Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Eksterni hard zamro

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Eksterni hard zamro

Nemam pojma spada li to ovdje, ali možda će netko moći pomoći. Jučer sam ukopčala eksterni hardić na laptop i ne daje znakove života, probala sam sada i na komp na poslu, isto ne reagira. Uopće ga ne vidi, uopće mu ne mogu pristupiti.
    Koma je što su mi na njemu fotke od kad su mi se djeca rodila naovamo, sve od 2005. izgubljeno (imala sam paralelnu arhivu na laptopu, koju sam, poradi prostora, izbrisala PREKJUČER, dan prije, ovaj eksterni je uredno radio).
    Ima li pomoći ikakve da vratim te slike?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uf ruzno, ja bih potrazila strucnu pomoc, postoje nacini kako vratiti podatke, ali isto je bitno kakav je kvar...
    Sretno

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pokušaj naći nekog 'fušera' koji se razumije u to. Firme bi ti jako puno naplatile. Teoretski imaš šanse...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako ga ne vidi, onda je sva prilika da je crkla samo USB elektronika i da ćeš jednostavnim vađenjem diska iz kućišta i spajanjem na računalo na prikladan način dobiti sve slikice nazad.
    Tipično su vanjski hardići zapravo kućišta u kojima se nalazi pravi pravcati hardić utaknut u USB elektroniku.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako se meni dogodilo sa prvim digitalcem, jednostavno ga komp vise nije "vidio".
    Zamijenila USB s novim USB-jem i - ponovo ga je "vidio".

Ako sam te dobro shvatila, komp ga ne vidi cak niti kao "Removable disk" bez specifikacije o kojem disku se radi?

Jer ponekad se u C:/ pojavi samo naziv Removable disk (E, a daljnjim otvaranjem dodjes do npr. fotica/scannera, itd.

Nadam se da je kvar manji, no ako nije nikako ne preporucujem fusera - pretprosli tjedan sam tako izgubila laptop (imala manji mehanicki kvar, a on ga je pretvorio u sarafe, polomio kartice... osla mast u propast. Sutra mi treba donijeti novog za odstetu, no dio podataka sam izgubila :/).

U svakom slucaju, saljem vibrice da se slike spase!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Jer ponekad se u C:/ pojavi samo naziv Removable disk (E, a daljnjim otvaranjem dodjes do npr. fotica/scannera, itd.
    :/
    napisah diskove C i E, pojavili se smajlici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •