K. je s nekih 10 mj. (još je dojila) po jeziku dobila neke crvene mrljice ponekad prugice i od tad do danas još uvijek joj se pojavljuju pa nestaju na neko vrijeme (vodim računa o tome kakvu hranu jede i da li joj to izaziva kakva namirnica ali nisam primjetila nikakvu povezanost).
Jedan pedijatar je sumnjao na alergiju na silikonsku dudu, promjenili smo dudu a u međuvremenu je u potpunosti izbacili a flekice su i dalje tu.
Drugi nas je poslao stomatologu,on je rekao da je to sve u redu i da se ne trebamo brinuti ukoliko ne izazivu smetnje kod jela.
Kod Sabola nam je dr.Klancir rekla da je riječ o linei geographici (jezik kao zemljopisna karta) i da dijete može s tim normalno funkcionirati s tim da nekima ne prođe ni do 12 godine.
Jedna nam je rekla da je soor pa smo mazali s Rojazolom i niš se nije desilo.
Crte odnosno nekad flekice javljaju se na različitim mjestima, nekad su izrazito crvene a nekad roze.
Već sam se pomirila s tim da će to proć samo od sebe ali me brine što je ona u zadnje vrijeme počela dirati i češkati jezik kao da ju to ipak smeta (do sad nije nikad pokazivala da joj stvara neugodu).
Da li ima netko s sličnim problemom ?
Molim vas da mi se javite jer stvarno više ne znam kome da se obratim.
Hvala !
![]()