Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: LARINGITIS-UPALA GLASNICA

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno LARINGITIS-UPALA GLASNICA

Vidim da sam na pogresno mjesto stavila ovaj topic pa se ispricavam ovim putem. Molim vas da mi kazete da li imate iskustva sa laringitisom bebaca. Luna ga je vec dvaputa imala i sada je opet promukla. Dva puta joj je pedijatrica prepisala Fenistil. Mi smo skuzili da ona od njega ima po noci grceve i da se budi svaka dva sata, pa sada joj ga vise ne zelimo davati. Sto su vama prepisivali i da li ima neki homeopatski lijek za to?
    Unaprijed hvala.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leo, doduše, nije imala laringitis ali je kašljala strahovito i spasio ju je Laringo plus med (proizvodi Ekoherbalia)

Iako njihovi proizvodi vjerojatno prolaze strogu kontrolu, ja sam u početku bila malo u frci zbog male ali ipak postojeće opasnosti od botulizma, ali prevegnulo je to kaj je Leo već imala godinu dana i da Laringo plus sadrži i propolis, prirodni antibilotik koji bi se trebao moći dobro obračunati s opakim bakterijama

Ali to je samo moja procjena jer više nisam znala što ću, Leo je dušu iskašljala, ali iskreno, da je bila mlađa, vjerojatno se ne bi usudila :/

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Senija Grčić, Baruna Trenka 4, 01 4922 471.

Ova doktorica je zakon što se tiče homeopatije za djecu. Mi joj se baš moramo javiti sutra, dečki su mi slinavi, Nikola je promukao, kiše, slinav je, stvaraju mu se zeleni krmelji, a Luka kašlje k'o slon i slini.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: LARINGITIS-UPALA GLASNICA

Citiraj sasana prvotno napisa
    Dva puta joj je pedijatrica prepisala Fenistil.
    Što je Fenistil?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: LARINGITIS-UPALA GLASNICA

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj sasana prvotno napisa
    Dva puta joj je pedijatrica prepisala Fenistil.
    Što je Fenistil?
    Kaj to nije antihistaminik? :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Fenistil je antihistaminik. To je sad zamjena za Dimidril, koji se navodno više ne proizvodi. I za laringitis se daju antihistaminici. Ja ga za klince koristim i kod suhog kašlja, obično samo prije spavanja, i super mi je. Smiri kašalj, i nos malo manje curi, a ne zapeče se sve kao kod jačih antitusika. A laringitis je upala glasnica, pa antihistaminik smanji upalu. Inače bi trebalo dati kortikosteroid, on je jači, pa se ipak prvo ide s antihistaminikom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Laringitis imam najmanje jednom godisnje, a kada sam bila mala imala sam ga jednom mjesecno
    Nakon tolikih lijekova i muka, konacno sam '96 godine dosla jednom pametnom lijecniku u ruke koji mi je rekao da je to posljedica nedostatka kalcija u organizmu :?
    Poslusala sam ga, kupila kalcij sumece tablete i vidi cuda - nestalo u roku par dana 8)
    Prije su me kljukali raznim lijekovima, imala sam i polipe na glasnicama koje su se s vremenom osusile, a jedan pametan doktorcic mi ih je htio strugati uz napomenu da mozda necu vise poslije moci govoriti :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Viš vraga, a ja sam mislila da moja pedijatrica priča gluposti, da još misli da je šumeći kalcij još uvijek onaj sandosten sa nekim dodatkom antihistaminika. Ja sam mu davala i taj kalcij, ali sam mislila da dajem malo više od soka. Probat ću drugi put samo s tim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Annabel je imala laringitis prosli mjesec. Ono totalno ostala bez glasa. Proslo samo od sebe.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Annabel je imala laringitis prosli mjesec. Ono totalno ostala bez glasa. Proslo samo od sebe.
    jel su joj pluća grozno hripala?
    kako to da je prošlo samo od sebe? svakako super zvuči...

ja kad sam došl s Gizel na Hitnu, doktorica je rekla da ako se zakomplicira može doći do gušenja i da su te komplikacije smrtno opasne bolesti...

nama je pedijatrica dala Klavax

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za laringitis smo uvijek isli na inahalacije adrenalinom ,poslije smo sami kupili inhaator za doma i inhaliramo sami, ili adrenalinom ili pulmicortom kako je rihter rekao ili u startu samo fizioloskom.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi doma imamo uzv inhalator, no čini mi se da sam negdje pročitala da takvi nisu dobri za tretiranje laringitisa ili...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Već sam postavila pitanje na drugom topicu, ali evo i ovdje.
    Molim sve koji imaju iskustva sa laringitisom da mi napišu sve što znaju. Koliko često ga djeca imaju, u koju bolnicu idete (zagreb), terapija, inhaliranje...
    Pročitala sam da neki doma inhaliraju djecu adrenalinom pa me zanima da li je to po preporuci liječnika ili?
    Gdje se može nabaviti Pulmicort, što je uopće Pulmicort, koliko često s njim inhalirate i kada?

Miha ima 13 mjeseci. U zadnja dva tjedna bili smo dva puta na hitnoj zbog laringitisa. Prvi puta na Srebrnjaku, dobio je Micronephrin, Pulmicort i Solu Medrol. Drugi puta u Vinogradskoj, Micronephrin i Solu Medrol.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Od homeopatskih preparata za laringitis se daje Apis, on je dobar za smanjenje edema, a za suhi, hripavi kašalj je dobra Drosera.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tashunica ja ti odgovorila na astmasima

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    tashunica ja ti odgovorila na astmasima
    Vidjela sam odgovor tamo. Koliko često imate napade?
    Ja ću simultano vodit razgovore tu i tamo 8)

A kako postavljam pitanja ne bi me se posramio ni krim tim dva

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a to je da ne smulja pa da ne da dva različita odgovora,Holmes?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj mi smo ih lani u ovo doba imali cesto, sve do operacije sva tri krajnika a onda smo dobili opstruktivne bronhitise i astmu
    srecom imam dvoje djece pa druga nema astmu vec samo laringitise, 3-4 puta godisnje no spasimo se s pulmicortom i micronefrinom

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure imam mikronefrina za prodat ako netko treba nek mi se slobodno javi.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja sestra ima bebu od mjesec dana i upravo su ostale u bolnici jer je malenoj dijagnoza Laringitis. malo smo uplaseni pa me zanima koliko je to opasno i u kojem vremenskom periodu se lijeci?

Molim vas javite se sa iskustvima.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

koliko ja znam laringitis nije opasan vec komplikacije koje mogu nastati, ali pravodobno liječenje ih neće prouzročiti, i još ako je mama tamo... najteža posljedica je da se grlo upali u tolikoj mjeri da se djete počinje gušiti jer nema dovod zraka... ali to je jako rijetko i na vrijeme se spriječi, imaju i kortikosteroide da oteklina odmah splasne... jednoj mojoj prijateljici se beba počela gušiti pa ju je vodila u bolnicu, ali su je spasili... ali ta bolest se vise ne zove laringitis nego nesto...
    no ako je beba hospitalizirana s laringitisom to je cisto radi preventive, mozda ima malo tezi oblik... nas su pustili doma kad smo došli u Klaićevu s laringitisom... mada su mi rekli da se obično ostaje u bolnici... al ona je imala stvarno najlakši oblik...
    u biti gornji dišni putevi se začepe i šljam nema kud izlaziti i ide u pluća... pa se dobi upala pluća, a kad nejde u pluća nego se zaustavlju u grlu... to je laringitis...
    inhalirat će je tamo... i to je jedan razlog zasto se ostaje u bolnici
    mi smo si sami kupili inhalator... pa smo je doma 3 puta dnevno inhalirali...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Evo za one koji imaju problema sa laringitisom, uzima se phosphorus. Za doziranje morate pitati individualno, jer nemaju svi isti tretman. Dobro je pogotovo za tako male bebice da ne piju lijekove bespotrebno.
    Kod dobrog doziranja sigurno će laringitis potpuno nestati i neće se više vraćati.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Laringitis JE opasan jer otečene glasnice mogu izazvati gušenje. Nažalost, ja sam vidjela kako to izgleda.
    Mi na te napade laringitisa uvijek moramo reagirati jako brzo i to s ventolinom i flixotide, a onda letimo na hitnu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nazalost neka djeca (moj Vid) imaju sklonost laringitisu. Za utjehu nakon pete godine je potpuno nestao. Nekomplicirani (bez gusenja) laringitis najcesce prodje samo od sebe za par dana. Prodje i ovaj s gusenjem ( i kod nas se desilo nekoliko puta) Mi nismo odmah jurili na hitnu nego smo ga stavili kod otvorenog prozora i stanje se odbah popravilo pa smo tek ujutro kod doktora isli. Dr. Richter je dao dobre savjete za preveniranje napada gusenja.
    Mi na te napade laringitisa uvijek moramo reagirati jako brzo i to s ventolinom i flixotide, a onda letimo na hitnu.
    Zar nisu to lijekovi za bronhije? Mi smo jedino dobivali inhalacije micronefrinom i ako je bilo otezanog disanja nekad injekciju solumedrola.
    I da bili smo na testiranju na alegije (nasa pedijatrica je inzistirala) i nije nikakva alergija bila u pitanju. I Richter nam je rekao da laringitis sam po sebi nikad nema alergenu pozadinu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala Vam drage mame!
    sad su u bolnici ali smo se na prvi momenat prepali. Bice to sve ok pogotovo sad kad je pod nadzorom.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Irena23 prvotno napisa
    I nazalost neka djeca (moj Vid) imaju sklonost laringitisu. Za utjehu nakon pete godine je potpuno nestao.
    joj mrak mi padne na oči kad ovo pročitam, a nama je tek 15 mjeseci. do sada su me tješili da prođe do treće godine.
    u dva mjeseca je imao četiri puta laringitis, tri puta napad-hitna-solumedrol-mikronefrin, a prošli tjedan me iznenadio samo je promukao i kašalj. svaku večer sam strahovala kad će napad, međutim prošlo je bez.

koliko ja znam laringitis nema veze sa šlajmom. miha kod sva tri napada uopće nije imao šlajma, a sad je pun šlajma pa je ostalo samo na promuklosti i kašlju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nama su rekli da nestane do treće godine ali na zalost nije tako. No poslije tcetvrte godine je mozda imao jednom ili dvaput. Nema veze on sa slajmom samo sa glasnicama i grkljanom.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni je tako objasnila glavna doktorica u Klaićevoj, moja isto nije imala šlajm, to i jest problem, on se ne vidi jer se vraća unatrag, kad dijete ima šlajm, to je dobro... jer ga izbacuje van...

rekla je da je ta otečenost uzrokovana šlajmom...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je otorinac u Vinogradskoj (gdje smo znali ici ako je vikendom bila frka) rekao da jednostavno virus napadne glasnice, nekad je virus slabiji nekad jaci, i sve zavisi od slucaja do slucaja. Gotovo uvijek je laringitis bez temperature i uzrokovan virusom tako da antibiotik nije potreban. Vid je mozda dvaput svega imao temp.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ima jako puno vrsta laringitisa, i virusni i bakterijski i koji izazivaju gušenje i ovakvi i onakvi...

baš kad sam tražila po netu ima ih stvarno....

kod nas prvo je bila promukla, pa visoka temperatura, i onoj simptom zvučanja režanja psa ili glasanja dalfina...

a moja baka ima kronični laringitis... koji uopće nema veze s virusima i bakterijama nego je to deformacija glasnica... nepovratna...

istina da ima puno vrsta i slučajeva laringitisa...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •