Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: IVF -prvi put

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno IVF -prvi put

Evo opet mene. Bili danas u IVF i sutra kupujem lijekove (sprej, 20 ampula i pregled=4000 kuna). ICSI 9500, plus zamrzavanje na 1 g 1000kn.
    Dakle s prvim dc počinjem...cca za 10tak dana...mala mi je trema...ipak prvi put nam je . Dr. Tomić mi je rekao da će trebati mirovati 12 dana (psihički i fizički, dopuštene samo šetnje i peglanje....kartice ) Od ostalih sam čula da neki odmiruju po 2 tjedna, a neki samo 2-3 dana i da to nema veze. Na poslu mi je malo nezgodno jer od nedavno imam puno veće odgovornosti, a i nemam zamjenu koja bi me potpuno pokrila (radim u privatnoj software-skoj firmi). Znam da bi trebala reći...dijete je prioritet i ko šiša posao...ali od nečeg se treba živiti i ne mogu se tek tako riješiti odgovornosti
    Eto, pa me zanima koliko je nužno potpuno mirovanje....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mirovanje nije nuzno.... Preporuka ovisi od doktora do doktora i od klinike i klinike.... Sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala wonderwoman...

imam i jedno glupo pitanje: kako smanjiti font slova u potpisu :?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

imaš u pravilima PDF-a kako da urediš potpis

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

provjeravam sada jel radi :?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

označim font, promjenim veličinu na small...kopiram u potpis..i opet ništa :?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

potpis sredila...sad još samo jedna bebica...

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: IVF -prvi put

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa
    Znam da bi trebala reći...dijete je prioritet i ko šiša posao...ali od nečeg se treba živiti i ne mogu se tek tako riješiti odgovornosti
    Prvo ti želim toplu dobrodošlicu i da te što prije ispratimo sa ovog pdf-a na trudnički.

A što se tiče ovoga što si napisala - ne, ne bi trebala reći ko šiša posao. Istina da nam je djete prioritet, ali ne znači da sve drugo trebamo zanemarit. Jer treba živit, a posao, prijatelji, obitelj.....sve su to važni djelovi života.

Što se tiče mirovanja - uglavnom je bitno da ne radiš težak fizički posao ili da nisu nekakvi stresni i loši uvjeti rada. Zabranjen je sex, vožnja po nekim lošim cestama (truckanje),podizanje teških predmeta ( kažu i stavljanje robe na sušilo) ......i to je uglavnom to. Eh, da, i tuširanje jako toplom vodom ili kupanje u kadi.
    Recimo ja sam nakon svog prirodnog IVF-a , odnosno nakon ET doma ostala 4 dana i bilo mi je sasvim dovoljno. (mislim nije uspio IVF, ali to nije imalo utjecaja)
    Neke su ležale i .....ništa. Druge su isto tako ležale i danas su mame.
    A opet ima ih što nisu ništa pazile i ....ništa. Dok ih također ima što isto tako nisu ništa pazile
    a eno ih sa onima što su ležale šetaju dicu po parku .
    Ukratko - nema pravila. Izaberi ono što tebi najviše odgovara, izaberi ono što će ti najviše pomoći da budeš mirna i opuštena. To je najvažnije od svega.
    Sretno

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

željka33, dobrodošla i što prije bila trudnica !!

leda avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sretno s postupkom

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sretno Željka

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Željka sretno i da što prije dođeš do željenog cilja!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Željka, sretno!!!!!!!!! A, što se mirovanja tiče: koliko osoba pitaš; toliko ćeš različitih savjeta dobiti. Moj liječnik naglasi uvijek 3-4 dana nakon ET-a pod obavezno mirovanje. Ovaj put je rekao:" obavezno se kod kuće odmarati Nataša"; i ja sam ga poslušla (iako sam ranije planirala nakon par dana vratiti se na posao).

Dakle, moj savjet ti je pitaj svog liječnika nakon ET-a. Do tada možeš nesmetano uživati u radu.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mogu li recimo kontaktirati IVF mailom, napisati im sve moje nalaze, pa da recimo oni meni na osnovu tih svih nalaza napišu koji postupak bi bio za mene najbolji?. Daleko mi je zg. ne isplati mi se samo zato ići. Imamo sve kompletne nalaze. Ako netko zna mail ili ako uopće postoji neka mi pošalje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mirovanje kako ti odgovara. Tu mi je najbolja bila dr. Vujisić iz SD.(malo off)
    Nakon transfera smo se zapričale na ovu temu i ona meni govori kako ona sama ne vjeruje da posebno mirovanje uvečava šanse, ali, eto, vrijedi pokušati pa čak i kada nema HS. I kaže da mogu raditi sve šta želim osim npr. skakati padobranom i sl. U pola rečenice stane kraj nas MM i ona nastavi: "i ne smiješ ni pod koju cijenu stavljat sušiti robu, peglat, pranje suđa zabranjeno, peglanje radi topline, pravljenje kreveta." MM još dan danas nije siguran kada mu kažem da ga je zezala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Struka nema o tome jednoznačan stav, preporuka za mirovanje je otprilike koliko je klinika, i privatnih i državnih. Evo ti malog pregleda:

VV - 3 dana mirovanja (bolovanje), ali ne ležat u krevetu, poslije normalno na posao, ali ne dizat teško, bez odnosa (i orgazma), ne jogging i takve stvari.

Maribor - mirovanje nakon transfera totalno nepotrebno, doslovno se ustaje nakon ginekološkog stola i viču te ako ideš leć "Kod nas se ne miruje, gospa!", ja sam išla radit odmah sutradan (i to je jedini put kad sam ostala trudna, a u ovih 7 godina sam isprobala varijante od tjedan dana mirovanja, do 3 dana mirovanja doma - liječila sam se na VV-u i MB-u). Ne smije se samo: teški pilates i jogging, vožnja mountain bikea, seks i orgazam, dizanje jako teških tereta a la 10 kg.

Ostaje doslovno na tebi. Uvjerena sam da odlaskom na uredski postao ništa ne umanjuješ šanse za trudnoću, osim ako nije totalno ludi stres a la burza ili tako nešto. Jednako kao što i ne mislim da je usisavanje ili ne ključ uspjeha ili ne. Napravi kako ti psihički paše, ali nemoj se onda grist i nervirat. Meni mirovanje doma psihički ne paše, nego djeluje izluđujuće, nekome paše itd.

Obično ti cure prvi put sve rade kako je doktor rekao, a drugi put manje itd. A poslije odmahuju rukom na mirovanje-nemirovanje. Jer, u kontinuitetu postupaka teško je jedan dio života relativno bespotrebno provest u outu (a posebno ako se radi).

Sretno, i ne grizi se, ma šta odlučila!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A evo ti još malo i povijesnog pregleda mirovanja nakon transfera:

prije se na VV-u mirovalo 2 h nakon transfera (ležalo), a sad je super ako se uspije leć 15 minuta
    prije se na VV-u ležalo noć u bolnici, mislim da se sad miruje par sati

U Americi se isto uopće ne miruje, kao i u Mariboru. Mislim da je smjer struke u pravcu - veza uspjeha transfera i mirovanja je nedokazana, pa zašto "tlačit" žene da leže. Osobno, ja se od ležanja par puta ukočila i morala još na masaže ići jer imam problema s koskama i od tada ležanje nakon transfera više nije za mene issue.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ispravak:

umjesto: prije se na VV-u ležalo noć u bolnici, mislim da se sad miruje par sati

treba: prije se na SD-u itd....

Učini kako ti paše, da je ključno - uvjerena sam da nije. Odluka je na tebi!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Mogu li recimo kontaktirati IVF mailom, napisati im sve moje nalaze, pa da recimo oni meni na osnovu tih svih nalaza napišu koji postupak bi bio za mene najbolji?. Daleko mi je zg. ne isplati mi se samo zato ići. Imamo sve kompletne nalaze. Ako netko zna mail ili ako uopće postoji neka mi pošalje
    Oprostite što sam upala sa svojim pitanjem, malo sam se zanjela , nije mu tu mjesto. Ponekad mi je glupo samo zbog jednog pitanja otvoriti novi post, a dok sve pretrtažim.....

Uglavnom što se tiče mirovanja ja sam radila 4 AIH, svaki mi je dr. rekao da se malo smirim 1 dan, a onda da mogu na kraj svijeta

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, a na VV-u je i tu drugačije - nakon AIH-a se dižeš i ideš normalno u šetnju jer to je "najbliže prirodnom začeću", nakon IVF-a sad kao 3 dana malo pripazit itd. itd. varijacije na temu su brojne.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako uzimamo andol ili ginko za prokrvljenost,pogotovo andol nakon ET,smatram da je lagana šetnja čak i potrebna,nikako strogo mirovanje!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

željka prvo da ti zaželim dobrodošlicu!

ja isto kao i ti idem u IVF polikliniku, ali kod doc Šimunića, U osmom mjesecu imala sam svoj prvi stimulirani IVF. Poslije transfera ostala sam cca dva sata ležati. Poslije mi je rekao da nema potrebe da doma ležim, jer nisam bolesna. Ali da treba umjereno mirovati, tipa ništa pretjerivati, sve nekim laganim tempom. Ja sam ipak tri dana ležala (potrefio se vikend pa sam mogla) i u pon normalno na posao. tako ti je i bolje jer ti i vrijeme brže prođe i ne razmišljaš samo o tome.
    Inače moj IVF bio je uspješan, no nažalost završilo je kiretažom u 7 tjednu

želim ti svu sreću i uspjeh iz prve! A tko zna, možda se i vidimo u poliklinici koji put.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dobro došla

Nemam još savjeta,ali zato šaljem

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ivana, i meni je dr. Š. rekao - da nisi slučajno izigravala bolesnu osobu jer ti to nisi, ono nema pretjeranog izležavanja, to mi se jako dopalo jer nemam živaca za to. Ponekad bi mi napisali u otpusnom pismu - umjereno mirovanje, a drugi puta ništa. Inin Maribor mi se najviše sviđa
    Jedino se ne mogu prisiliti ostati prvi dan nakon et-a u Zg, a imam gdje, već silim doma, 1,45 h vožnje i to po droncavoj cesti (taj dio je uglavnom u Zg).
    Ovako mislim da bi bilo najpametnije - ostati u Zg jedan dan nakon et-a ako vožnja do kuće traje više od 2 sata (tako oni i preporučuju) i zatim uzeti 4 dana za odmor, ono ne baš strogo mirovanje, malo muvanja po kući i sl. (odmah izjavljujem da ne izdržim niti toliko ).

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Koliko ja znam, može im se poslati faks: 01 4678601
    e-mail: poliklinika.ivf@zg.t-com.hr

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Drage cure...puno vam hvala

....pomogle ste mi da se ne grizem :D

Pustiti ću sve svojim tokom i šta bude....moram se samo malo smirit , jer me vata mala nervozica od svega...

danas sam pokupila lijekove (sprej i ampule merional) i sad čekam taj 'big day' da krene sve.....

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zeljka33
    , hvala ti! Nemoj da te hvata nervoza, najgore je kad ništa ne radiš, onda se ništa ne može niti dogoditi. Raduj se postupku, moj dr. je jednom prilikom rekao, to ti je kao loto, ako igraš možda ćeš nekada i dobtiti

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Malo sam zbrljala ovo željka, htijela sam zatamniti, malo mi pobjegao prst

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam do sada ležala svaki put po preporuci dr.-a i ništa, a prijateljica poslije transfera krenula iz Austrije doma,vozili 10 sati,nije mirovala i uspjelo joj. Tu ti nekog pravila nema.Ja znam da mene više nitko sljedeći postupak neće natjerati da ležim. Ti opet odlući onak kak misliš da treba da nebi poslije sebe krivila za što. Sretno!!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Koliko se čeka!?

Drage moje,
    29.10. idem drugi put kod dr. Alebića na pregled i valjda na dogovor oko prve oplodnje (ICSI metoda je u pitanju). Imamo sve nalaze (hormoni, krvne pretrage sve napravljenen i ostalo) i sve je OK hvala Bogu. Zanima me koliko ćemo čekati na prvu oplodnju (da li mi netko može reći svoja iskustva).
    Već sam bila pitala to na forumu ali nisam dobila odgovor.
    Inače meni je 27. godina a suprugu 31.!
    Njegova dijagnoza je oligoasthenozoospermia, a moji nalazi su svi OK!

Hvala!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam isto kod dr. A. Posto sam presla 38 i placam nisam nista cekala osim da prikupim sve nalaze. Ne znam kako je s cekanjem kad se ne placa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maya ZG prvotno napisa
    Ja sam isto kod dr. A. Posto sam presla 38 i placam nisam nista cekala osim da prikupim sve nalaze. Ne znam kako je s cekanjem kad se ne placa.
    Stvar se drastično mijenja. Tužna, priključi se topicu Potpomognuta na VV jer je to ovdje off topic, a tamo imaš masu žena koje će ti točno odgovorit za čekanje za tog doktora.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dobar dan cure moje drage! Nova sam na ovom forumu. Uglavnom evo malo info-a o meni.Okruglih mi je 30.g. MM-u je 33.g. Pomorac. Pokusavamo vec dvi godine zacet bebu. Ali nista od toga. Na pregledima ustanovljeno je da MM ima atherooligo II, a svi ostali nalazi su uredu. Meni je pak bija povisen malo prolaktin 681.S tim da su svi drugi nalazi uredu. E onda smo otisli na Cito kod dr.P i on nam je odma u glavu reka da je jedino moguca potpomognuta oplodnja. Meni je da jednu bocicu bormogola da se prolaktin smanji. Reka da to nije strasno da je to jedna mala nijansa kod povecanja prolaktina.Uglavnom idem kod njega u utorak kako bi se dogovorili o postupku.
    :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dfranul, dobro došla, pogleda topic Potpomognuta u priv. klinikama, imaš link o cito-u, ovdje si malo off-topic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •