Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: kunić - kako pripremati djeci?

  1. #1
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,437

    Početno kunić - kako pripremati djeci?

    Hajdmo sada razveselite me.

    Kupila sam nadobudno dva domaća mlada kunića i onda se lupila po glavi obzirom da ih nikad nisam kuhala, a mislim da bi bilo glupo svaki put ih dinstati sa mrkvom i češnjakom + pire.

    Pomagajte, dajte neku ideju!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Split
    Postovi
    298

    Početno

    ne znam, ja ga imam živog

  3. #3
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,437

    Početno

    Joooj M&T

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    i ja ga imam živog, pa sam sva kad sam vidjela naslov

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,940

    Početno

    mamasch

    hrabra tema

    da pogledaš na coolinarici

  6. #6
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,437

    Početno

    Haaaaaaaaaaaahah maria

    Misliš da bi bilo najbolje da užicam brisanje topica dok me nisu linčovali?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,940

    Početno

    ide zeka izdaleka oblio ga znoj



    btw kaj je pisi ( politički korektno ) jesti ?

  8. #8
    Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    572

    Početno

    meni je super sa puno različitog povrća u kojem se dinsta (mrkva, grincek, zelje, ... sve što ti se nađe pod rukom i dosta luka.
    Dinstaš dok se ne raspadne i uz to još serviraš njoke mmmmm mljac !

  9. #9
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Joj, kunić, mljac!

    Domaći kunići ti nemaju neki poseban miris, ali ja ga ipak volim prije napacati (inače, što ti dulje stoji u pacu, to ti je meso mekše - mislim, nije niti inače žilavo, ali ovak je još bolje). Super mi je ako ga napacam neka dva dana prije nego kaj ga radim. Za pac ti je važno da ga nasoliš i poliješ s uljem (ne mora biti skroz potopljen u ulju), a ostale začine kak voliš (moja kombinacija: sol, malo papra, dosta narezanog luka i češnjaka, svježa narezana paprika, mrkva, peršun, lovor, bosiljak, ružmarin, nekad stavim i jednu klekovu bobu s tim da budi oprezna jer ima jaku aromu - možeš ju staviti i zadnji dan). Svaki dan komade mesa (kunića uvijek narežem na komade, odnosno to napravi moja mama) u pacu malo preokreni - gornje stavi dolje i obrnuto. Posuda ti mora biti poklopljena i sve nek stoji u frižideru. Spremaš ga kao i piletinu: na sos, paprikaš, pohani, pečeni u rolu ili na roštilju, ak ti se žuri možeš i na tavi. Meni je najbolji na sos, kao paprikaš, a uz to pemske knedle (knedle od tijesta kao za kruh kuhane na pari) i pohani.

  10. #10
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,437

    Početno

    maria, sad ću se provalit ali eto ga - šta je uopće biti politički korektan? (ja ko malo dijete - svi pričaju o tome a ja :shock: :? )

    Cure
    - hvala na savjetima.
    Jedino me živcira što se kunića treba napacati, a ja rijetko kad unaprijed planiram što ću kuhati i evo baš sam zapikala danas djeci pripremiti kunića a još ga nisam izvadila iz frizera...
    Ha ništa, izvadit ću ga pa će se do večeri otopiti i onda u pac za sutra.

    Enela, kaj misliš jel bi mogli klinci od 2,5 godine klopati kunića iz tvog bogatog paca ili je bolje nešto jednostavnije? Ja volim pac sa 10000 sastojaka ali ne znam kak bi klinci to klopali...

    Ajmo još koja ideja?

  11. #11
    cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    SESVETE
    Postovi
    226

    Početno

    mi uzgajamo kuniće doma i mogu ti reći da su na saft odlični.ne moraš ga pacati jer mu je meso mekano.probali smo ga pečenog u rolu ali nije to to.najbolji je na saft sa tjesteninom,pire krumpirom.okus mesa je kao piletina ali još bolje.slobodno ti dječica mogu jesti njihovo meso jer je to najzdravije meso bez masnoće.dobar tek! :D :D

  12. #12
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,437

    Početno

    Hvala cisko, ma već sam ga kuhala ali samo onako dinstano sa mrkvicom i bijelim lukom (kao piletinu) pa sam htjela još neku ideju da klincima nije jednolično.
    Ajd napiši kakav svoj recept, barem onako ukratko.

  13. #13
    zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zg, Kvatrić
    Postovi
    839

    Početno

    Evo kako ja to radim: Stavim kunića u posudu za pečenje s poklopcem. Oko njega poslažem : luk, mrkvu, malo celera, jabuku, suhe šljive, i klekove bobe; posolim, malo nauljim i podlijem crnim vinom. Poklopim i pečem u pećnici cca 45 min. Okrenem, pečem još malo, izvadim kunića, izmiksam puvrće u umak, dodam vrhnja za kuhanje,...i.voila! Serviram uz njoke..njam! Ne brini za vino, alkohol ispari, ostane samo fina aroma

  14. #14
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj mamasch prvotno napisa
    maria, sad ću se provalit ali eto ga - šta je uopće biti politički korektan? (ja ko malo dijete - svi pričaju o tome a ja :shock: :? )

    Cure
    - hvala na savjetima.
    Jedino me živcira što se kunića treba napacati, a ja rijetko kad unaprijed planiram što ću kuhati i evo baš sam zapikala danas djeci pripremiti kunića a još ga nisam izvadila iz frizera...
    Ha ništa, izvadit ću ga pa će se do večeri otopiti i onda u pac za sutra.

    Enela, kaj misliš jel bi mogli klinci od 2,5 godine klopati kunića iz tvog bogatog paca ili je bolje nešto jednostavnije? Ja volim pac sa 10000 sastojaka ali ne znam kak bi klinci to klopali...

    Ajmo još koja ideja?
    Ma mislim da s 2.5 godine mogu jesti tako napacano meso (samo staviš manje soli i nemoj staviti papra). Čini mi se da je Davor rekao da već nakon godinu dana mogu jesti sve začine (trave i sl.). I baš kak ti je cisco rekla, ne trebaš ga pacati, pac samo poboljša okus. Inače, kao trudnica sam par puta jela i kuhanog kunića i moram ti priznati da nije baš nekaj...

    zumbulmama moram probati ovaj tvoj recept.

  15. #15
    zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zg, Kvatrić
    Postovi
    839

    Početno

    Mom Mišeku je to bio prvi ručak koji je jeo s nama tj. nisam kuhala posebno za njega. Samo sam stavila manje vina. Moji to obožavaju!

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,940

    Početno

    politički korektno je da ne kažeš nekom da je govno nego mu kažeš da je feces

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,940

    Početno

    i da ne kažeš Pero je seljačina iz Perjasice

    već Pero kao osoba koja je istinski povezana sa Zemljom nije u tolikoj mjeri povezan sa gradskim trendovima jer osluškuje puls pramajke Gee u svojoj rodnoj Perjasici

  18. #18
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,437

    Početno

    Jaooooooooooooooooooooo mariaaaaaaaaaa
    uljepšala si mi dan koji je počeo sa prolivenim kakaom, uplakanim duplićima, PMS-om i crknutim centralnim grijanjem
    HVALA TIIIIIIIIIIIIIIII
    Hvala na objašnjenju. Zaključila sam da nisam politički korektna, ja kažem popu pop i bobu bob. Nemrem si pomoć.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    258

    Početno

    Prvo meso koje sam dala Marinu bio je kunić. Zapravo, kupili smo jednog i narezali ga na komade pa zamrznuli. On ga je jeo u svim mogućim kombinacijama: u načelu, uvijek skuhamo meso pa dodajemo u tu juhicu povrće (ovisno o tome koliko dugo se mora kuhat; mrkva dulje, karfiol kraće). Na kraju još zgusnemo s rižinim pahuljicama ili tak nečim. Inače, mi smo ga jeli na roštilju i bio je super - mislim da je bio jednostavno napacan: sol, crvena paprika, ulje,...

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    vjerujem da je ukusno no dok čitam ove recepte imam grč u želucu
    ja zeca i srnu ne meogu staviti u usta sve da umrem od gladi,mislim da bih povraćala

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    ne meogu=ne mogu

  22. #22

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Split
    Postovi
    298

    Početno

    ronin zašto??

    mislim ne bi ni ja, ali čisto zato kao asocijacija da je to moj kućni ljubimac

  23. #23
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj maria71 prvotno napisa
    i da ne kažeš Pero je seljačina iz Perjasice

    već Pero kao osoba koja je istinski povezana sa Zemljom nije u tolikoj mjeri povezan sa gradskim trendovima jer osluškuje puls pramajke Gee u svojoj rodnoj Perjasici
    maria71

  24. #24
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    a da budem ontopic, ali isto politički nekorektna 8)
    samo da potpišem cure koje koje navijaju za saft
    i ja tako, dinstam kapulu, bacim komade mesa (ne pacam), ribanu mrkvicu, celer, peršin, to se dinsta, naravno začini po ukusu, ja stavljam samo sol i malo, sasvim malo papra, lovorov list, peršin, dinstam, i na kraju stavim vrhnje za kuhanje
    i ne znam kako bi im to moglo dosaditi, pa neće to jesti svaki dan
    1x staviš široke rezance, 2.x njokiće i super
    pečeni mi nije dobar, kako nema masnoće bude suh

  25. #25
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Siroti mali zeko ... ne mogu si pomoći ...a jaaaaaadan ...

  26. #26

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Citiraj M&T prvotno napisa
    ronin zašto??

    mislim ne bi ni ja, ali čisto zato kao asocijacija da je to moj kućni ljubimac
    Pa tako je i meni,imala sam kunića kao ljubimca
    a srna ...pa ne mogu,sjetim se Bambija

  27. #27
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    a tele i kravica sa onim krasnim velikim, vlažnim očima
    pa prašćić babe
    pa malo bijelo janje....
    sve je to isto

  28. #28

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    etički gledano,da
    no za mene nije,na ovo dvoje dobijem fizičku reakciju

  29. #29

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    258

    Početno

    Ja dugo nisam mogla jesti zeca, al, mislim si: isto je ko i krava i pile. To kaj je mucasti nije razlog za nejedenje neke životinje. Po meni, ili si mesožder il nisi i nema alternative - to su folirancije.

    Zapravo, jedno vrijeme uopće nisam jela meso jer mi se gadilo to kaj su to mrtve životinje, al u trudnoći me sve to prošlo - sad jedem i zečiće i kravice i prasad

    Inace, mislim da smo s ovim otišle daleko od teme

  30. #30
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,437

    Početno

    Baš ste se raznježile...

    Sve mi se čini da i nema previše mogućnosti za pripremu zeca/kunića. Sve se vrti oko povrća, začina, dinstanja i eventualno pečenja (što je i meni presuho).

  31. #31

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    hrvatska
    Postovi
    171

    Početno

    Možeš ga dinstati zajedno s krumpirom narezanim na kocke i s lukom.Brzo je gotovo i fino je, pogotovo krupir koji dobije okus od kunića.Od začina ja stavljam sol ,papar i peršin.Moji to obožavaju.

  32. #32
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    F ga je jeo rano, oko godine dana (nakon piletine i puretine), samo kuhanog... i svidjelo mu se (ali nije mjerodavan, on bi se prodao za meso, kakvogod bilo...)

    ja ne jedem kuniće/zečiće/srne/jelene... bude mi ih žao...

    kunića sam imala za ljubimca, a bambi mi je omiljena knjiga...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •