Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Pregledi kod privatnika, uputnice od soc. ginekologa

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Pregledi kod privatnika, uputnice od soc. ginekologa

Od prvog posjeta ginekologu idem kod privatnog doktora koji nema ugovor s HZZO-om. Međutim, kad je utvrđeno da MM i ja imamo problema s plodnošću morali smo obaviti neke pretrage na VV-u za koje sam ja morala donijeti uputnicu. Na VV su mi rekli da uputnica mora biti od soc. ginekologa i nek otvorim karton kod nekog ako do sad nisam imala.

Otišla sam na odjel za primarnu zdr. zaštitu žena i otvorila karton kod doktorice koja mi je pisala uputnice , radila briseve itd. za sve što mi je trebalo. U međuvremenu sam zatrudnjela i nastavila kontrolirati trudnoću kod privatnog doktora.

Kad sam trebala vaditi krv radi krvne grupe, kompl. krvne slike itd otišla sam po uputnicu dr. opće prakse, ali je ona rekla da mi ona ne može napisati ništa što se odnosi na ginekologiju jer navodno ne smije i nek odem tamo.

Sad sam u 38. tjednu i otišla sam soc. doktorici po uputnicu za porod. Rekla mi je da je to sad njena dobra volja što će mi to napisati zato jer nisam znala, i da to uopće nije njena obveza jer nisam do sad kod nje bila na nijednom pregledu u trudnoći. Rekla je da je to sad nešto novo i da mi od sad više neće davati uputnice, jer se oni ne bave administrativnim poslovima nego ću ili dobiti od dr. opće prakse ili plaćati ono što mi bude trebalo.

Ne znam da li sam ja sad to krivo skužila, ali ako mi dr. opće prakse isto ne želi dati uputnicu za ništa, da li to znači da ću morati plaćati sve zdrav. usluge koje se odnose na ginekologiju i da nemam pravo na ništa na teret HZZO-a iako plaćam doprinose za zdrav. osiguranje kao i svi drugi?

Što je s pregledima i pretragama za koje se mora imati uputnica ako mi ju nitko ne želi izdati? Da li onda vrijedi ona od privatnika?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

poanta uputnice od soc. dr. je da s njom pregled ne plaćaš, tj. ide na teret HZZO-a. Ako te pošalje privatnik sve ćeš morati sama platiti.
    Dr opće prakse navodno više ne smije izdavati uputnice za ništa vezano uz ginekologiju.

Da li je soc. dužan davati uputnice ako se ne kontroliraš kod njega - radije nek ti odgovori netko stručniji. Ja mislim da bi trebao.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za soc. ginekologa ne znam mora li ili ne, ali opća praksa ne smije davati up. vezane uz ginekologiju, kao što te ne može poslati u Perkovčevu kod stomatologa
    čak i da ti napiše, na ginekologiji to ne priznaju
    kad sam ja išla roditi nisam imala up. od svog soc. ginekologa, u 2. je gradu, i nosila sam up. iz opće med, nisu mi je prihvatili, već mi je sestra soc. ginekologa poštom slala uputnicu

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Dr opće prakse navodno više ne smije izdavati uputnice za ništa vezano uz ginekologiju.
    pa ovo je već nekoliko godina na snazi. znam jer često imam ginekološke probleme koji zahtijevaju briseve i dr. opće prakse mi već odavno ne može dat te uputnice. nego moja ginekologica (koja inače ima ugovor sa HZZO-om).

ja sam trudnoću vodila paralelno kod ginekologa u bolnici i privatno, a treća ginekologica je ona kod koje mi je karton. i svaki put mi je davala, ali nikad drage volje (šta i razumim jer joj nisam plaćala preglede), uputnice za pregled kod bolničkog ginekologa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kaj sad to znači da u slučaju mi ova jučer nije htjela dati uputnicu za porod, morala bih platiti smještaj u rodilištu?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sirius Black, isto tako je tvoja dobra volja sto drzis karton kod te "socijalne" ginekologinje, na tvome mjestu prebacila bih se negdje drugdje.

imala sam visokorizicnu trudnocu koja je pracena u Petrovoj, isla sam tamo na preglede svakih 3-4 tjedna, ali obavezno s uputnicom. moj soc. ginekolog nikada nije niti spomenuo pregled kao uvjet za dobivanje uputnice. uostalom, ti kao pacijent imas pravo odbiti bilo koji pregled i proceduru, na vlastitu odgovornost. ali uputnicu za bolnicu/rodiliste ginekolog u primarnoj zastiti je duzan dati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    uputnicu za bolnicu/rodiliste ginekolog u primarnoj zastiti je duzan dati.
    To sam i ja mislila, ali dr. je naglasila da će mi sad dati uputnicu samo zato jer nisam bila u to upućena jer je to sad novo pravilo.
    Ta dr. je inače mlada i vrlo ljubazna, jedna od normalnijih ljudi na ginekologiji, pa ne znam kome bih se mogla drugom prebaciti, jer ako neće ona, ne znam tko bi htio.

Osim toga rekla je da to onda ide na teret HZZO-a i nje osobno. Taj dio mi posebno nije jasan ali jučer mi se jako žurilo a i bila je puna čekaonica pa nisam pitala kaj to znači da ide njoj na teret. :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni se ipak čini da to sve ovisi od doktora do doktora. ja već godinama idem privatnom ginekologu, i nedavno mi je žena uzela briseve da preventivno napravi nalaze za klamidiju, aerobi, anaerobi i šta ja znam sve, onda mi je rekla da to u zavodu za javno zdravstvo košta ca 1000 kuna i nek odem dr opće prakse pitat da mi da uputnicu pa to neću platiti. čovjek mi je najnormalnije dao uputnicu i sve je najnormalnje bilo ok, nisam ništa platila, nalazi svi super i zdravo žurim.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Osim toga rekla je da to onda ide na teret HZZO-a i nje osobno. Taj dio mi posebno nije jasan ali jučer mi se jako žurilo a i bila je puna čekaonica pa nisam pitala kaj to znači da ide njoj na teret. :?
    naravno da ide na teret HZZO-a, pa tvoj poslodavac uplacuje HZZO-u tvoje zdravstveno, i na osnovu toga imas pravo na pokrivanje medicinskih troskova od strane HZZO-a. nego na ciji je teret prije islo, ako ne na teret HZZO-a?

a ona dobiva "glavarinu", tj. odredjenu kolicinu novaca koju moze potrositi na svaku pacijenticu, takodjer od HZZO-a. kojem je tvoj poslodavac prethodno uplatio lovu namijenjenu za TVOJE zdravstveno osiguranje.

cinjenica da te ne pregledava i ne trosi nikakav materijal ide joj u prilog, u smislu novaca. ako si njena pacijentica, a jesi jer ti je karton kod nje, imas pravo odbiti pregled iz bilo kojeg razloga, na vlastitu odgovornost. i ona vjerojatno moze odbiti dati uputnicu za bolnicu. ali na vlastitu odgovornost ali ti JESI njena pacijentica. i ne kostas ju nista vise ako ti da uputnicu za bolnicu, u odnosu na situaciju da te prvo pregleda pa ti onda ipak da istu tu uputnicu. jedino ako misli da bi pregled promijenio nesto u smislu da bi procijenila da ti bolnica/rodiliste ne treba. (mozes i doma na trosjedu, kajsad)

e sad, ono sto njoj treba kao opravdanje pred HZZO-om je vjerojatno upravo to. ali ti joj donesi kopiju nalaza iz bolnice, tako da to ima kao "opravdanje" u slucaju kontrole.

ne pricam napamet, godinama se lijecim po sveucilisnim klinikama kod specijalista kojima idem s uputnicom od lijecnika iz primarne zdravstvene zastite. pregled NIJE uvjet za uputnicu, dijagnoza jest.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja isto sve radim kod privatnika. "Socijalni" ginekolog ti je DUŽAN izdati uputnicu, ali na osnovu svog pregleda. Pregled drugog ginekologa može i ne mora uvažiti, ali te mora pregledati i na osnovu toga dati uputnicu. To što svi doktori imaju povrijeđen ego kad ih dođeš tražiti samo uputnicu, to je druga stvar. Moj savjet ti je da promijeniš socijalnog ginekologa, ima ih puno koji će ti samo izdati uputnicu i biti sretni što ne moraju još nekog pregledavati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa

naravno da ide na teret HZZO-a, pa tvoj poslodavac uplacuje HZZO-u tvoje zdravstveno, i na osnovu toga imas pravo na pokrivanje medicinskih troskova od strane HZZO-a. nego na ciji je teret prije islo, ako ne na teret HZZO-a?
    Krivo sam se izrazila, jasno mi je da ide na teret HZZO-a, nije mi bilo jasno zašto ide njoj na teret...
    Hvala na odgovoru. Donijet ću joj nalaze iz bolnice poslije poroda pa ćemo vidjeti...

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uputnica za porod? :? kaj je to nešto novo?
    je da sam rodila skoro prije 4 godine, ali to mi je prvi glas.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ja sam cijelu trudnoću vodila privatno, a kod socijalnog ginekologa nosila kopije nalaza da ima za arhivu i dobivala sve uputnice i recepte. sva sreć da je uvažavala tuđi pregled nije tražila da me pregledava.

dakle uputnice moraš dobiti, pogotovo uputnicu za porod ali kod ginekologa. opća praksa nema veze s tim.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tonja_1 prvotno napisa
    ja sam cijelu trudnoću vodila privatno, a kod socijalnog ginekologa nosila kopije nalaza da ima za arhivu i dobivala sve uputnice i recepte. sva sreć da je uvažavala tuđi pregled nije tražila da me pregledava.

dakle uputnice moraš dobiti, pogotovo uputnicu za porod ali kod ginekologa. opća praksa nema veze s tim.
    potpisujem

socijalni ginekolog je u moj karton spremio kopije nalaza od privatnog gina. uputnice sam dobijala bez problema. čak u čekaonici, postoje dvije kutijice 1.pregled 2.uputnice i recepti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •