Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
I onda su se odjednom počeli smanjivati, a ja ne znam zašto. Znam da mi je bilo hladno

. Je li to moglo utjecati?

Spominje se da ženi treba biti toplo tijekom poroda, ali nisam nigdje naišla da se to dovodi u vezu sa samim trudovima ili njihovom učinkovitošću.

Uglavnom, ujutro se na pregledu ustanovilo da sam ja i dalje otvorena samo za jedan prst?!! Znači i oni trudovi koje sam imala nisu napravili ništa, a u tom momentu ih više skoro pa i nemam ispasti ovako dugačak tekst, ali ne stignem ga sad skraćivati. Nadam se da će netko imati više znanja, iskustva da mi pomogne shvatiti zašto se moje tijelo ‘zablokiralo’.
zbog hladnoće ti je tijelo pokušalo odgoditi porod jer niske temp nisu dobre za novorođenče i porod, .. tu ima istine

nema ništa gore nego kad se mučiš i mučiš i onda ti kažu: otvorensi ste samo prst, sruši ti se cijeli svit i sva snaga ode u nezaborav (ja sam imala pauzi otvaranja jedno 2 sata..), naravno da si izgubila svoj mir i osječaj nesigurnosti se počeo uvlačiti, pa lagana panika, pa adrealin raste i onda trudovi pa-pa

mislim da si imala propriodnu ekipu na porodu da bi te smirili i ohrabrtili da se opet osječaj sigurno i onda bi trudovi se unormarili

ja sam skužila da ctg se zbuni s otkucajima (ovisi jel beba bliže i dalje, i kod mene je sonda gubila signal svako malo .. nbo znala sam to o ctg-u pa me nije plašilo)