-
Taekwando- da li je to opasan sport
Sama sebi zvučim malo idiotski. Ali, činjenica je da je J. krenuo na taekwando, u čemu je imao moju punu podršku, jučer su poslije treninga bile neke pokazne borbe, i ja zapravo nisam uopće sigurna koliko mi se to sviđa ( ja sam uvjereni pacifist). Zapravo ja uopće ne znam da li su borbe u teakwandou kontaktne, ili je cilj da se kao u karateu udarac zaustavi neposredno ispred suparnikovog tijela. Pa, molim tko zna da mi objasni.....Ili možda da upišem sina na balet
-
nemaš panike
prvo ih uvježbavaju samo izvođenje pravilnih pokreta
onda tek kreču s laganim sparingom (borba)
ali ih također uču i kontrolu udarca (u natjecanjima imaš full kontakt - puni udarac, semi kontakt - ako je udarac van kontrole tj. u punoj jačini gube se bodovi, tu je jako bitna ta kontrola)
postoje više vrsta turnira i svaki ima pravila
pacifist sam , i podržavam sve borilačke vještine, uče ih disciplini, samokontroli a i daje im vještinu samoobrane (ipak je ovo divlji balkan)
nasilnost i agresivnost ovise o pojedincu, ako si ga odgajala kao pacifista on će to i biti
moja prijateljica (zlatne medalju u HR i EU) trenira i kick boksing
pred turnire joj se mišiči ocrtavaju ka u bildera .. sa žilama ...
u ringu je ka tajfun, u par minuta je meč gotov ....
a da je vidiš normalno obučenu: kad počne pričati umiljatim glasom, mirne naravi - mrava ne bi zgazila, pomalo stidljiva .. nemoš virovati da je to ista osoba
-
-
Hvala ti scorci.
Ne znam zašto mi pretražnik nije izbacio ovaj topic.
-
sad vidim zašto, krivo sam napisala, kao i tvoje ime, sorry
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma