Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 108 od 108

Tema: Želi hodati sa 9 mj.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    guranje unatrag je početak puzanja, tako da mislim da će vrlo brzo krenuti i unaprijed
    da, tako mi je bilo sa starijim, samo sto mladja tako unatrag puze vec dobra 2mj, a nikako da krene naprijed. vidim na njoj da se trudi, al joj ne ide, stane u dobar polozaj krene s rukicama i onda padne na trbuh. al, vidim da vas ima jos, tako da valjda zbilja nema razloga za brigu, hvala.
    stariji mi je bio dosta napredan sto se puzanja i hodanja tice, tako da mi se cini da mladja dosta zaostaje, al bitno da je sve u nekim granicama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To vrijedi za svu djecu. Radi se o tome da dijete to ne može ako se nema za što primiti tj. ako nije u prilici. Znači, ako dijete ne boravi npr. u vrtiću ono se nema za što primiti i vući rukama na taj način.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    To vrijedi za svu djecu. Radi se o tome da dijete to ne može ako se nema za što primiti tj. ako nije u prilici. Znači, ako dijete ne boravi npr. u vrtiću ono se nema za što primiti i vući rukama na taj način.
    Pa jeli to znači da im onda treba otkačit prste, sprječavat ih po 100x kad navaljuju.
    Moja cura se rano (7mj) dizala, u svom krevetiću, tako što se vukla za ruke, sin još 20 dana ranije, samo za njega se ne sjećam kako se točno dizao..., više me brinula njegova kilaža i rana dob.
    Oboje su prohodali s 9 mjeseci i nemaju neke probleme, osim blago spuštenih stopala, ali i to ide u bolje kako rastu.
    Uvijek bi to spomenula pedijatrici, jer me brinulo što su tako mali, i uvijek sam dobila odgovor; ono što oni mogu napravit sami, to je sve u redu.?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sven je bio vjezbac od 4. mjeseca, vjezbali smo 2 mjeseca, na kontroli sa 6 mj fizijatrica se zabrinula sto on jos uvijek ne puze i forsirala na daljnjim vjezbama sto sam ja odbila jer mi je to ipak bilo apsurdno. On je 2 tjedna poslje propuzao, sa 7 mj je sam sjeo, sa 8 mj. ustao na noge i sa 11 prohodao vrlo sigurnim koracima.
    Nitko mu nista nije pomagao, ustvari, cak ponekad mislim da ni ta 2 mjeseca vjezbanja nisu bila potrebna jer on, po meni, ni malo nije odstupao od prosjeka.
    Nema krive noge, u pocetku hodanja mi se cinilo da desnu nogu zabacuje unutra, bili kod ortopeda i sve je ok, i to je prestalo samo od sebe.
    Ustvari i preporuca se posjet ortopedu nakon sto dijete prohoda, al ne bas cim napravi prve korake nego malo kasnije, nakon mjesec dana, kad se ti koraci skroz ustabile.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

al nije imo prije X, to je zadnjih nekih 2 mj se pojavilo. znaci s 2 godine.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne, to znači da ih ne treba pustiti da borave u takvim uvjetima - tj. u krevetiću, vrtiću i sličnom.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A moja noga, tj. hlače, a mali stolić u dnevnom boravku. Mislim, da se razumijemo, moji nisu mogli smisliti ogradicu ni krevetić, ali bilo je situacija kad sam ih morala ostaviti na par minuta unutra, a kažem, i inače bi se snašli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jedno je par minuta, a drugo je par sati, koliko neka djeca borave u vrtiću.
    Jedno je da se tako podigne a drugo da onda stoji dugo u takvom položaju.
    Nama koji smo vježbali preporuka je bila zadržati dijete na podu u puzanju koliko god je to moguće - u takvim situacijama ljudi miču namještaj i dižu dijete na ruke kad vide da ne želi više puzati. Za dijete koje je motorički zdravo normalno da se roditelji neće tako ponašati - ali mislim da ne trebaju niti djetetu omogućavati da se stalno diže u takav položaj ili da dugo stoji ako se ne podiže ispravno.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •