punim ga svaki dan...u silnoj panici ostavit ću ga doma!
punim ga svaki dan...u silnoj panici ostavit ću ga doma!
Lovro, čoksa i Ančice![]()
Čoksa, ne zaboravi se javljati.![]()
Nama Propolaid sprej za nos nije pomogao... propolis ga je pekao za iziritiranu sluznicu pa smo odustali i opet smo na čistoj fiziološkoj otopini vulgaris :/mamma san prvotno napisa
mamasanka, nadam se da je lovrek malo bolje i da ipak uspijete što ukapati i odštopati, znam koje su to muke...![]()
čoksa, daj izvještavaj nas, ujutro se probudim i sve si mislim da li si ti u rodilištu!!
vid je bio par dana doma jer ga je ćopila neka viroza /povraćanje + temp./, i danas se vratio u vrtić - a tamo nas je dočekalo samo 3 djece - svi su bolesni! poharale ih raznorazne šuge i viroze; takvo je vrijeme - malo hladno, malo toplo :/
inače, videk i ja smo napisali pismo svetom nikoli koje moramo još ukrasiti, pripremamo polako i čizmicu, pa krećemo s ukrasima...on se toliko veseli božiću i svemu vezano uz božić! ...a najviše ga fascinira izlog kraša na trgu![]()
jučer si je u knjižnici posudio 2 slikovnice o djedu mrazu koje sam mu morala pričitati...jedno bezbroj puta![]()
evo malo i o mom trudničarenju:
paa, sve je ok, osjećam se dobro, još uvijek mi se neopisivo spava, a što se tiče hrane - moje trenutne opsesije- konstantno razmišljam o tome što ću i kad ću jesti, recepti mi se vrte po glavi, sanjam sarme, sireve, pršut, slanooooo!!
sva sam ushićena što ću si danas na ručiti u ured RUBELJ ĆEVAPE SA LUKOM I KAJMAKOM, njamiiiii /jadne tete u vrtiću kad se pojavim i huknem/!
svima
anek![]()
slikala sam kruškasto-jabučasto-višnjaste klafute da ti ih pokažem, andrej i ja smo trenutno u klafuti-fazi i maznemo pleh za večeru.
mislim da sam dobro napravila što sam ga poslala baki ova dva dana, proći ćemo samo sa šmrkavicom - znam da su vrtići poharani.
danas idem u narodne novine po materijal za ukrase i čestitke, ali sve si mislim da će to završiti kao i sve kreativne aktivnosti dosad - mama reže i lijepi, dijete gleda crtić ili skače po tati glumeći viteza/majstora/nešto treće.![]()
Ivy, i mi smo jednako kreativni. Neki dan smo se "igrali" kolažem, ja nadobudno rezuckam i stvaram neku suvislu sličicu, a A. uzme škarice i izreže papirić u jedno 576354892 mikro-komadića... ili premaže SVE prste ljepilom pa tako četveronoške hoda... ili usred kreativnog čina pita "a jel može SAD neki crtić?"
Kad izvadimo bojice i idemo crtati, priđe stoliću i onako s nogu potegne olovkom kroki nekog lika i čim doda oči i trepavice - gotovo.
Jučer je od plastlina najzanimljivije bilo razvaljati ga, skinuti papuču (onu bambijevku koja ima na đonu 1001 najuži mogući utor :shock: ) i zagaziti u to, da se vidi kako je ostao trag![]()
ne znam jeste li ikad čistili te utore od mekanog plastelina? Nemoguća misija!
![]()
![]()
njih dvoje mogu zajedno na kreativnu radionicu.
playdoh se lako odlijepi kad se osuši.
a JASNO da je rezuckanje i lijepljenje najzanimljivije. mislim, ŠTO bi još tu moglo biti zanimljivo?!
Anek, odvalila sam na tvoju klopu...i moram ti reći da su mi čevapi itekako zamirisali. Kad mi Lovro ozdravi, pozivam te na čevape (ne moje, da ti ne bi slučajno pozlilo)!![]()
U klub kreativaca pridružuje se i Lovro kojem je isto tako najdržalje rezuckanje, ljepljenje, farbanje...ali maminog stolnjaka, raznoraznih plastičnih prostirki, spavačice, i ostalih MAMINIH potrepština...![]()
..upravo sam ih naručila, mmmmmm, jedva čekam!!mamma san prvotno napisa
![]()
a poziv naravno ne odbijam; lijepo odemo u predvečernjim satima na ćevapi&trač party - ispod dolca - molim lijepo nek se pridruže i ostali kojima je zamirišalo :D
anek prvotno napisa
jedva čekam !!!!! :D
Joj, i meni su zamirisali.![]()
![]()
Inače, izgled da sam dobila pedalu za idući odlazak u kazalište (Orašar). Dijete je lijepo reklo "znaš, mama, uvijek idem s tobom, pa bi sad mogla za promjenu s tatom". Eto.
s drugim "prstohvatom" friškog plastelina izvadi onaj na papuči. ovo funkcionira odmah, a ne kad se posuši.čokolada prvotno napisa
lada je doma već treći tjedan, pa su nam osim dana i noći urnebesne: ili lada kašlje, ili ja kašljem, ili lada ima temepraturu, ili povraća, ili se neva budi za podoj, ili se neva budi za dvosatno igranje i tak...mantram na jogi pa mi je sve podnošljivo. noćas smo nas tri gledale crtiće od pola 12 do pola 2.
anek, uživaj kad znaš da ti je sve oprošteno![]()
Pinnkačica...ti barem ideš na jogu.![]()
No fora:
MM pita Lovru da kako to da je malo spavao i da će vjerovatno ranije u krevet. Lovro odgovara: "Tata, mrak bi trebao imati oči i vidjeti da sam spavao pa bi onda došao malo kasnije!!!!!
"
napokon sam dočekala da mi dijete nauči pjesmicu na pamet
aleluja :D
lovro-mudrijaš![]()
Cure, Edi ima vodene ospice. Izgleda :/ Ima svega nekoliko pristica i ostalo nista. Jucer je pocelo. Temperaturu nema, ne svrbi je...
Sami je ok.
Zene, ja ih nisam bolovala pa cekam :/
Spooky, sad sam gledala ono sto si ljetos pisala kada su Dora i Pia imale vodene. Jelde ni ti ih nisi bolovala i nije te strefilo sa njima.
Moju prijateljicu jeste, ali bez komplikacija. I to sa 30 godina
Samo osip i svrab.
eto, po meni nema nista ali sva se cesemodra se ziva
![]()
pokusat cu u toku dana stavit Editinu sliku sa njenim novim deckom LukasomVode se za rukice
![]()
prijo, nista se ti ne boj. Ono stoji![]()
Pinocchio, joga ti pomaže? Ja sam neko vrijeme išla i nikako se nisam mogla ufurati. Na kraju sam odustala (shame on me, ali fakat nije išlo).
Lovro je fakat mali mudrac.
Maria, mislim da je Markova glavica toliko prepunjena brojkama da nije bilo mjesta za slova.![]()
snorki, držim fige da vam koze što prije prođu. Nije nužno da ih ti dobiješ, iako ih prije nisi imala. Ako ti je imunitet ok, možeš proći bez njih ili sa sasvim slabim oblikom. Nabavi ulje od lavande, za svaki slučaj.
Fiona je jučer prvi put u životu bila u kinu. Išle smo s njezinom kumom i sinčićem, a gledale smo "Ružno pače i ja". Film je odličan, no više je crtić za odrasle nego za djecu, pa ne znam koliko je uopće skužila, no bila je fascinirana svime što je vidjela i otvorenih je usta odgledala film.
Glavna fora je bila kako je jela kokice (isto prvi put, kupljene prigodno za stvaranje autentičnog kino-ugođaja), pojela skoro cijelu kutiju i kad joj je bilo dosta dala mi je kutiju uz prezirnu konstataciju "mama, ali ja ti ovo uopće ne volim".![]()
Snorki, mislim da je mene spasilo cjepivo protiv kozica i to bez obzira što nisam primila dovoljnu dozu.
Pijine kozice su prošle bez ikakvih problema. Nije se uopće češkala, a temp. je imala samo jedan dan i to 37,2...
Dorine kozice želim što prije zaboraviti jer ih je bila puna imala je temp. 3 dana i nisam zbog toga spavala 3 noći zaredom. ..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ih ne dobiješ![]()
danas joj je treci dan (mozda i cetvrti ako nismo na vrijeme skuzili) i najvise ih je dobila do sad. nije previse ispikana, nema temperaturu, pa cemo vidjet kako ce poslije biti.
Moji roditelji se ne mogu sjetit da smo imali vodene kozice. Kaze mama da zna da ni ja ni brat nismo imali niti ijednu djecju bolest![]()
A ja budalaca jos uzmem pa guglambolesti koje mogu doci zbog komplikacija koza kod odraslih.
Nisam cijepljena
![]()
Cure, ona se najvise tuzi da je "boli" kokica. Ja sam je jucer cijeli dan pokusavala nagovorit da to pogledam, ali ona ne da. Ono sto sam uspjela vidjet jeste jedna tackica na ulazu.Vjerovatno ih ima mnogo vise u spolovilu, pa je to svrbi.To joj je najgore i to pokusava cesat, ali ja joj non stop objasnjavam da ce joj prije proci ako ne cese.
![]()
Imamo Fenistil gel pa je tim mazemo i malo joj se muke olaksaju.
Sami ih jos nije dobio. Spooky, poslije koliko vremana je Dori preslo od Pie? Pravo da vam kazem ja bih i voljela da ih i on odboluje kad ih je vec i ona dobila. Pa da zavrsimo jednom sa ovim. Pa ako i ja trebam dobit nek dobijem. Gore mi je ovo iscekivanje hocemo li, necemo li...![]()
Cure, kako sa kupanjem??? Ja sam cula i citala da ne treba kupa dijete, jer se tim samo vise prosiruju :/ Kako cu jadnica ovako smrdljiva![]()
btw. obecala sam joj klizanje kad sve ovo prodje![]()
Snorki, riješi dilemu i napravi isto što i ja. Natjeraj muža neka se raspita gdje možeš izvaditi krv i dati na obradu (neki odjel za virologiju) kako bi ti utvrdili da li imaš antitijela na varicelu (vodene kozice) i herpes zooster.
Ja sam (i moja mama) bila uvjerena da ih nisam prebolila. Htjela sam se ići cijepiti prošle godine, pa je ovo vađenje antitijela bilo jedan od preduvjeta...kad ono: antitijela i 3x više od gornje granice 8) . Uglavnom prebolila sam ih a da moja mama nije niti znala da ih imam.
Iskreno, ne bih mogla živjeti u neizvjesnosti da li ću ih dobiti ili neću.. :/ Dok nisam skužila da sam ih prebolila, na spomen kozica sam se uništila od čohanja...![]()
Snorki, Dorai su počele izbijati kozice točno 2 tj. nakon što ih je Pia dobila...
auuu :/ Mamma san, sad je kasnospooky prvotno napisa
Ako ih sad u ovom peridu ne dobijem , otici cu kad sve prodje sa djecom...
a cesem se i ja po cijeli dan![]()
sad bih mogla vrsitat. ne znam kako, ali kad god su djeca bolesna mm radi po 12 h. Evo, ja zicam sa prozora hocu li koga poznatog vidjet da mi ode kupi kruh i mlijeko :/
Uh...nije ti lako. :/snorki prvotno napisa
Pusa maloj pikavici.![]()
nesto kontam, pa nisam valjda toliki peh pa da me i Zoster zakaci![]()
tek je proslo 1,5 godinu kako sam stitnjacu operisala. Plus one madeze skidala i sve do jednog slala na patologiju![]()
ne znam jeste li culi za mosatrsku grupu Zoster. Onaj pjevac je prije nekoliko godina prebolovao zoster herpes, pa je svom bendu nadio ime zbog toga![]()
to su oni sto pjevau "Ko je jamio jamio"![]()
![]()
aha...nego čujem da će sada dobiti i pjevačicu....
![]()
![]()
![]()
i da te utjesim. Nasa forumasica Alisa je dva puta imala vodene koze![]()
Kozičarki Edi šaljem veliku pusu.![]()
Što se tiče kreativnosti - i mi smo među nekreativnima. Škare nam isto služe za usitnjavanje u što manje komadiće.
Mi smo u iščekivanju Zagrebačkih mališana, Nika me svaki dan po 10 puta pita kada idemo.
Baš se radujem što ću vas uskoro vidjeti (barem većinu).![]()
Čoksa, jesi u komadu?![]()
Snorki, pa ku'će na te' sve te bolesti? 8)
Editi šaljem ~~~~~~ za brzo kozo-hlapljenje.
Još sam u komadu, i danas (39.tj.) vrlo čvrsto-otvrdnuto-nesmekšano-zatvorena. Idem u četvrtak u bolnicu do daljnjega...
Čoksa, uvodimo ti radnu obvezu.![]()
Molim javljanje ujutro i navečer. A od četvrtka se mobitel ne smije gasiti!![]()
![]()
čoksa, javljaj se i viči ako nešto trebaš - od društva nadalje.![]()
vibram da curka odluči izaći u pravom trenutku i da susret bude prekrasan!
vidite da je u komadu i spremna za zezanciju :Dčokolada prvotno napisa
![]()
I ja.snorki prvotno napisa
Jednom kao dijete i jednom sa svojim curama, kao prava solidarna mama.
![]()
Čoksa, lijepo te je vidjeti i pridružujem se mammasanićinom apelu za redovitim javljanjem.![]()
Joj, ja vam moram nešto ispričati :uzdah: - u crtiću su slikali pod nazivom "Što sanjam" i crteži su sasvim različiti, ima tu igračaka, cvijeća, autića... ma, svega, a ispod crteža je teta svakome napisala što sanja i kako mu se sviđa san. Fiona je nacrtala bebu, a sa strane piše "Ja sanjam svoju Floru, ona mi je baš super".
Aaaaaa... Rastop, raznjež!![]()
potpis baš na sve....aaaaa koje će ovo biti veseljeeeeemamma san prvotno napisa
odbrojavam sitno do nedjelje 8)![]()
ja sam vec spremna za navijacki start. Sjedim i cekam![]()
A jel znate spol??? Cini mi se da si rekla da je opet curica![]()
I ja svako toliko bacim oko da vidim kako coksa stoji!![]()
I naravno da procitam sta se s vama dogada!!!![]()
ja sam mislila na Zg mališane, ali naravno da i ja pratim kaj se dešava s našom budućom dvostrukom mamomspooky prvotno napisa
čoksa, gdje je dnevni izvještaj? 8)
cure, kakav je dogovor za mališane?
i ja sam to htjela pitatims. ivy prvotno napisa
![]()
Čoksa, di si nestala?![]()
I mene zanima kakav je dogovor za mališane.
Sipajte prijedloge! :D
I ja sam došla vidjeti je li nam se Čoksica danas već javila.![]()
Spooky, skužila sam kaj si mislila.![]()
Ovih dana ću podići karte, pa sam vam se svima mislila javiti preko pp-a (jer neki nisu s ovog topica, pa da im ne promakne dogovor). Mislim da bi bilo ok da dođem pola sata prije koncerta i dežuramu kavani, a ako u njoj neće biti mjesta, onda se vidimo u auli. Je l' vam to ok?
Imate svi moj broj mobitela?
ja nemam
Sad imaš.spooky prvotno napisa
![]()
Tko treba broj neka mi se javi na pp da ne zakrčimo topic.
Ili, kad bolje razmislim, nakon što podignem karte, svima ću poslati pp s brojem da budem ziher da ste ga svi dobili.![]()
Sanja, meni paše ovo što si napisala.
Broj imam, pase čujemo!![]()