Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Crveni plikovi po jeziku - linea geographica

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Crveni plikovi po jeziku - linea geographica

K. je s nekih 10 mj. (još je dojila) po jeziku dobila neke crvene mrljice ponekad prugice i od tad do danas još uvijek joj se pojavljuju pa nestaju na neko vrijeme (vodim računa o tome kakvu hranu jede i da li joj to izaziva kakva namirnica ali nisam primjetila nikakvu povezanost).

Jedan pedijatar je sumnjao na alergiju na silikonsku dudu, promjenili smo dudu a u međuvremenu je u potpunosti izbacili a flekice su i dalje tu.

Drugi nas je poslao stomatologu,on je rekao da je to sve u redu i da se ne trebamo brinuti ukoliko ne izazivu smetnje kod jela.

Kod Sabola nam je dr.Klancir rekla da je riječ o linei geographici (jezik kao zemljopisna karta) i da dijete može s tim normalno funkcionirati s tim da nekima ne prođe ni do 12 godine.

Jedna nam je rekla da je soor pa smo mazali s Rojazolom i niš se nije desilo.

Crte odnosno nekad flekice javljaju se na različitim mjestima, nekad su izrazito crvene a nekad roze.
    Već sam se pomirila s tim da će to proć samo od sebe ali me brine što je ona u zadnje vrijeme počela dirati i češkati jezik kao da ju to ipak smeta (do sad nije nikad pokazivala da joj stvara neugodu).

Da li ima netko s sličnim problemom ?
    Molim vas da mi se javite jer stvarno više ne znam kome da se obratim.
    Hvala !

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i moja kći je imala "gegorafski jezik". prošlo je, već sam na to bila skoro i zaboravila da me nisi sad podsjetila.
    isto sam pokušala mazati protiv gljivica i slično, ali prošlo je samo od sebe nakon nekoliko mjeseci.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lingua geographica, imamo je mi! Mislim i ja i Luka.
    Nije ti to ništa strašno, dosta imaš ako proguglaš o tome. uglavnom,, te ranice se pojave pa nestanu, uvijek na nekom drugom mjestu na jeziku. Ponekad su crvene, roze, duboke s bijelim rubovima, ima ih svakakvih.
    I nema lijeka. Eto, ja ih još uvijek imam i živim skroz ok.

Ako se normalno hranite, bez jako ljutog ili kiselog, ili štoja znam npr. paradajza, neće niti smetati. nas jako smeta ovaj vulgaris paradajz iz vrta (bit će da je jači okus ili ima više kiseline), a ljuto i jako kiselo nam smeta.
    Ako ništa ne nađeš na netu, ja ti sutra stavim par podataka, sad sam u gužvi.

btw, vi ste se stvarno našetali po doktorima zbog toga...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

imam i ja cijeli život, dođe pa prođe. Nije to nikakva bolest, više estetski problem.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam svima, ipak mi je lakše kad vidim da nismo jedini na svijetu s ovim problemom.

Imga, našla sam na netu dosta o lingui ( a ne linei kao što sam ja napisala).
    Nešto me kopka ovaj domaći paradajz o kojem si pisala jer ga dosta stavljam u variva..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo to imali,a sad nemamo.
    Dijagnoza je bila:geografski jezik.
    Samo je jedna pedijatrica zakljucila da je u pitanju geog.jezik.Ona mi je rekla da je to nasljedno.Svi ostali(ljekari,stomatolozi,farmaceuti)su se cudili i govorili da nikada nisu vidjeli tako nesto.
    Ja sam malom davala jedno vrijeme riblje ulje,poslije sam mu davala propolis.Da li je to pomoglo-ne znam,ali nema vise vise promjena na jeziku.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re:

i mi imamo takav jezik..budu te fleke, pa se onda same povuču..ali, mi imamo i atopijski dermatitis..ja sam to nekak povezivala s tim, ali sad ste me potaknuli da možda i nije to to..pedijatrica je rekla da nekoj djeci još to nije dobro razvijeno, pa da dok počne jesti kruću hranu se bude to popravilo..a, tak nekak i je..kad je bio samo na mlijeku, imao je dosta jako..sad kad jede kašice, ima rijetko kad..ali, sam negdje pročitala da takav geograf.jezik imaju djeca koja imaju neku atopiju..uglavnom, to je najmanje kaj me muči taj jezik..nije ništa opasno.. pusa svima..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re:

i mi imamo takav jezik..budu te fleke, pa se onda same povuču..ali, mi imamo i atopijski dermatitis..ja sam to nekak povezivala s tim, ali sad ste me potaknuli da možda i nije to to..pedijatrica je rekla da nekoj djeci još to nije dobro razvijeno, pa da dok počne jesti kruću hranu se bude to popravilo..a, tak nekak i je..kad je bio samo na mlijeku, imao je dosta jako..sad kad jede kašice, ima rijetko kad..ali, sam negdje pročitala da takav geograf.jezik imaju djeca koja imaju neku atopiju..uglavnom, to je najmanje kaj me muči taj jezik..nije ništa opasno.. pusa svima..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imali smo ga i mi, evo sad će mikica dvije godine i u potpunosti se povuklo.
    Nitko to nije imao u obitelji, nismo ničim tretirali. Vjerujem da će proći samo od sebe.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I ja se prijavljujem, dijagnoza glossitis exfoliativa migrans, ili geografski jezik. Kako doslo tako proslo.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja princeza je u tom klubu...
    Ništa ne radim, prođe samo od sebe, ne boli je.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ima i moj otac i sestra i sestrina kćer, moja majka, ja i brat ( i njegova djeca) nemamo, kao ni mm ni F...
    osjetljiviji su na pikantniju hranu (sestrina kćer, tata ne)...
    žive normalno i nemaju nekih većih problema

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Imaju i moji, pogotovo An (dve razlicite doktorice dale dijagnozu)

Kod nas je to znak da se sprema neka upala ili da joj je pao imunitet.
    Samo po sebi nije problematicno ni opasno ali ukazuje na neke procese u organizmu, koje jos nisam naucila ali moje doc alternativke to smatraju simptomom koji ukazuje na nesto drugo.

Kad su zdravi jezik cist ko suza.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mamaS prvotno napisa
    Imaju i moji, pogotovo An (dve razlicite doktorice dale dijagnozu)

Kod nas je to znak da se sprema neka upala ili da joj je pao imunitet.
    Samo po sebi nije problematicno ni opasno ali ukazuje na neke procese u organizmu, koje jos nisam naucila ali moje doc alternativke to smatraju simptomom koji ukazuje na nesto drugo.

Kad su zdravi jezik cist ko suza.

Kod nas to nije tako, mi najveće probleme imamo na moru kad jedemo gorespomenuti domaći nešpricani paradajz iz bakinog vrta, a tih cca 3 mjeseca ni kihnuo nije... :?

upravo sada ima jednu virozu, a jezik b.o.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

malo podize topic
    M.ima 16,5 mj doji prije par dana smo bili kod doca jel sam na jeziku uopcila bjelu flekicu i ispalo je da je sor,mazemo mi to s rojazolom i sad na tom mjestu vise nije bijelo nego je crvena flekica malo veceg promjera,jel imao tko iskustva da poslije sora dobije takvu flekicu ili se i kod nas radi o LG :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •