Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: kunić - kako pripremati djeci?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno kunić - kako pripremati djeci?

Hajdmo sada razveselite me.

Kupila sam nadobudno dva domaća mlada kunića i onda se lupila po glavi obzirom da ih nikad nisam kuhala, a mislim da bi bilo glupo svaki put ih dinstati sa mrkvom i češnjakom + pire.

Pomagajte, dajte neku ideju!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne znam, ja ga imam živog

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joooj M&T

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja ga imam živog, pa sam sva kad sam vidjela naslov

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamasch

hrabra tema

da pogledaš na coolinarici

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Haaaaaaaaaaaahah maria

Misliš da bi bilo najbolje da užicam brisanje topica dok me nisu linčovali?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ide zeka izdaleka oblio ga znoj

btw kaj je pisi ( politički korektno ) jesti ?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je super sa puno različitog povrća u kojem se dinsta (mrkva, grincek, zelje, ... sve što ti se nađe pod rukom i dosta luka.
    Dinstaš dok se ne raspadne i uz to još serviraš njoke mmmmm mljac !

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Joj, kunić, mljac!

Domaći kunići ti nemaju neki poseban miris, ali ja ga ipak volim prije napacati (inače, što ti dulje stoji u pacu, to ti je meso mekše - mislim, nije niti inače žilavo, ali ovak je još bolje). Super mi je ako ga napacam neka dva dana prije nego kaj ga radim. Za pac ti je važno da ga nasoliš i poliješ s uljem (ne mora biti skroz potopljen u ulju), a ostale začine kak voliš (moja kombinacija: sol, malo papra, dosta narezanog luka i češnjaka, svježa narezana paprika, mrkva, peršun, lovor, bosiljak, ružmarin, nekad stavim i jednu klekovu bobu s tim da budi oprezna jer ima jaku aromu - možeš ju staviti i zadnji dan). Svaki dan komade mesa (kunića uvijek narežem na komade, odnosno to napravi moja mama) u pacu malo preokreni - gornje stavi dolje i obrnuto. Posuda ti mora biti poklopljena i sve nek stoji u frižideru. Spremaš ga kao i piletinu: na sos, paprikaš, pohani, pečeni u rolu ili na roštilju, ak ti se žuri možeš i na tavi. Meni je najbolji na sos, kao paprikaš, a uz to pemske knedle (knedle od tijesta kao za kruh kuhane na pari) i pohani.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

maria, sad ću se provalit ali eto ga - šta je uopće biti politički korektan? (ja ko malo dijete - svi pričaju o tome a ja :shock: :? )

Cure
    - hvala na savjetima.
    Jedino me živcira što se kunića treba napacati, a ja rijetko kad unaprijed planiram što ću kuhati i evo baš sam zapikala danas djeci pripremiti kunića a još ga nisam izvadila iz frizera...
    Ha ništa, izvadit ću ga pa će se do večeri otopiti i onda u pac za sutra.

Enela, kaj misliš jel bi mogli klinci od 2,5 godine klopati kunića iz tvog bogatog paca ili je bolje nešto jednostavnije? Ja volim pac sa 10000 sastojaka ali ne znam kak bi klinci to klopali...

Ajmo još koja ideja?

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi uzgajamo kuniće doma i mogu ti reći da su na saft odlični.ne moraš ga pacati jer mu je meso mekano.probali smo ga pečenog u rolu ali nije to to.najbolji je na saft sa tjesteninom,pire krumpirom.okus mesa je kao piletina ali još bolje.slobodno ti dječica mogu jesti njihovo meso jer je to najzdravije meso bez masnoće.dobar tek! :D :D

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala cisko, ma već sam ga kuhala ali samo onako dinstano sa mrkvicom i bijelim lukom (kao piletinu) pa sam htjela još neku ideju da klincima nije jednolično.
    Ajd napiši kakav svoj recept, barem onako ukratko.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo kako ja to radim: Stavim kunića u posudu za pečenje s poklopcem. Oko njega poslažem : luk, mrkvu, malo celera, jabuku, suhe šljive, i klekove bobe; posolim, malo nauljim i podlijem crnim vinom. Poklopim i pečem u pećnici cca 45 min. Okrenem, pečem još malo, izvadim kunića, izmiksam puvrće u umak, dodam vrhnja za kuhanje,...i.voila! Serviram uz njoke..njam! Ne brini za vino, alkohol ispari, ostane samo fina aroma

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    maria, sad ću se provalit ali eto ga - šta je uopće biti politički korektan? (ja ko malo dijete - svi pričaju o tome a ja :shock: :? )

Cure
    - hvala na savjetima.
    Jedino me živcira što se kunića treba napacati, a ja rijetko kad unaprijed planiram što ću kuhati i evo baš sam zapikala danas djeci pripremiti kunića a još ga nisam izvadila iz frizera...
    Ha ništa, izvadit ću ga pa će se do večeri otopiti i onda u pac za sutra.

Enela, kaj misliš jel bi mogli klinci od 2,5 godine klopati kunića iz tvog bogatog paca ili je bolje nešto jednostavnije? Ja volim pac sa 10000 sastojaka ali ne znam kak bi klinci to klopali...

Ajmo još koja ideja?
    Ma mislim da s 2.5 godine mogu jesti tako napacano meso (samo staviš manje soli i nemoj staviti papra). Čini mi se da je Davor rekao da već nakon godinu dana mogu jesti sve začine (trave i sl.). I baš kak ti je cisco rekla, ne trebaš ga pacati, pac samo poboljša okus. Inače, kao trudnica sam par puta jela i kuhanog kunića i moram ti priznati da nije baš nekaj...

zumbulmama moram probati ovaj tvoj recept.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mom Mišeku je to bio prvi ručak koji je jeo s nama tj. nisam kuhala posebno za njega. Samo sam stavila manje vina. Moji to obožavaju!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

politički korektno je da ne kažeš nekom da je govno nego mu kažeš da je feces

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i da ne kažeš Pero je seljačina iz Perjasice

već Pero kao osoba koja je istinski povezana sa Zemljom nije u tolikoj mjeri povezan sa gradskim trendovima jer osluškuje puls pramajke Gee u svojoj rodnoj Perjasici

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jaooooooooooooooooooooo mariaaaaaaaaaa
    uljepšala si mi dan koji je počeo sa prolivenim kakaom, uplakanim duplićima, PMS-om i crknutim centralnim grijanjem
    HVALA TIIIIIIIIIIIIIIII
    Hvala na objašnjenju. Zaključila sam da nisam politički korektna, ja kažem popu pop i bobu bob. Nemrem si pomoć.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prvo meso koje sam dala Marinu bio je kunić. Zapravo, kupili smo jednog i narezali ga na komade pa zamrznuli. On ga je jeo u svim mogućim kombinacijama: u načelu, uvijek skuhamo meso pa dodajemo u tu juhicu povrće (ovisno o tome koliko dugo se mora kuhat; mrkva dulje, karfiol kraće). Na kraju još zgusnemo s rižinim pahuljicama ili tak nečim. Inače, mi smo ga jeli na roštilju i bio je super - mislim da je bio jednostavno napacan: sol, crvena paprika, ulje,...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vjerujem da je ukusno no dok čitam ove recepte imam grč u želucu
    ja zeca i srnu ne meogu staviti u usta sve da umrem od gladi,mislim da bih povraćala

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne meogu=ne mogu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ronin zašto??

mislim ne bi ni ja, ali čisto zato kao asocijacija da je to moj kućni ljubimac

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    i da ne kažeš Pero je seljačina iz Perjasice

već Pero kao osoba koja je istinski povezana sa Zemljom nije u tolikoj mjeri povezan sa gradskim trendovima jer osluškuje puls pramajke Gee u svojoj rodnoj Perjasici
    maria71

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da budem ontopic, ali isto politički nekorektna 8)
    samo da potpišem cure koje koje navijaju za saft
    i ja tako, dinstam kapulu, bacim komade mesa (ne pacam), ribanu mrkvicu, celer, peršin, to se dinsta, naravno začini po ukusu, ja stavljam samo sol i malo, sasvim malo papra, lovorov list, peršin, dinstam, i na kraju stavim vrhnje za kuhanje
    i ne znam kako bi im to moglo dosaditi, pa neće to jesti svaki dan
    1x staviš široke rezance, 2.x njokiće i super
    pečeni mi nije dobar, kako nema masnoće bude suh

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Siroti mali zeko ... ne mogu si pomoći ...a jaaaaaadan ...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa
    ronin zašto??

mislim ne bi ni ja, ali čisto zato kao asocijacija da je to moj kućni ljubimac
    Pa tako je i meni,imala sam kunića kao ljubimca
    a srna ...pa ne mogu,sjetim se Bambija

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a tele i kravica sa onim krasnim velikim, vlažnim očima
    pa prašćić babe
    pa malo bijelo janje....
    sve je to isto

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

etički gledano,da
    no za mene nije,na ovo dvoje dobijem fizičku reakciju

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja dugo nisam mogla jesti zeca, al, mislim si: isto je ko i krava i pile. To kaj je mucasti nije razlog za nejedenje neke životinje. Po meni, ili si mesožder il nisi i nema alternative - to su folirancije.

Zapravo, jedno vrijeme uopće nisam jela meso jer mi se gadilo to kaj su to mrtve životinje, al u trudnoći me sve to prošlo - sad jedem i zečiće i kravice i prasad

Inace, mislim da smo s ovim otišle daleko od teme

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Baš ste se raznježile...

Sve mi se čini da i nema previše mogućnosti za pripremu zeca/kunića. Sve se vrti oko povrća, začina, dinstanja i eventualno pečenja (što je i meni presuho).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možeš ga dinstati zajedno s krumpirom narezanim na kocke i s lukom.Brzo je gotovo i fino je, pogotovo krupir koji dobije okus od kunića.Od začina ja stavljam sol ,papar i peršin.Moji to obožavaju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F ga je jeo rano, oko godine dana (nakon piletine i puretine), samo kuhanog... i svidjelo mu se (ali nije mjerodavan, on bi se prodao za meso, kakvogod bilo...)

ja ne jedem kuniće/zečiće/srne/jelene... bude mi ih žao...

kunića sam imala za ljubimca, a bambi mi je omiljena knjiga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •