curke, ovo je strašno - kaj vi to sve plaćate. Ovako:
1. od 01.03.2008. ukinuta je administrativna pristojba za uputnice i recepte;
2. trudnice ne plaćaju participaciju po Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju članak 15. stavak 1., točka 1. podtočka 5.:
Osiguranim osobama Zavoda u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja utvrđenog planom i programom mjera zdravstvene zaštite iz članka 14. stavka 3. ovoga Zakona Zavod osigurava plaćanje zdravstvenih usluga:
1. u cijelosti za:
- preventivnu i kurativnu zdravstvenu zaštitu odraslih osoba na razini primarne zdravstvene zaštite, a koja nije točkom 2. do 5. ovoga stavka drukčije uređena,
- preventivnu i kurativnu zdravstvenu zaštitu žena u svezi s planiranjem obitelji, praćenjem trudnoće i poroda te drugim zdravstvenim potrebama žena i ranim otkrivanjem raka

ima toga vjerojatno i još, ali nemam vremena tražiti. Daj tražite povrat onoga što vam je naplaćeno od HZZO-a, zahtjev, račun, kopija trudničke, i broj na koji će vam isplatiti. Ma zašto bi vama izbijao netko nepotrebno novce iz džepa, pa makar se radilo i o 90 kuna.
Napomena: meni moj ginekolog nikada nije u trudnoći naplatio pregled niti uzv, uvijek mi je na receptu napisao po kojem sam članku oslobođena od plaćanja tako da nikakv lijek koji sam dobila nisam platila, osim Prenatala za koji se ne izdaje recept, a još sam ja bila trudna za vrijeme primjene te administrativne pristojbe, ali i to je naplaćivao tu i tamo.
I još jedna napomena: za žene ginekolog nije dr. specijalist nego dr. primarne zdravstvene zaštite.