove živaca,ja to tako zovem,histerija u sekundi bez nekog posebnog razloga,užasno lupanje glavom o pod,bacanje po podu,udaranje svega što mu se nađe na putu,kao podvojena ličnost. Jučer sam se baš isplakala jer ne vidim gdje je problem,baš ništa se nije kod nas promijenilo,jedino što nismo vani kao prije,po parkovima po cijele dane,i možda mu je dosadno,ali ipak je ovo too much...
    Ne znam,ali se bojim i brinem,i kod sveki je takav ali u puuuno blažem obliku,ona ga u sekundi preokrene na nešto drugo,ali ja zaista više nemam inspiracije,ni snage,baš se osjećam nesposobnom,ali se ne predajem tako lako...svaki razgovor koji vodimo završi da će on biti dobar,ali će i dalje lupati glavom
    Ako imate komentar,slobodno ga iznesete

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trak nemam, ali te u potpunosti razumijem. zato ti samo mogu poslati virtualni jer smo u istoj kaši ako te to šta tješi
    Nina ah šteta a baš sam se nadala da ću i taj problem s kamerom rješiti
    Mare ma to je SIGURNO zato što si bila na putu.
    ja ću pop** pa bila sam već 3 puta po papirić šta mi treba za dječiji doplatak i nikako da stigne do kuće stalno ga zagubim a kao sad ću ga pospremiti da znam gdje je . znam da mogu sve to naći na netu i da piše iza na onom zahtjevu, al mi tamo teta ljepo napiše šta moram na općinu a šta na poreznu pa si doma sve fino pripremim i napravim plan puta, volim da je sve po redu i planu što se papirologije tiće, a ovak ću blejat ko tele u šarena vrata di šta moram.
    uh kak sam ljuta na sebe

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jutro cure
    Trak ,ne znam sta bih drugo,i mi imamo slicne faze u malo laksem obliku,ne baca se na pod,ali si ne da dogovorit,uopce me ne registrira,ona ide po svom,nekad toliko poludim,da vise ne znam ni sto bih joj rekla i kako pristupila,sad je vec ne mogu ni u kaznu ne slusa,nece u sobu,nece sjedit na kau

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jutro cure
    Trak ,ne znam sta bih drugo,i mi imamo slicne faze u malo laksem obliku,ne baca se na pod,ali si ne da dogovorit,uopce me ne registrira,ona ide po svom,nekad toliko poludim,da vise ne znam ni sto bih joj rekla i kako pristupila,sad je vec ne mogu ni u kaznu ne slusa,nece u sobu,nece sjedit na kau
    kaucu(joj posla mi post,a nisam ga zavrsila),sad joj kazem idi u sobu smiri se,a ona meni,necu,ne volim ti ja sobu :/ ,i kod nas se nista nije promijenilo,osim tih boravaka vani,koji su sad kraci .
    Yas ja mislim da ce Luce cekati do subote,da se rodi na moj rodjendan ,dobro nemoj me tuc,sad ce subota....
    Nina nemoj se grist zbog toga,pa ne mozes ga ti uvijek voditi...malo uzivaj sama
    A za slikice ne znam sta cu,budem se valjda snasla uskoro

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Za traktorku:
    čini ti se da dugo traje jer ste stalno skupa. Kada prođe, činit će ti se kao da se nije ni desilo ili kao da se desilo prije 100 godina...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Za traktorku:
    čini ti se da dugo traje jer ste stalno skupa. Kada prođe, činit će ti se kao da se nije ni desilo ili kao da se desilo prije 100 godina...
    Istina,već mislim da mu rutina ide na živce,ne znam....a opet je premali da fantazira nešto kako mu je dosadno....i da....govori nam budalo,da nas mrzi,i to dođe,nasmije se i tako slatko to kaže da je za nepovjerovat...ne znam....ne znam....hrpa nekih nepotrebnih frustracija u tako malom biću

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a opet je premali da fantazira nešto kako mu je dosadno....i da....govori nam budalo,da nas mrzi,i to dođe,nasmije se i tako slatko to kaže da je za nepovjerovat...ne znam....ne znam....hrpa nekih nepotrebnih frustracija u tako malom biću
    Ma ne zna on još uopće što te riječi znače (npr. Lovre zna reći: Ajde u glupačo!). Čuje na ulici pa kombinira po metodi otprilike.

I nije on frustriran, smao treba uhvatiti novi, zimski ritam. Ma i meni dođe muka kad se sjetim da ću uskoro i odlazit i dolazit po mraku...

Strpljenja...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

traktorka, hoće li Roko sa tri godine u vrtić?

možda to riješi probleme, non stop je s tobom a vikendom i sa bakom, već je veliki dečko, možda je društvo vršnjaka ono što mu nedostaje, meni se ti ispadi bez razloga čine kao dosada (znam da činiš sve da mu bude zabavno no njemu sad možda treba i nešto drugo)
    puno je bilo rasprava o tome da li dijete dati u jaslice ili ne, svi se nekako slažemo bez obzira na mogućnosti da bi to trebalo odgoditi za što kasnije,
    no mnogi su primjetili kod svojih dvogodišnajaka i djece blizu tri godine da im jednostavno nedostaje ako ne društvo vršnajka onda barem neka promjena, de se nešto događa

a i ti sama kažeš koliko enrgije ima roko, kad bi se ispucao u vrtiću, tamo se stavrno stalno nešto događa, nije samo ono hrpa djece na kupu, igračke po podu i dvije tete koje ih iz kuta čuvaju, zamisli kako bi tek onda njima bilo kad bi svi poludili od dosade, on bi doma došao željan onoga na što je navikao doma...

možda lupam, ne znam, znam kako su frustrirajuće te situacije kad ne zanš što bi...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Strpljenja...
    Znam,ali nije baš lako cijeli dan imati osmijeh na licu
    Evo i maloprije je počeo lupati glavom o pod i uopće (za promjenu) nisam reagirala,već sam okrenila glavu i odmah je prestao jer nema publiku valjda...
    Samo što nije lako gledati njegovo udaranje,i da li će dobiti potres mozga ili razbiti glavu (nadam se da nas u tom slučaju čuva ona četvrtina bosanske glave )

Uglavnom od danas ga u tom trenu ignoriram,pa kako mi bude...

Hvala cure,uvijek znate utješiti!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Yas-pisale smo u isto vrijeme

Vjerojatno hoće,pogotovo ako ovako nastavi,nećemo imati drugog izbora, samo me opet strah kako će tete s njim :/
    A opet nadam se da će proći uskoro da će opet biti sve ok

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Yas-pisale smo u isto vrijeme

Vjerojatno hoće,pogotovo ako ovako nastavi, nećemo imati drugog izbora, samo me opet strah kako će tete s njim :/
    A opet nadam se da će proći uskoro da će opet biti sve ok
    ajoj, ne brini draga za tete, znaju one kako s njima, dovedu ih u red u trenu, nježno ali učinkovito
    kad moji šogiji pitaju kakv im je bio sin u vrtiću tete uvijek kažu da je dobar, da nema problema, a doma...

znam da ti je teško odvojiti se od njega i ne bi bilo dobro da ga daš samo zato što ti misliš da ne možeš više s njim na kraj, nego moraš biti načistu sa odlukom i biti uvjerena de će to biti i za njega dobro iskustvo, a sigurno hoće...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo i maloprije je počeo lupati glavom o pod i uopće (za promjenu) nisam reagirala,već sam okrenila glavu i odmah je prestao jer nema publiku valjda...
    Samo što nije lako gledati njegovo udaranje,i da li će dobiti potres mozga ili razbiti glavu (nadam se da nas u tom slučaju čuva ona četvrtina bosanske glave )
    Ma ne sekiraj se! Evo, Lovre nema bosanskih gena, pa je glava ostala čitava. (baš prekjučer je imao ogromnu čvrgu posred čela)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

znam da ti je teško odvojiti se od njega i ne bi bilo dobro da ga daš samo zato što ti misliš da ne možeš više s njim na kraj, nego moraš biti načistu sa odlukom i biti uvjerena de će to biti i za njega dobro iskustvo, a sigurno hoće...
    Upravo ovako, još "samo" to trebam posložiti u svojoj glavi !

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Trak, ja mislim da ti je Roko zreo za vrtić....
    Svi oni iskušavaju (naše) granice (strpljenja), ali kad se u vrtiću imaju čime zabaviti, i to ipak bude malo jača discipplina nego doma, okrenu ploču...bar je kod nas tako....iskreno, da sam ja s Patrikom već dvije i pol godine doma, ne znam tko bi se bacao po podu i lupao glavom - on ili ja
    btw, super su mi ovi zorni mialini opisi o fotkama u postovima

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Trator ka potpisujem Stijenu. Mislim da bi vam koristilo malo "razdvojenosti" ipak si ti velka i "dosadna" - kad bi se igrao sa djecom u vrtiću bilo bi i kaj za pričati a i tebi bi bilo lakše. To kaj buš ga pustila u vrtić ne znači da ga manje voliš. (tak samnaime ja jadna mislila i plakala svaki dan).
    Ajde bar se Yas javlja pa se ne moramo brinuti jer su trudovi preuzeli stvar ili je sve pod kontrolom.
    Danas mi je sveki furala limače u vrtić jer je mm trebao ranije bit na poslu. On je imao "jako dobru" ideju da ih sve budimo u 6 kad ja idem na posao da ih furamo ali sam ja rekla da ću rađe sveki ostaviti svoj auto da ih ona odfura kad se zbude sami. I nisam fulala. Nisu ništa cendrali plakali (meni ih je uvijek žao budti ).
    Koje su to mudrice - sveki je mislila da ih može smuljati i da nebudu odnjeli igračke u vrtić ali uvjerila se u suprotno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo Ajna bar u avataru :D

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo Ajna bar u avataru :D
    Ajme preslatka je,koja kosica,ma baš je bombon

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ajme šta je smiiiiišna

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

TRAK kaj da ti velim tak je i meni bilo cijelo ovo ljeto brojala sam dane do polaska u vrtić ,od kad je krenuo promjenilo se dijete na bolje :shock: ,puno je poslušniji,zadovoljniji,puno nauči bez daljnjega, vrtić ima svoje prednosti i mane,svaki dan im je ispunjen nečim novim,jučer su mijesili tijesto za kruh,sutra več treba donjeti žutu,crvenu i zelenu jabuku radit ce vočnu salatu :? a uz to i prepoznavati razlikovat boje,kad bi ja to snjim radila :/ ,bi,al one su pedagozi imaju plan rada kak ce im to najprije doprijeti u njihove male glave! stvarno ti toplo preporučujem da ga upišeš malo je bed adaptacija al nevjerujem da bi kod Roka bilo problema!?a za danas,sutra,prekosutra šta napravit kako se postavit,kad ga uhvati žuta minuta!? BOBIČICA Ajna je preslatka

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajna

i ja se nadam jednom takvom malom anđelčiću plave kose i loknica

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajna

i ja se nadam jednom takvom malom anđelčiću plave kose i loknica
    pa idi više push, push . Pošto ovih dana nemam ništa pametno za reći (kao i tokom cijele godine ), osim da se žalim i kukam, samo nekada virnem da vidim šta radite i jel' se ova trudnjača više porodila. Trudnjača ne misli još izgleda, ali hajde opraštam joj kao co-trudnjača.

Za malu plavu Ajnu mislim da je mali vragolan po osmjehu, pa dođite da se družite ima jedan mali njen broj

svim ZPB-cima

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo što kažete za vrtić,naravno stoji,ali meni vrtić ne smije služiti kao odgajatelj,već se ja kao njegova mama i mm kao njegov tata, osjećamo dužnima prvo ga odgojiti pa onda prepustiti drugima da ga samo nadopunjuju. Ne mogu očekivati da će vrtić riješiti trenutačni problem lupanja glavom,iako bi mu sigurno bilo tamo zanimljivije,ako bi htio ići bez suza jer smo zaista jako vezani.
    A onda se opet pitam kako mu do nedavno nije bilo toliko dosadno doma,ne znam....kao da postoji nešto,a ja ne znam šta. I dalje je on dobar,sve dok ga ne uhvate žute minute,a ja želim uvidjeti da li negdje griješimo i kako da mu pomognem da do kraja izrazi svoje emocije,ali na drugi način,a ne udaranjem,a onda će i vrtić doći u obzir.
    Hvala svima na odgovorima

I pozdrav našoj trudnici Beri i nadam se vrlo brzo bivšoj trudnici Yasmin

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tra, ma naravno da ste ti i mm najvažniji, uostalom nitko od nas ne odgaja dijete da lupa glavom o pod i govori da nas mrzi
    pa to nije rokova trajna osobina, to je samo reakcija na nešto, nešto što će s e možda umanjiti ili poništiti promjenama, kao što je npr. odlazak u vrtić

tanjads je inače psiholog pa je molim da se javi i pojasni nam malo, bojim se da ne dajem krive savjete...

ja doma imam od dr. Searsa The Discipline Book, preporučujem ju svima

Bera evo prva iskreno priznaje da sam joj već dosadila, jesam li vam rekla, a da ne pričam o starcima, susjedima, sad sam se malo sunčala u dvorištu i već je palo milijon pitanja...umorna sam...
    Bera hoće li biti cura ili dečko?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma ne možete mi dati krive savjete,svako vidi drugačije,iz svog kuta,a na nama je da odredimo što je dobro,a što ne za našu djecu .
    Imam nekoliko odgojnih knjiga i sve ih veže jedno-dosljednost,a tu sam šampion ,ne popuštam lako,osim ako nema za to dobar razlog. Dat ću sineku još malo vremena da se "skulira" a ako ne potražit ćemo savjet stručnjaka,iako je možda samo neka malo luđa faza-bolje spriječiti nego liječiti,zar ne!

I ne Yas,nisi nam dosadila,pitaj Mial pa ona se i po noći budi pa gleda jesi rodila pa gdje to još ima

Mi jedva čekamo da nas obraduješ lijepim vijestima,a ovako je samo napetije i slađe!!!!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim da ove Rokove reakcije nemaju baš nikakve veze s odgojem, nego su, kako je i yas rekla, samo reakcija na neko trenutačno stanje, npr. nedostatak zanimacije primjerene njegovoj dobi.
    Ne kažem, naravno, da ga ti kao majka ne zabavljaš primjereno i dovoljno kad ste preko (čitavog?) dana sami, ali možda bi mu neka druga rutina bolje odgovarala. Ja npr. sasvim sigurno znam da Patrik ne radi gluposti dok mu nije dosadno, čim počne izvađati to mi je siguran znak da se treba posvetiti nekoj poželjnijoj zanimaciji.
    Mislim da nitko od nas uopće ne gleda vrtić kao "odgojnu ustanovu" iako bi on to itekako trebao biti, ali je svakako način da se djeca priviknu na neku recimo drugačiju okolinu, malo i bez roditelja, a ovi naši napredniji potomci su očito već u godinama kad im treba malo predaha od nas , još malo pa ćemo se priključiti pdf-u - pubertetlije
    Vrtić ti isto tako treba sjesti u glavi kao što ti je trebalo vremena da ti sjednu i pelene, ali jednom kad tako odlučiš, vidjet ćeš da u tome nema ničeg strašnog, a može ti se čak dogoditi i da malo odahneš. Na stranu s hipokrizijom - ja znam da ja jesam. Ili je to možda samo moj način da sam se lakše pomirila s činjenicom da mi dijete mora ići u jaslice :?
    Još malo i stvarno ću ponijet tu slavnu lentu nemajke godine

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nismo puno sami,mm radi svako jutro od 10-13 i 3 dana u tjednu od 17-20,rutina može biti problem,ali mislim da nije većinski jer jučer je to napravio u igri s najboljim prijateljem a nisu se duže vrijeme vidjeli,tako da mi ta teorija nije baš najosnovnija,a i kod sveki mi baš nije najjasnije jer ga žena stalno animira,uči i vodi svugdje...više mislim da je to u karakteru,popraćeno nekom trenutnom šizom nepoznatog uzroka :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •