Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: AS grupa 9-36 kg, koja?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno AS grupa 9-36 kg, koja?

Vozimo sunčicu u Maxi Cosi Priori XP 9-18 kg..ona ima 3 godine i 3 mjeseca i oko 14 kg i ova joj je sjedalica ok...

ali...mama je počela voziti pa sad imamo dva auta i totalno nam je nepraktično stalno prebacivati sjedalicu pa smo se odlučili za još jednu

ja sam gledala boostere odnosno sjedalice od 15-36 kg i to bi došao u obzir Romer Kidfix ili Kid Plus ili Maxi Cosi Rodi XR

ali..ona nema još niti 15 kila, a kad će ih imati tko zna, a ne da mi se kupovati još jednu 'malu' sjedalicu, od 9-18 kg

pa sam gledala ove kombinirane, od 9-36 kg, a izbor je nikakav..osim toga na ADAC testovima za 2007 godinu samo su četiri takve sjedalice sa katastrofalnim ocjenama..pa sam onda našla sjedalicu Romer Evolva 123 Ultra, ali nigdje nije ocjenjena

ima li je tko i kakva su mu iskustva? Koju da kupim? Ipak booster? Ali sunčica nema još 15 kila, a kako sad kopam po internetu pogledala sam i par crash filmića pa ne želim štedjeti..ali ne želim ni dvije identične sjedalice

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Booster nemoj nikako kupovati, preporuka je sto dulje da je vezana pojasom autosjedalice - do 18 kg, pa tek onda u booster da se veze pojasom vozila.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo za F. (kad se izdužil, a još nije imal kile) kupili ovu: do 18 kila ga vežeš njenim pojasevima, a kad pređe 18 skineš njene pojaseve i vežeš pojasom od auta (a kad klinac još poraste skineš naslon i imaš obični booster bez naslona).

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi imamo BebeConfort Trianos (to je ova sa slike) koja je montirana u bakinom autu.
    Iskustva:
    - moje, vezano uz montažu - nikakvih problema, dobro leži (auto je Xsara Picasso)
    - bakino, vezano uz vezivanje djeteta - kaže da je komplicirano (u usporedbi s MC Priori i meni se čini kompliciranije ali vjerujem da uz malo truda ne bi trebao biti problem).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mi imamo ovu u dedinom autu i... u usporedbi s mc priori stvarno je , i po težini montiranja, i po udobnosti, i po načinu vezanja. ali deda nije navikao na mc i kaže da mu nije problem zakopčati, dok se ja obavezno spetljavam i raspetljavam 10 minuta.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uzmi Britax Evolva 1,2,3 ili RECARO young sport/STM nečeš pogriješiti. Obe su odlične, robusne, sigurne..

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bili smo jučer u Brežicama i ništa nismo kupili

Imaju Britax Evolvu i baš sam nekako obilazila oko nje, a onda me prodavačica pokolebala, da su kao Romerove najbolje (to se odnosilo na Romer Kid Plus, booster), da ova Evolva ima samo sintetičku presvlaku pa će maloj biti vruće po ljeti i da nema rezultate za crash test..i da za booster kao treba imati bar jedan ispunjen uvjet, a to je da dijete ima ili tri godine ili kilažu, a eto, mi imamo tri godine..to me ni najmanje nije uvjerilo da kupim booster

zapravo me pokolebala sama sjedalica, remenčići su mi izgledali prekomplicirani i predebeli pogotovo s onim mehanizmom 'safety belt' ili kako već i činjenice da je nije bilo na ADAC-ovom testu za 2007. godinu

onda sam si jučer dala truda i našla je na ADAC testu za 2006. gdje je dobila samo zadovoljavajuću ocjenu za sigurnost, a na nekom baby portalu u GB proglašena je za best buy..sad sam još neodlučnija, a ne nemam baš izbora

ima još neka sjedalica KIDDY i dobra je na crash testovima, ali nema vlastite remenčiće nego skroz drugi sistem za vezanje..

još ću izguglati ovu RECARO

što više informacija imam to manje znam i neodlučnija sam

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Britax i Romer su jedna te ista firma.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nisu baš jedna te ista firma, al su sestrinske firme, to stoji

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mene zanima zašto nema Recaro AS na adac testovima? gdje se rezultati njihovih crash testova mogu vidjeti?

ne znam njemački pa mi niš ne pomaže njihova stranica...

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ima li netko Pierre Cardin za ovu kategoriju? Navodno bi trebala imati još svoje remenčiće i da je jako čvrsta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •