Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kako upozoriti na moguće seksualno zlostavljanje

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno kako upozoriti na moguće seksualno zlostavljanje

kako ste objasnili kako treba reagirati ako se nađu u situaciji da ih netko počinje seksualno zlostavljati. na koji način ste ih upozorili.
    u toj situaciji se može naći svako dijete , no ne znam kako da to objasnim 3 i pol godišnjaku :/ ?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako da otvoreno govorite o svim dijelovima njegovog tijela (i tvojeg i tm-ovog i opcenito ljudskog), da sve dijelove tijela nazivate pravilnim (znanstvenim imenima), da ga ucite da ih se ne srami, da razgovarate o tome koji su dijelovi tijela privatni i u kojem smislu (nitko, osim eventualno mame ili tate u svrhu pranja, ili lijecnika u svrhu pregledavanja ih ne smije dirat, nesto posebno gledat i sl.). I objasniti da su ti dijelovi tijela privatni i kod drugih ljudi te da ih se ne dira, a ukoliko ga netko zeli dirati po njegovim privatnim dijelovima tijela, ili trazi od njega da ih dira ili da dira njihove, da mora reci mami ili tati jer se to ne smije jer ga moze povrijediti/boliti i sl.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Ancicu (tako smo mi razgovaral s M) i dodajem da seksualno zlostavljanje može biti i verbalno.

Mi smo imali situaciju da je dječak govorio M riječi koje su uključivale spolne dijelove tijela i htio ju je dirati. Objasnili smo joj da i to nije lijepo te da može uvijek reći nama ili teti ako se to dogodi.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preporučujem jako dobru knjigu na tu temu.

Christiane Sanderson: Zavođenje djeteta (nakladnik VBZ)

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i knjiga Obiteljski album o obitelji miševa i ujaku koji želi da mu mala mišica dira rep.

odlična knjiga/slikovnica, djeci potpuno prihvatljiva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U kojoj dobi se preporucuje uopce sa djecom nacinjati tu temu tj posebno ih upozoriti na to ili je to bolje sve raditi kroz spontani razgovor?

Ne sramiti se intimnih dijelova tijela, nazivati ih normalnim imenima itd... se podrazumijeva, tu sam mislila na konkretna upozorenja djetetu?

Apricot, ova knjiga koju spominjes gdje se moze nabaviti, za koju je ona dob otprilike?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •