-
operacija endometrioze
pozdrav,
imam dvije endometrične ciste, na svakom jajniku po jednu, svaka cca 5 cm. Rekli su mi da moram što prije na operaciju. Molila bih ako mi netko može preporučiti dobrog kirurga jer želim spasiti jajnike, s obzirom da imam 29 godina i još nisam rađala. Bila sam kod jedne poznate ginekolginje i rekla mi je da mi to netko treba dobro 'oljuštiti', a ne odrezati jajnike.
Čula sam svašta, pa bi mi neka preporuka dobro koristila, spremna sam i obaviti to privatno tj. platiti, samo da sačuvam jajnike...
-
-
-
Ja ti preporucujem Dr Sparca iz Cita u Splitu. Provjereno na sopstvenoj kozi
-
Ja sam se isto dolje operirala - radila sam histeroskopiju i laparaskopiju, ali nisam imala endometrotične ciste na jajnicima, nego blaga žarišta oko. Dr. Šparac i dr. Poljak rade u timu, dr. Šparac u pravilu radi histeroskopiju, a meni je laparaskopski dio radio dr. Poljak. Mislim da je forumašica luce_st isto baš skidala endometriom s jajnika kod dr. Poljaka, bila je zadovoljna i nakon toga je ostala prirodno trudna vrlo brzo.
-
hvala vam svima na infu, ja sam se već i skoro odlučila na dr. Sparca i spremna sam otići i u Split. Pa dal mi možete reći, kako je u poliklinici Cito i koliko ste bili u poliklinici na oporavku od operacije..
hvala
-
Isto toplo preporučam CITO i dr. Šparca.
Operacija i smještaj je u okviru poliklinike Salus koja se nalazi na katu ispod poliklinike CITO. Ulaziš ujutro na dan zahvata, u mom slučaju oko 10, zahvat bio oko 2. Posjete stalno dozvoljene. Smještaj super - soba sa kupanicom. Iz poliklinike izlaziš drugi dan ujutro.
-
Di si ti doma, nesi? Možda se isto raspitaj u svom gradu koji je doktor dobar, pitaj isto i svog doktora koga bi ti on preporučio - meni je tako moja dr. preporučila dr. Šparca koji je prije radio na Sv. Duhu, ali neke cure su se isto operiravale kod dr. Bauman koji je na Sv. Duhu itd.. Ja sam sam Splitom bila oduševljena, ne znam smijem li pisati cijenu ili se dozvola za pisanje cijena odnosi samo na postupke, ako što treba - pitaj. Manje me bolilo i bilo mi je logistički bitno jednostavnije od npr. odrađivanja običnog HSG-a u bolnici di me držalo 3 dana, ova laparaskopija u cito-u je isto samo jedno "noćenje", ako je sve u redu s reakcijom za anesteziju.
-
-
Imaš cijenu na PP, meni je u CITO-u bilo super - definitivno najbolji gino doživljaj - brzo, efikasno i uz punu informaciju, a bez ikakvih nagovaranja na operaciju, pače, govorili su mi da s obzirom na IVF-ove nije nužno (drugi slučaj nego tvoj je bio). Ostavili su mi vrlo OK i etički dojam. Raspitaj se i za Zagreb, možda ne bi morala dugo čekati - tvoja ginićka ne može ti nikog preporučiti i malo ti pripomoći da dođeš rel. brzo do nekog doktora?
-
Oću ti reći - dobro se raspitaj za operatera jer će kod tebe to bit stvarno pravi izazov i nije onako rutina kao što je npr. bila kod mene. Zašto ne bi, ako želiš, otišla na razgovor kod više njih. Mislim da ne trebaš sad silno žuriti, bitnije ti je naći nekoga da ti to vrlo pažljivo napravi i sačuva jajnike. Sretno i smireno, bit će to OK!
-
Re: operacija endometrioze
Ja sam operirana u Petrovoj, pacijentica dr. Župića, ali operirao me dr. Barišić koji slovi za jako dobrog stručnjaka. Kod mene je cista na jajniku bila "samo" 3 cm, ali se endo proširila svuda okolo (imala sam i kissing ovaries), sve skinuli i evo, izgleda da je sve OK jer sam točno 2 godine nakon operacije ostala prirodno trudna (ali mi smo imali problema i sa spermiogramom). Javi ako te još što zanima.
Sretno!
-
Pozdrav,
samo da javim da sam bila na operaciji i sve je prošlo ok
Na kraju na desnom jajniku nije niti bila endometrioza kako svi koji su me pregledali rekli osim dr. Šparca (koji me operirao), nego žuto tijelo. Operacija je bila složena s obzirom da je lijevi jajnik koji je bio pod endometriozom bio priljubljen tj. spojen s maternicom i desnim jajnikom i sve sraslo sa zdjelicom. Sve je to učinila endometrioza i trebalo je to raspetljat. Mogu reć sve najbolje za doktora Šparca kojem je to i uspjelo i polikliniku Cito kao i bolnicu Salus gdje sam operirana. Sad slijedi terapija Zoladex-om jer je lijevi jajnik neprohodan i nakon toga pokušaj zatrudnjivanja.
-
Ajde, baš mi je drago da je dobro prošlo. Šta je zoladex - antibebi? To je klasična terapija za malo primirit endometriozu nakon operacije.
-
-
A, je, je, bravo, znam da je to koristila i veliki mag ovog foruma i žena koju nadasve poštujem - Danijela32. Isto za endometriozu. Bit će to OK, baš mi je drago da je dobro prošlo
!
-
E, i ona je ostala trudna nakon operacije endomertioze i Zoladexa, moram ti još i tu utješnu reć' prije vikenda. Dobar oporavak, što manje nuspojava i čim prije jedna bebica do dvije
!
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma