Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Atopijski dermatitis, stoti put!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Atopijski dermatitis, stoti put!

Frendica ima bebu staru 5 mjeseci. Od negdje prvog mjeseca ima AD. Pedijatrica joj je savjetovala kortikosteroide no ona se za pomoć obratila i dermatologu i homeopati. No kod homeopatije su pomaci mali, a baš se ovih dana stanje pogoršava.
    Naime beba je na adaptiranom, i kad je uvela neki dan formulu br 2. došlo je do promjene kod AD-a. Pa se vratila na staro mlijeko. No prije nekoliko dana frendica koja doji svoju bebu predložila joj je da joj izdaja svoje mlijeko jer ga ima dosta ( zapravo se ta mama samo izdaja, pa ga je navukla na litre ) i ona joj svaki drugi dan daje jednu bocu majčonog mlijeka. Al evo opet se od neki dan AD pogoršao, po drugi put, pa je zanima može li to biti reakcija na mlijeko tuđe mame.

Ja mislim da je prije reakcija na formulu, no prestala ga je korisiti a AD se pojačao, ili samo AD i njego razvoj, no o AD-u zapravo nemam pojma. :?

Ajde pliz, ako me razumijete jer sam se dobro zapetljala...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moze biti i da je pogorsanje reakcija na mlijeko druge mame, tj. na nesto sto ta mama unosi hranom. cini mi se da su se spominjala negdje na forumu dojena djeca koja su imala poboljsanje AD-a kad je mama izbacila sve mlijecno (sori ako sam zbrijala )

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo mi smo imali AD, a i dojila sam ga. u periodu kad nam je bila akutna faza jela sam samo palentu, jogurt, rizu i telece snicle. i bome i ja i on prezivjeli :D

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

fino se ja nahvalih, htjela sam reci moze biti problem s hranom koju je jela donatorica mlijeka.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iz prehrane dojilice izbaciti sve mliječno, citruse i ostale alergene a postoji posebno adaptirano za alergičare. Često djeca sa AD-om imaju alergiju na mlijeko a u svim "običnim" formulama ima mlijeka.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i mama-dojilica mora na dijetu.
    Br 1 - IZBACITI SVE MLIJEČNO,
    zatim orašasto, jaje, citrusi.
    ....
    to je iz osobnog iskustva

nažalost, nije garancija potpunog uspjeha. Kortikosteroidi katkad su ipak nužni da problem ne 'podivlja'

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re:

i moje dijete ima ad od 2 mj..i od mjesec i pol je na adaptiranom..samo mi smo prešli na alernovu, hipoalergeno mlijeko..i mislim da bi svakako morali i vi..gdje sve dijete ima promjene po tijelu? možda mu se pogoršalo jer je došla jesen..običnona jesen sve podivlja i kroz zimu..i mojem igoru je do sad bilo donekle..tj.držali smo situaciju pod kontrolom, ali od kad je došla jesen, sve se pogoršalo.. ja bih probala hipoalergeno mlijeko svakako..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno AD

Bok svima!
    Lea je napisala pitanje o AD_u za mene jer nisam bila registrirana i od volje za piskaranje.Uvijek je nešto važnije...Htjedoh samo reći (inače hvala za savijete svima!) nemogu tražiti od frnedice koja mi pomaže dajući mlijeko, da promijeni prehranu radi mog djeteta. Osim toga njeno dijete nema takvih problema pa je i to razlog više. Njeno mljekeco nam super pomaže za probavu :D ,koja je prilično u komi od umjetnog mlijeka.Inače to je samo jedan obrok svaki drugi dan (ponekad svaki), tako da mislim da to nebi trebalo bitno utjecati na kožu. Za promijenu umj. hrane znam,također smo pokušali uzimati bez mlij.bjelanč. ali je odbijala...Ima li tko iskustva s homeopatijom u ovakvim situacijama? Mi smo sad već uzimali peti prirpravak. Zasad se još držimo bez kortikosteroida...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: Atopijski dermatitis, stoti put!

Bok svima!
    Ja sam mama o čijoj je bebi Lea pisala!
    Hvala svima na savjetima.
    Htjedoh reći da nemogu tražiti od frendice da promijeni prehranu radi mog djeteta. Zaključila sam da to nije od njenog mlijeka jer ga uzima samo jednom dnevno,i to ponekad svaki drugi dan. Stolica joj od umjetne hrane bude dosta tvrda i zelenkasta od stajanja u crijevima,a kad damo majčino potpuno druga priča. Tako da mislim da je glavni problem u umjetnoj mliječnoj formuli. Probali mi i hranu bez mlj. bjelanč. ali odbijalo dijete. Nadam se da će sada kad počne dohrana kroz neko vrijeme biti bolje. Inače ja sam alergičar,pa moramo u svakom slučaju biti oprezni. Za sada se još izvlačimo bez kortikosteroida. Ima li tko kakava iskustva s homeopatijom u kod ovakvih problema. Mi sad već uzeli peti pripravak.Dosada samo mali pomaci od toga. S jednog mijesta nestane(npr. rukice) na drugom pojača (npr. trenutno vrat)...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo tek počeli sa homeopatijom i za sada imamo očekivano pogoršanje.... posle koga, nadam se, dolazi poboljšanje. Tako nam je rekao homeopat. Ja dojim i čini mi se da sam iz prehrane izbacila SVE, ali ona se i dalje češe. Mnogo bolje izgleda, ali je svrbi. Da li neka od vas zna, može li to biti zato što tu i tamo pojedem kesten? Jesu li oni alergeni?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Da li neka od vas zna, može li to biti zato što tu i tamo pojedem kesten? Jesu li oni alergeni?
    Najčešći prehrambeni alergeni
    • Mlijeko
    • Jaja
    • Riba
    • Ljuskari (morski i riječni rak, jastog, škampi)
    • Kikiriki
    • Soja
    • Orašasti plodovi (bademi,orasi, lješnjaci, kesteni)
    • Pšenica

Zato, zaboravi kestene.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala Lea
    Znači moraću da počnem da jedem meso inače ostah gladna. (nisam vegetarijanac, ali nisam ni ljubitelj mesa)

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Držim fige. AD je jako nepredvidiv. Može se povući i preko noći što je kod nas slučaj. Ja nisam primijetila da se smanjio i kad sam pazila na prehranu (čitaj bila na dijeti).

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Hvala Lea
    Znači moraću da počnem da jedem meso inače ostah gladna. (nisam vegetarijanac, ali nisam ni ljubitelj mesa)
    Ili prošvrljaj po Vegetarijanskim tjednim jelovnicima i prste ćeš lizati.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: AD

Bok zene i majke!
    Mi imamo novi mali problemcic. Na kozi na licu nam izrasla neka mala kvrzica kao potkozni pristic. Ja je ignorirala neko vrijeme jer mi se cini da je nesto bezazleno. Treba se dobro zagledati da bi se vidla. Isli danas pedijatrici i ona je rekla da je to neka upaljena lojna zlijezda i dala nam mast. Mi u apoteku a ono mast sa kortikosteroidima. Meni se odmah kosa na glavi digne jer ih izbjegavam kod liječenja AD_a, a sad bi trebala jos i za to koristiti. Uglavnom,odlučila sam otici prvo dermatologu i cuti strucno misljenje. Ljuti me jer mi se cini da dr. danas previse olako daju kortikosteroide a prica se stalno koliko su stetni. Zar ne postoji neka alternativa!? Smijesno mi je sto smo mi na pocetku lijecenja AD_a dobili kortik. koji su trenutno pomogli. Poslije se sve vratilo. Odonda koristimo kreme bez toga i odrzavamo stanje. I tako meni jedna dermatologica kaze kako moram mazati kortik. jer bolest podrzava samu sebe(za AD). To bi bilo ok da oni trajno rijesavaju problem,a ali i nakon njih se stanje pogorsa pa s toga mislim da je pametnije koristiti druge kreme...P.s. zabuna! Gore sam dva puta pisala isto kad sam se registrirala. Sorry!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lea kak da ubacim Dorinu sliku?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sabljaci prvotno napisa
    Lea kak da ubacim Dorinu sliku?
    Imaš privatnu poruku.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bili smo kod dermatologice u vezi misteriozne kvrzice i rekla je da nezna sto je to,može biti da je anemičan madež. Pitala me kako sam to uopće primjetila. Došlo mi je da je pitam jel ona majka.. Preporučila nam je da odemo dječjem dermatologu na Šalatu jer ona nebi htijela krivo reći. Nejde mi se u onu guzvu, al neću imati mira dok ne odem...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sabljarkoodi gore u privatne poruke.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re:

a, gdje si primjetila točno tu kvržicu? pitam zato jer i kod ad-a neka djeca dobivaju kvrgice..jer kod ada se javlja crvenilo,mogu biti mjehuri, zadebljanja kože, kvrge..svašta..čak je i moj mali jednom imao malu na čelu..još sam mislila da se to tresnuo, dok nisam skužila da nije..ali, mu je prošlo..čak znam jednu ženu kojoj je curuci velika kvrga narasla na guzi, a isto je imala ad..u biti, nisam sigurna jer ne znam točno kako izgleda u tvom slučaju..možda nije to..samo me čudi da to jedan dermatolog ne zna..već sma toliko toga proučila o tome, da bi mogla postati stručnjak za ad..pozdrav..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: re:

Primjetila sam kvrgu na obrazu. Nije ona velika,vidi se onak kad joj gledas lice iz profila na jačem svijetlu. Nije kvrga pod kožom a nije nit jako izbočena. Neznam,čudna je pa je zato valjda dermat. rekla da odemo na Šalatu dječjem derm. Ima je već duže vrijem pa sam se zato odlučila pitati što bi to moglo biti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima ti privatno dr. Pavičić, dermatolog, za djecu, prije je radio na Šalati, ima ambulantu blizu Kvatrića, pregled je 250 kn.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a gdje točno ima,ako možeš reći adresu!?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

e Lea, jesu li sezam, suncokret,lan(sjemenke) isto mogući alergeni?
    Jel trebam pazit i na to zbog Ad_a?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jesu i sjemenke i maslaci od njih. Baš čitam u onom mailu od JBP.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •