Hajdmo sada razveselite me.
Kupila sam nadobudno dva domaća mlada kunića i onda se lupila po glavi obzirom da ih nikad nisam kuhala, a mislim da bi bilo glupo svaki put ih dinstati sa mrkvom i češnjakom + pire.
Pomagajte, dajte neku ideju!
Hajdmo sada razveselite me.
Kupila sam nadobudno dva domaća mlada kunića i onda se lupila po glavi obzirom da ih nikad nisam kuhala, a mislim da bi bilo glupo svaki put ih dinstati sa mrkvom i češnjakom + pire.
Pomagajte, dajte neku ideju!
ne znam, ja ga imam živog![]()
i ja ga imam živog, pa sam svakad sam vidjela naslov
![]()
![]()
mamasch
hrabra tema![]()
da pogledaš na coolinarici
Haaaaaaaaaaaahah maria![]()
Misliš da bi bilo najbolje da užicam brisanje topica dok me nisu linčovali?
ide zeka izdaleka oblio ga znoj
![]()
btw kaj je pisi ( politički korektno ) jesti ?
meni je super sa puno različitog povrća u kojem se dinsta (mrkva, grincek, zelje, ... sve što ti se nađe pod rukom i dosta luka.
Dinstaš dok se ne raspadne i uz to još serviraš njoke mmmmm mljac !![]()
Joj, kunić, mljac!
Domaći kunići ti nemaju neki poseban miris, ali ja ga ipak volim prije napacati (inače, što ti dulje stoji u pacu, to ti je meso mekše - mislim, nije niti inače žilavo, ali ovak je još bolje). Super mi je ako ga napacam neka dva dana prije nego kaj ga radim. Za pac ti je važno da ga nasoliš i poliješ s uljem (ne mora biti skroz potopljen u ulju), a ostale začine kak voliš (moja kombinacija: sol, malo papra, dosta narezanog luka i češnjaka, svježa narezana paprika, mrkva, peršun, lovor, bosiljak, ružmarin, nekad stavim i jednu klekovu bobu s tim da budi oprezna jer ima jaku aromu - možeš ju staviti i zadnji dan). Svaki dan komade mesa (kunića uvijek narežem na komade, odnosno to napravi moja mama) u pacu malo preokreni - gornje stavi dolje i obrnuto. Posuda ti mora biti poklopljena i sve nek stoji u frižideru. Spremaš ga kao i piletinu: na sos, paprikaš, pohani, pečeni u rolu ili na roštilju, ak ti se žuri možeš i na tavi. Meni je najbolji na sos, kao paprikaš, a uz to pemske knedle (knedle od tijesta kao za kruh kuhane na pari) i pohani.
maria, sad ću se provalit ali eto ga - šta je uopće biti politički korektan? (ja ko malo dijete - svi pričaju o tome a ja :shock: :? )
Cure - hvala na savjetima.
Jedino me živcira što se kunića treba napacati, a ja rijetko kad unaprijed planiram što ću kuhati i evo baš sam zapikala danas djeci pripremiti kunića a još ga nisam izvadila iz frizera...
Ha ništa, izvadit ću ga pa će se do večeri otopiti i onda u pac za sutra.
Enela, kaj misliš jel bi mogli klinci od 2,5 godine klopati kunića iz tvog bogatog paca ili je bolje nešto jednostavnije? Ja volim pac sa 10000 sastojaka ali ne znam kak bi klinci to klopali...
Ajmo još koja ideja?
mi uzgajamo kuniće doma i mogu ti reći da su na saft odlični.ne moraš ga pacati jer mu je meso mekano.probali smo ga pečenog u rolu ali nije to to.najbolji je na saft sa tjesteninom,pire krumpirom.okus mesa je kao piletina ali još bolje.slobodno ti dječica mogu jesti njihovo meso jer je to najzdravije meso bez masnoće.dobar tek! :D :D
Hvala cisko, ma već sam ga kuhala ali samo onako dinstano sa mrkvicom i bijelim lukom (kao piletinu) pa sam htjela još neku ideju da klincima nije jednolično.
Ajd napiši kakav svoj recept, barem onako ukratko.![]()
Evo kako ja to radim: Stavim kunića u posudu za pečenje s poklopcem. Oko njega poslažem : luk, mrkvu, malo celera, jabuku, suhe šljive, i klekove bobe; posolim, malo nauljim i podlijem crnim vinom. Poklopim i pečem u pećnici cca 45 min. Okrenem, pečem još malo, izvadim kunića, izmiksam puvrće u umak, dodam vrhnja za kuhanje,...i.voila! Serviram uz njoke..njam!Ne brini za vino, alkohol ispari, ostane samo fina aroma
Ma mislim da s 2.5 godine mogu jesti tako napacano meso (samo staviš manje soli i nemoj staviti papra). Čini mi se da je Davor rekao da već nakon godinu dana mogu jesti sve začine (trave i sl.). I baš kak ti je cisco rekla, ne trebaš ga pacati, pac samo poboljša okus. Inače, kao trudnica sam par puta jela i kuhanog kunića i moram ti priznati da nije baš nekaj...mamasch prvotno napisa
zumbulmama moram probati ovaj tvoj recept.
Mom Mišeku je to bio prvi ručak koji je jeo s nama tj. nisam kuhala posebno za njega. Samo sam stavila manje vina. Moji to obožavaju!
politički korektno je da ne kažeš nekom da je govno nego mu kažeš da je feces
i da ne kažeš Pero je seljačina iz Perjasice
već Pero kao osoba koja je istinski povezana sa Zemljom nije u tolikoj mjeri povezan sa gradskim trendovima jer osluškuje puls pramajke Gee u svojoj rodnoj Perjasici
Jaooooooooooooooooooooo mariaaaaaaaaaa![]()
![]()
![]()
![]()
uljepšala si mi dan koji je počeo sa prolivenim kakaom, uplakanim duplićima, PMS-om i crknutim centralnim grijanjem
HVALA TIIIIIIIIIIIIIIII![]()
![]()
Hvala na objašnjenju. Zaključila sam da nisam politički korektna, ja kažem popu pop i bobu bob. Nemrem si pomoć.![]()
Prvo meso koje sam dala Marinu bio je kunić. Zapravo, kupili smo jednog i narezali ga na komade pa zamrznuli. On ga je jeo u svim mogućim kombinacijama: u načelu, uvijek skuhamo meso pa dodajemo u tu juhicu povrće (ovisno o tome koliko dugo se mora kuhat; mrkva dulje, karfiol kraće). Na kraju još zgusnemo s rižinim pahuljicama ili tak nečim. Inače, mi smo ga jeli na roštilju i bio je super - mislim da je bio jednostavno napacan: sol, crvena paprika, ulje,...
vjerujem da je ukusno no dok čitam ove recepte imam grč u želucu
ja zeca i srnu ne meogu staviti u usta sve da umrem od gladi,mislim da bih povraćala
ne meogu=ne mogu
ronin zašto??
mislim ne bi ni ja, ali čisto zato kao asocijacija da je to moj kućni ljubimac![]()
a da budem ontopic, ali isto politički nekorektna 8)
samo da potpišem cure koje koje navijaju za saft
i ja tako, dinstam kapulu, bacim komade mesa (ne pacam), ribanu mrkvicu, celer, peršin, to se dinsta, naravno začini po ukusu, ja stavljam samo sol i malo, sasvim malo papra, lovorov list, peršin, dinstam, i na kraju stavim vrhnje za kuhanje
i ne znam kako bi im to moglo dosaditi, pa neće to jesti svaki dan
1x staviš široke rezance, 2.x njokiće i super
pečeni mi nije dobar, kako nema masnoće bude suh
Siroti mali zeko ... ne mogu si pomoći ...a jaaaaaadan ...
Pa tako je i meni,imala sam kunića kao ljubimcaM&T prvotno napisa
a srna ...pa ne mogu,sjetim se Bambija![]()
a tele i kravica sa onim krasnim velikim, vlažnim očima
pa prašćić babe
pa malo bijelo janje....
sve je to isto
etički gledano,da
no za mene nije,na ovo dvoje dobijem fizičku reakciju
Ja dugo nisam mogla jesti zeca, al, mislim si: isto je ko i krava i pile. To kaj je mucasti nije razlog za nejedenje neke životinje. Po meni, ili si mesožder il nisi i nema alternative - to su folirancije.
Zapravo, jedno vrijeme uopće nisam jela meso jer mi se gadilo to kaj su to mrtve životinje, al u trudnoći me sve to prošlo - sad jedem i zečiće i kravice i prasad
Inace, mislim da smo s ovim otišle daleko od teme![]()
Baš ste se raznježile...![]()
Sve mi se čini da i nema previše mogućnosti za pripremu zeca/kunića. Sve se vrti oko povrća, začina, dinstanja i eventualno pečenja (što je i meni presuho).
Možeš ga dinstati zajedno s krumpirom narezanim na kocke i s lukom.Brzo je gotovo i fino je, pogotovo krupir koji dobije okus od kunića.Od začina ja stavljam sol ,papar i peršin.Moji to obožavaju.
F ga je jeo rano, oko godine dana (nakon piletine i puretine), samo kuhanog... i svidjelo mu se (ali nije mjerodavan, on bi se prodao za meso, kakvogod bilo...)
ja ne jedem kuniće/zečiće/srne/jelene... bude mi ih žao...
kunića sam imala za ljubimca, a bambi mi je omiljena knjiga...