BebaBeba prvotno napisa
Eto i mi smo, kao i svi mladi roditelji, prvih 2-3 mjeseca doslovno jurili bebi na svako njeno kmekanje. E onda smo skontali razliku izmedju pravog plakanja i, kako ja kazem od milja, "kenjkanja". I dobro da smo skontali jer je malena vec sa 3 mjeseca debelo iskoristavala tu nasu, po meni pretjeranu paznju i znala je da cemo je cim pusti glas doletjeti maziti ljubiti i prije svega - nositi!
A šta nije "pretjerana pažnja" ? I kada misliš nositi svoje čedo, ako ne sada,kada je malo i ne može samo iz tačke A u tačku B, već se dobro oseća samo u tvom zagrljaju? Loše li je tu?
Od onda smo prakticki skroz prestali reagirati na to. Npr navecer, stavimo ju u krevetic kad je umorna i pustimo je i po 10-20 minuta da se buni. Ne reagiramo iskljucivo zato jer smatramo da nije potrebno posto je ocito samo umorna. Ista stvar je i sa nosenjem. Nema pretjerivanja nego joj zaokupimo pozornost s necim drugim.
Nevjerojatno mi je kako su te bebice u biti "prefrigane" i kako odmah skuze na koji nacin mogu okrenuti stvari na svoju stranu!