Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: sto je ogtt

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno sto je ogtt

Ne znam sto je to, pa nek mi netko odgovori.. Skuzih samo da je nekakva pretraga.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovu sam ti definiciju našla na stranicama poliklinike analiza. no, ubaci u forumski pretražnik ogtt, ima već puno pisanja o tome...

OGTT – Oralni glukoza tolerans test

Oralni glukoza tolerans test se izvodi ujutro. Pacijent treba 3 dana prije izvođenja testa uzimati hranu bogatu ugljkohidratima ( više od 250g na dan ). 4 dana prije izvođenja testa pacijent ne smije (u dogovoru s liječnikom) uzimati lijekove koji utječu na metabolizam glukoza. 12 sati prije izvođenja testa pacijent ne smije ništa jesti, pušiti, niti se fizički opterećivati. 30 minuta prije izvođenja testa pacijent treba mirovati. Uzeti prvi uzorak krvi i dati pacijentu 75 grama glukoze u oko 300 mL vode. Djeci se daje 1.5 grama glukoze na kg tjelesne mase, ali maksimalno 75 grama. Istovremeno s uzimanjem krvi uzima se i uzorak urina za analizu glukoze i ketonskih tijela ( pozitivni rezultati su kontraindikacija za izvođenje testa). Tokom testa pacijent mora mirovati, ne smije ništa jesti niti pušiti. Nakon 120 minuta ponovo se uzima krv za analizu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E mene tu sad zanima, kako kretanje utječe na rezultate? Ili je mirovanje samo iz razloga da ti ne pozli što se zna dogodit?!

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nemam pojma, kad sam ja bila, bile smo tri trudnice i tamo su nas stavili da sjedimo 2 sata, imale smo časopise ... brzo je prošlo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pitam jer meni nitko nije rekao da se nesmijem kretat, pa sam ja to lijepo popila i otišla šetuckat oko bolnice, na kraju je ispala jako niska razina šećera i to je sad problem, pa rekoh nije li to kretanje uzrokovalo brži gubitak šećera :?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moguće. nama nije dala sestra ni u wc jer smo se na kraju morale popiškiti. samo smo tamo sjedile i čekale. i lajale

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni nije dala na WC, niti jesti, niti piti ta dva sata, ali je rekla da mogu otići ako imam što obaviti i vratiti se za 2 sata! ja sam imala što za čitati, pa sam sačekala!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lelita, ovo je samo dio tipica na kojima je bilo riječi o glukoznom testu. molim te pogledaj:

Nalaz OGTT
    Glukozni test !?
    ogtt?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •