Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: KADA KUHATI?

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno KADA KUHATI?

Mamice, kako ste riješile problem kuhanja? Naime, mi smo do sad imali ručak poslije spavanja - dakle oko 2-3 sata, no od ponedjeljka krećemo na cjelodnevni boravak u jaslicama, a ja krećem radit i sad me zanima što joj dati jesti kad se vratimo doma? Kad joj skuhati - da li skuhati ili je ručak u jaslicama dovoljan, a onda doma jesti voće, jogurt i sl?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovisi o djetetu - moje, npr. je jedva pojelo voće popodne, nema šanse da bi taj još jedan ručak jeo nakon vrtića, a tak je i dan-danas.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Ovisi o djetetu - moje, npr. je jedva pojelo voće popodne, nema šanse da bi taj još jedan ručak jeo nakon vrtića, a tak je i dan-danas.
    Tako i moj. Ili jede voće ili šnitu kukuruznog kruha + 2 do 3 dcl rižinog mlijeka.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj F je mali ždero...
    prije jaslica pojede malo žitarica s rižinim mlijekom, ili palentu ili griz
    u jaslicama pojede svaki obrok dosta dobro (više od pola do sve - tako kažu tete)
    kad dođemo doma (oko 17h) čeka nas ručak (ili skuham ja ujutro prije posla ili mm kad radi popodne) - lešo meso, povrće, riža/tjestenina/krumpir, onda kasnije pojede malo voća i navečer prije spavanja malo palente ili griza ili kruhića s malo šunkice i malo riž. mlijeka
    prije spavanja obavezno cica i tako sve do jutra nekoliko puta...

prema količini hrane, čovjek bi rekao da je buco - ali mali je navijen 100/sat, samo trči, puže, skače, penje se... ima 12,7kg i 89cm...

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

noa dođe doma oko 15,30 i obavezno ruča

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

La - a kad joj skuhaš?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja obavezno kuham kad dođemo doma, čak i kad se zadržimo sat-dva na igralištu poslije vrtića. Evo kako moja kćer gleda na to:

Jučer me bolio trbuh i ja joj velim da ćemo kratko biti na igralištu, jer me boli trbuh. Evo šta mi je rekla: "Pa nećeš valjda ležati kad dođemo doma (inače mrzi kad ja legnem).
    Ja: Hoću, je li smijem?
    Ona: Ne smiješ, prvo mi moraš skuhati ručak.
    Ja: Je li smijem onda leći?
    Ona: Onda se moraš sa mnom igrati memory i onda smiješ leći!

No, šalu na stranu, ja volim kad ja skuham jer se trudim skuhati koliko toliko zdravo (ne kažem da je hrana u vrtiću nezdrava) a i vidim koliko pojede. A uvijek bar malo pojede. Inače je mršavica pa se trudim da jede više.
    Kuham kad dođemo doma. Nekad smo doma već u pola pet, nekad u pet, šest... ali uvijek kuham. Ekspres lonac je tu velika pomoć.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja mislim da to ovisi o djetetu, ako dobro jede ručak u vrtiću ne vidim razlog da ga ponovno doma jede. Moj sin je uvijek jeo sve kaj je bilo na meniju, uopće nije bilo problema oko toga i najčešće bi poslijepodne jeo još voća jer mi se to činilo preslaba ponuda u vrtiću, a naravno do spavanja bi još jeo i žitarice i mlijeko.
    Ova mala sada baš nije neki preveliki ljubitelj povrća, tak da mislim kad krene u jaslice, morat ću joj kuhati taj popodnevni ručak nakon njih.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa
    La - a kad joj skuhaš?
    kako kada,uglavnom kada dođe doma bude joj skuhano.skuham ili taj dan ili dan prije,ovisi kako završim sa poslom.(radim kod kuće pa je malo drugačije)
    nebi izdržala da joj idem kuhati tek kada ona dođe.,najela bi se kakvih keksa pa nebi htjela ručati,a znam da je gladna jer inače puno jede.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tin je doma s tetom koja ga pazi i s njom pojede pola ručka, a pola pojede s nama kad dođemo. Kuham mu uglavnom ujutro, u ekspres loncu. Zapravo nije neki problem, ne uzima puno vremena, dulje mi traje guljenje i ribanje voća za doručak.

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Evo šta mi je rekla: "Pa nećeš valjda ležati kad dođemo doma (inače mrzi kad ja legnem).
    Skroz sam zaboravila kako sam, kad sam bila mala, mrzila kad bi mama ili tata išli leći.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Oni imaju dosta rano rucak u jaslicama pa do 16-17h vec ogladne, a tada jedemo muz i ja. Ona isto jede, ali onako zbrcka.
    Idealno bi mi bilo da ona poslijepodne jede voce, da mi jedemo na poslu nesto sitno u neko normalno vrijeme, a da kuhamo za veceru. Tako bi ona za veceru pojela nesto toplo, ovako najcesce nije ni gladna zbog duplog rucka pa pojede samo jogurt ili svjezi sir za veceru.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara bi pojela vuka kad dođe iz vrtića.
    ali kako ja ne kuham preko tjedna, plus što smo vani u šetnji/ parku negdje od 17 - 19, na repertoaru su knedle sa šljivama i štrukle (sve to naravno "ledo", ja samo bacim u vruću vodu), famozne fritule sa foruma, sendviči (domaći ili negdje vani tipa subway), ponekad naručimo pizzu ako smo svi jako gladni.
    i jako puno voća smaže u tim popodnevnim i večernjim satima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Maša jede od kad dođe iz jaslica do kad ne ode spavati. Ako nešto kuham onda je to od dana prije.
    Ako nemam skuhano onda jede neku brzoskuhajuću hranu tipa jaja, zobene pahuljice s jogurtom...
    Mislila sam da u jaslicama niš ne jede. Onda mi je teta objasnila da ona prvo pojede svoje, onda jede šta je ostalo drugima .

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    zara bi pojela vuka kad dođe iz vrtića.
    ali kako ja ne kuham preko tjedna, plus što smo vani u šetnji/ parku negdje od 17 - 19, na repertoaru su knedle sa šljivama i štrukle (sve to naravno "ledo", ja samo bacim u vruću vodu), famozne fritule sa foruma, sendviči (domaći ili negdje vani tipa subway), ponekad naručimo pizzu ako smo svi jako gladni.
    i jako puno voća smaže u tim popodnevnim i večernjim satima
    e tako bi i ja, pogotovo sto ce sad kraci dani pa ih treba iskoristiti odmah nakon vrtica, ovako nakon kuhanja, klopanja i pospremanja kuhinje vise ne stignemo van.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja, dok sam radila bih kuhala na vecer. MM je uspava, a ja kuham. Nekako mi se pokazalo da mi je tada najbolje. Jer preko dana ne želim oduzimati vrijeme na kuhanje.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dok sam radila i ja sam kuhala navečer kad bi Ivor zaspao.
    Inače lijepo je uvijek jeo u vrtiću, ali uvijek bi još jednom rado ručao oko 5 kad bi svi došli doma.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, meni ne dolazi u obzir da kuham navečer :/
    ako slučajno ne zaspem s klinkama, onda večer želim za odmor i opuštanje (ok, možda nekome kuhanje i jest opuštanje, ali ja mrzim kuhati pa meni nije). a i mrzim podgrijanu hranu (malo sam čudna oko toga)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lutonjica, ja također nisam uživatelj u kuhanju, a kamoli da me opušta
    Jednostavno ja nisam imala kad jer od vrtića do navećer bi bile zajedno, jedino ako je bilo u pitanju jelo od max 30 min. pripreme onda bi ga napravile zajedno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re

Ja stalno imam problem sa tim kuhanjem i jelom. U vrticu uglavnom jede..s tim da je tamo na dorucku, rucku i uzini, dakle negdje do 4 popodne. Najcesce se trudim da uvijek imamo skuhanu supicu, pa da to pojede kada se vrati iz vrtica. Sa vocem u zadnje vrijeme imamo problema, jer sto je prije htio jesti, sada nece, narandzu nece vise, breskve nece, jabuku nece, jos pomalo hoce bananu i grozdje, mada ne svaki dan.
    A zitarice, tipa one pahuljice sa mlijekom, cokolino, frutolino, bilo sta od toga...nikada nije htio jesti. :/
    Pravo bi volila da hoce jesti zitarice, jer to bi mu mogla dati popodne kada dodje iz vrtica kao neki snack, ali jok..nikada. Tako da imam prave teskoce s jelom, jel ne vjerujem da dobro jede u vrticu, kada kuci tako slabo jede. :shock:
    Mada ima solidnu kilazu za svojih 19 mjeseci, 13 kg.
    Mozda pretjerano brinem. :/

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja cura (kazu) dobro jede u vrticu, ali kad dodje doma i vidi da mi imamo rucak (oko 17 - ja obicno kuham kad se ona vrati, dakle izmedju 16 i 17), onda i ona hoce s nama. Nekad pojede puno, nekad malo, ali je uopce ne forsiram. Opet joj to od rucka ponudim za veceru (narocito juhu od raznih mahunarki, jer znam da to u vrticu ne dobije) ili, ako je puno jela, onda su za veceru voce, Dukatino, palacinke ili nesto drugo sto voli.

S malim jos nemam tih problema

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •