Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: GUK profil

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno GUK profil

Da li neka od forumašica zna kakva je procedura na V.Vrhovcu prilikom izvođenja GUK profila (trudnoća 10 tj.).Nisam iz Zagreba pa da se pripremim.Zvala sam tamo i dobila odgovor da dođem i da ću dobiti upute.Naime ,moja dok.kaže da ću ostati tamo 24sata ,pa me zanima da li je to tako da si znam ponijeti stvari.

Unaprijed hvala dobrim dušama na odgovoru.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne znam hoce li biti tako u tvom slucaju, ali jedan od nacina odradjivanja GUK profila na VV je da dodjes dan prije i dobijes pribor za profil s uputama, i onda si sama u odredjeno vrijeme uzimas uzorke krvi (iz prsta) koje stavljas u dobivene epruvetice koje cuvas u frizideru. treci dan ujutro to odneses u labos, a popodne dodjes po rezultate.

druga mogucnost je da te hospitaliziraju na 24 sata a njihov tehnicar ti uzima krv iz prsta prema rasporedu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da dopunim: trudnice koje nisu iz Zagreba a imale su dijabetes, obicno su dolazile u Petrovu na PT1 zbog profila i daljnje obrade, i tamo bi se zadrzale dan-dva (ili dulje ako je trebalo).

Petrova suradjuje s V. Vrhovcem kad je u pitanju dijabetes u trudnoci, ali ako je hospitalizacija u pitanju, obicno su dolazile direktno u Petrovu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam za Petrovu, ali u Vinogradskoj si u bolnici 24 sata i svaka 3 sata ti vade krv iz prsta i daje se uzorak urina, nalazi su odmah, nakon svakog vađenja krvi i odlažu se na tvoj krevet (u onaj pretinac koji visi na krevetu, nemam pojma kak se to zove), tako da ih i sama možeš vidjeti. Jutarnja vizita pregleda nalaze i odredi da li ideš kući.
    Ako se radi o ostanku 24 sata, trebaš uputnicu za hospitalizaciju, to su ti valjda rekli???
    Ja sam htjela sama doma mjeriti, ali nisu pristali. Sve u svemu vrijeme brzo prođe, jer stalno ili mokriš ili ti vade krv.
    Vjerujem da je procedura svugdje slična.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa jest ako je u pitanju hospitalizacija. ako nije, na Vuk Vrhovcu rade ovako kako sam opisala.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Svima koje zanima procedura evo friške informacije.Na VV ti daju iglice i epruvetice i upute,pa se sama pikaš svaka 3 sata kod kuće i onda im odneseš tih 8 epruvetica i drugi dan ideš po nalaze.
    Hvala curama na odgovorima.

DijanaP

Početno

e cure a jel se bocka prije jela ili poslije?
    dobih pribor za doma i čini mi se da je rekla prije jela ali nisam 100% sigurna.

zaboravna trudnica

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam radila GUK profil na SD i pikali su me tako da je bilo 1 sat prije jela i najmanje 2 sata nakon, ako se dobro sjecam ovako je to bilo
    7:00 pikanje
    7:30 dorucak
    10:00 pikanje
    13:00 pikanje
    13:30 rucak
    16:00 pikanje
    18:00 vecera
    20:00 pikanje

Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor