... sada bi naš mali zametak trebao imati 64 stanica ako sam dobro shvatilai brojim 4 dan p.t. (ne uključujući dan tranfera), malo me presjeca... valjda je to dobar znak
![]()
... sada bi naš mali zametak trebao imati 64 stanica ako sam dobro shvatilai brojim 4 dan p.t. (ne uključujući dan tranfera), malo me presjeca... valjda je to dobar znak
![]()
Ogla, zametak star 5 dana ima već preko 100 stanica i dalje više nema brojanja. SRETNO ti želim!
hvala vama iskusnima što imate još uvijek strpljenja i volje 'ispravljati' nas početnicetiki_a prvotno napisa
![]()
![]()
.. meni je danas 8 d.p.t. i pojavile su se smeđe točkice na mojim gačicama, menzis trebam dobiti tek 13/14.7. - je li i se moram brinuti?
... transferiran mi je 4-stanični zametak prošli petak (rimuje se)
.... također me danas uhvatilo ludilo čišćenja, baš kao i kada imam pms, pa sam malo nesigurna... a sada još smeđe točke/mrlje na gačicama i eno na uvati me ludilo... :?
ima li zametak više šanse ako je vraćen za vrijeme plodnih dana? Po kalendaru su mi baš subota, nedjelja i ponedjeljak bili vrhunac plodnih dana.
hvala na odgovoru/ima
![]()
to im je namjera mislim da nam vraćaju zametke za vrijeme plodnih danaOgla prvotno napisa
Mislim da vraćaju kada je maternica spremna.sretna35 prvotno napisa
Ne kužim ovo napisano :?
[/quote]
Mislim da vraćaju kada je maternica spremna.
Ne kužim ovo napisano :?[/quote]
... pa ovako, nemjau baš sve žene koje se nađu taj dan na ET-u isti dan menzis niti isti ciklus. Prošli put kada je bio ET je mi bila ovulacija, ali nije bio 'vrhunac ovulacije' ... baš sam razmišljala o tome... naime moja cimerica na ET-u vadi isti dan ß kada i ja iako na taj dan također očekuje i početak menstruacije, pa zato pitam - nema veze, možda sam nesuvisla, malo brijem jer su mi se pojavile smeđe mrlje na gačicama pa se tješim 'svakakvim teorijama'![]()
Ogla, folikul sa jajnom stanicom ti je izvađen i oplođen na dan kada bi inače bila ovulacija. On se i mora vaditi kada se pretpostavlja da je js zrela, znači na dan kada i prirodno bude O, odnosno pucanje folikula i izbacivanje js.Imala si punkciju zar ne? Nije FET u pitanju?
...tiki_a... ma ja sam očito malo zabrazdila u teorijama, kada je najidealnije vratiti zametak - baš mesada....
![]()
![]()
![]()
... možda je već negdje objavljeno - ipak evo jedan link o implantacijskom krvarenju
http://www.zena.hr/clanak/trudnoca/i...noci/1275.aspx
![]()
Ogla, hvala za članak... Inače, kad sam ja počela forumašiti, bilo je tu svakakvih pitanja s moje strane, ali na taj način brže sam pohvatala sve što sam mogla o ovoj našoj MPO temi, više puta sam pomislila, e sada sve znam što mi treba kad ono...još i još novih korisnih informacija...
da pojasnim dakle plodni dani su nam sredina ciklusa kod mene npr. 14 + - 4 (dakle ugrubo cca 10 - 18 dc), imam sreću da su mi ciklusi uredni i razmaci između menstruacija ne odstupaju značajno niti nakon stimulacija
kod mene je gotovo u pravilu (ovdje mislim na prirodne postupke), štoperica išla 11 dc, punkcija + oplodnja 13 dc, a transfer 2-3 kasnije, dakle 15 ili 16 dc dakle, sve u vrijeme mojih plodnih dana s time da je sama punkcija i opodnja na vrhuncu plodnosti, a transfer nešto kasnije, ali isto u okviru plodnih dana (u ciklusu kada sam ostala trudna štoperica 11 dc, punkcija 13 dc, a transfer 16 dc)
ovo svaka žena može prilično jednostavno izračunati za sebe, ako ima pravilne cikluse, ako je drugačije, onda je problem malo veći to su one situacije kada je ovulacija kasniije npr zbog ciste ili nekog drugog razloga, a onda se svi čude kako je došlo do trudnoće jer je to nemogće
sretna 35 hvala na postu i objašnjenju, već sam slala link ovulacijskog kalendara, prema istom meni je vrhunac ovulacije bio u ponedjeljak, a sam transfer u petak, naravno , kao šzo si i sama opisala za vrijeme plodnih dana...
http://www.plivazdravlje.hr/zdravlje...ndar-ovulacije
... mene sada muči ovaj moj iscjedak koji se jučer pojavio i niti danas ne odlazi (9d.p.t) i sva sam :? prema linku kojeg sam postala odgovara opis i sve ali ipak sam zabrinuta... je li netko opisao svoje implantacijsko krvarenje - možda da mi uputi link da pročitam?
... ispravak prethodnog posta: čitala sam prethidne stranice i vidim kako je bilo 'svakakvih iskustava' mene osobno zanima je li bilo ovakvih kao što se meni događa... znači smeđi iscjedak...
ja sam 16 dan ciklusa imala smeđi iscjedak...trajao je 4 dana...trebam dobiti 15.07. možda je bilo ovulacijsko, a možda i implantacijsko krvarenje...ne znam ni sama...vidjet ću za 10 dana![]()
iako, nekako mi se čini rano da sam implantaciju imala već 16 dan ciklusa, ne znam ni sama...?
dobro nam došla ela - vidim prvi ti je post![]()
što se tiče krvarenja, ni sama nisam sigurna što mi se događa... meni je pak krenulo curkanje 22. dana ciklusa... :/
... upravo sam nazvala doktora, tj sestru koja mi je rekla da je smeđi iscjedak moguć od utrogestana, tj ako je boje čokolade - to je od utrića - a ja se ponadala![]()
- uglavnom svim curama sa sličnim problemima na znanje da se ne moraju sikirati da je nešto 'frkovito'
ja ne pijem utriće... moj je bio svijetlo smeđ, pa tamniji, pa opet svijetliji...
ela25 - ne znam što bi mogao značiti 'tvoj iscjedak' moj je išao od boja čokolade ili star krvi pa sve do tamno, tamno 'black as hell'- možda ne bi bilo loše da nazoveš svog dokotra ili ako imaš živaca jednostavno čekati menzis/nemenzis
![]()
u svakom slučaju nadam se da je sve OK![]()
ma neću se opterećivati...čekat ću mengu, pa ću vidjeti![]()
kao da će moje opterećivanje šta promijenjiti...![]()
a što znači mpo![]()
![]()
evo sad opet imam nekakav sunčani iscjedak, za 8 dana trebam dobit...
ne, nisam... tek sad vidim da sam se totalno na krivi forum uključilasmotana sam!
ma nema veze-ovaj link što je ogla stavila tiče se i tebe,sve je to ustvari isto,na ovaj ili onaj način.![]()