Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Prednosti trudnoce od novembra do jula

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Prednosti trudnoce od novembra do jula

Drage majke i trudnice,

koje ste bile trudne ili ste sada, koja je prednost trudnoce u periodu novembar - jul, s obzirom da se meni taj period cini groznim za trudnocu.Molim vas dajte mi malo volje,jer sam nekako uvijek zeljela da to bude avgust-maj.

Hvala

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tebi će biti malo vruće u zadnjim mjesecima trudnoće, ali kad rodiš možeš odmah s bebom u šetnju.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam bila trudna od listopada (oktobra) do srpnja (juna). Bilo me strah hodanja po snijegu s trbuhom (trapava sam po snijegu i bez trbuha ), pa me MM vozikao dok je bilo snijega.

Srećom, nisam oticala ni po ljetnim vrućinama, jedino smo se mučili prvih 5 dana kad smo došli iz rodilišta, bilo je blizu 40 stupnjeva u hladu (toliko vruće da sam dojila pod klimom 4 dana staro dijete).

Ja ću i drugi put nastojati isplanirati trudnoću u sličnom periodu, jer super je kad možeš s malom bebicom u šetnju, a ne moraš se misliti je li dobro obučena, puše li...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam ovako kao i martinaP (vidi se po potpisima) i mislim da je to super vrijeme za trudnocu, a moze i malo kasnije.

Osim razloga da beba moze brzo u setnju, odlicno je i to sto mozes na kupanje dobar dio ljeta sto je odlicno za kondiciju, leđa, a meni je ginekologica rekla i za porod.
    Zgodno je i to što je puno lakše i jeftinije nabaviti proljetnu i ljetnu odjeću za visoku trudnoću nego zimsku.

Meni je bilo baš lijepo biti ljetna trudnica... ali, mislim da je, ako je trudnoca uredna, jednostavno lijepo biti trudnica. Opusti se, mazi trbuh i zaboravi na datume i planove (zapravo, bolje se odvikni od planiranja )

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaki period ima svoje prednosti i "nedostatke" (namjerno sam ih pod navodnike, jer nedostataka u zeljenoj trudnoci - nema )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila ljetna trudnica i ne sjećam se nikakvih nedostataka, znači sve je spadalo u prednosti
    najveća prednost mi je bila garderoba, nema razmišljanja oko garderobe, natakneš natikače i šetaš
    kad se beba rodi, nema razmišljanja da li sam ju dovoljno toplo obukla
    a tek 9 mjesec na moru s bebicom, čista uživancija

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam sa D. bila trudnica listopad-srpanj i bilo mi je super. Puno je lakše što se tiće odječe za trudnice, a i za bebu ti puno manje treba stvari. Osim toga, možeš odmah u šetnje i to bez skafandera, deka...

Sad sam trudnica srpanj-ožujak i već imam problema sa odječom, kaputom, puno mi više treba za bebu stvarčica... Jedina super stvar je da ću moći na kupanje jer će mi proči babinje do ljeta, a nakon prve T. nisam stigla.

Dobro je litala rekla...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

edit: a tek 9. mjesec na moru s bebicom, čista uživancija

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja bila trudna od 15 novembra do 20 avgusta, tacno izracunato 8) i bilo mi je super,kad je bilo vruce na kraju,bila sam u kadi ili jela sladoled,a bila sam ogromna,ogromna i nije bilo tesko.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bas vam hvala na odgovorima, dali ste mi volju.ljubim vas

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam presretna biti trudna - rujan-lipanj :D

Tako sam htjela - od ljeta do proljeća.
    Nekako imam osjećaj da je lakše izvedivo - nema frke s vrućinama i otjecanjima, možeš izdržati s 2-3 para hlača i majicama, doduše treba ti neki kaput malo širi, al to imam jednu jaknu, taman za drugo tromjesečje.

Ima puno mandarina i naranči za c-vitamin, a na proljeće i ljeto puno svježeg voća i povrća za prijenos bebaču nabolje hrane mlijekom

I super mi je da se dijete rodi tada. Ne znam, baš sam zadovoljna

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja mislim da bi bebač trebao doći negdje krajem 6 mjeseca sljdeće godine i to mi baš paše jer ću zimu progurati bez puno nove garderobe, a kad dođe proljeće i početak ljeta lakše će mi biti se organizirati s ljetnom garderobom.
    osim toga da je bilo prije pa da trebam roditi u zimi mislim da bi me bacilo u depresiju -15 stupnjeva, pa da nemogu s bebom nigdje mrdnuti. ovako će biti super, imamo dvorište i moći ćemo uživati u hladovini, plus toga u ljeto svi uzimaju i godišnje odmore pa će i MM imati puno vremena za nas.
    baš se nekako veselim tome :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam bila kolovoz-svibanj i moja zapažanja su slijedeća:

- teže mi je bilo odabrati zimsku trudničku robu (nego što bi reecimo bilo ljetnu)
    - kad se beba rodila baš su počele vrućine, ali smo zato u kolovozu navršili 3 mj pa smo već išli na more
    - u rodilištu se nisam morala jako zabundavati i mogla sam nositi japanke
    - kad smo počeli dohranu (studeni) nije bilo više domaćeg voća i povrća, pa smo "koristili" gotove kašice
    - kad smo konačno malo narasli i htjeli smo šetati bila je zima za pop****

za sljedeću nekako priželjkujem više ljetniju trudnoću....

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam s Grgom bila trudna od travnja do prosinca i bilo mi jakoooo dobro,kupala sam se to ljeto i još nisam bila predebela,dok sam rodila zima još nije bila prehladna pa sam najdeblje razdoblje provela u toplim trenirkama,kad se rodio ono prvo razdoblje smo imali kratke šetnjice po vani od početka a u proljeće smo već uživali u dužim šetnjama,na moru je bio već pravi fakin a i mama je izgubila koju kilu.
    Zato me sad zapala trudnoća od rujna do lipnja pa mi je sve naopačke za točno 6 mjeseci.Muči me hoćemo li moći na more pa to kaj ću 6. i 7. mjesec bit još debela i nikakva od poroda,kad počne dohrana bit će zima i nigdje ničega u vrtu kako je bilo s Grgom,on je prvo voće i povrće jeo praktički s drveta.Ali bude to već nekako.Barem ću isprobat i drugu stranu priče!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I moje obje trudnoće su bile od travnja do prosinca i osim problema zimske jakne čini mi se da je to dosta pogodan period. Mene ubija vrućina (stalno mi je toplo) tako da ne znam kako bih preživjela ljeto s trbuhom do zuba. Možda bi još mrvicu bolje bilo roditi npr. u ožujku ali to su već finese koje si rijetko koja može priuštiti u planiranju

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kome je drago zbog trudnoće svejedan mi je period. Ali recimo možeš ljude dobrano iznenaditi, jer kako ide zima, normalno je da se malo udebljaš, zimska odječa je šira i sve to lijepo teće, a ti se u proljeće pojaviš kao trudnica, i za čas imaš bebu . Dobro je i to što će te moći odmah u šetnju, a ne kao ja na prvi pregled po dva metra snijega.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    svaki period ima svoje prednosti i "nedostatke" (namjerno sam ih pod navodnike, jer nedostataka u zeljenoj trudnoci - nema )
    potpis

a i sve je u biti subjektivno
    ja sam rodile eto točno na današnji dan i nakon 14dana smo išli u šetnju
    mi smo cijelu zimu šetali osim po kiši

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

prednosti ljetne trudnice:
    - koristis dosadasnju zimsku odjecu i ne moras kupovati neku giga-mega veliku jaknu da ti stane veliki trbuh
    - kad stignu ljetni mjeseci i veeeliki trbuh koji stvara ozbiljne probleme pri saginjanju, ne trebas se saginjati da zavezes ni nataknes cipele nego nosis japanke i natikace (ov je meni bilo jaaako drago, tko bi mene naobuvao, svako malo sam isla nekamo) - i u rodilistu je slicna situacija
    - ljetne prve setnje, beskonacno duge jer je dan do 20- 21h
    - jednostavno oblacenje bebe (samo pelene i body) u prvim danima, kad se ionako tesko naviknuti na pelene i na to krhko stvorenje koje ne znas kako bi primio. sad sto je veci i cvrsci, vise je slojeva i "komplicirane" odjece

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam bila prosinac-rujan.
    širila sam se nenormalno i najveći problem mi je bila zimska garderoba.
    ali kad je došlo toplo vrime, ma milina.
    pogotovo ljeti jer sam veći dio dana bila samo u kostimu na plaži. i kad se šefica rodila još je bilo pretoplo pa smo imali puna 2,5 miseca za svakodnevne i cjelodnevne šetnje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam baš bila novembar-jul i to mi je super vrijeme za trudnoću! željela sam da i druga bude tako nekako, ali nažalost tempiranje nam nije uspjelo (bila je jun-mart).
    oduševljava me isto ono što je napisala lukava puščica
    treću bebu ćemo opet probati tempirati kao prvu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    - koristis dosadasnju zimsku odjecu i ne moras kupovati neku giga-mega veliku jaknu da ti stane veliki trbuh
    - kad stignu ljetni mjeseci i veeeliki trbuh koji stvara ozbiljne probleme pri saginjanju, ne trebas se saginjati da zavezes ni nataknes cipele nego nosis japanke i natikace (ov je meni bilo jaaako drago, tko bi mene naobuvao, svako malo sam isla nekamo) - i u rodilistu je slicna situacija
    - jednostavno oblacenje bebe (samo pelene i body) u prvim danima, kad se ionako tesko naviknuti na pelene i na to krhko stvorenje koje ne znas kako bi primio. sad sto je veci i cvrsci, vise je slojeva i "komplicirane" odjece
    potpisujem u potpunosti

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    potpisujem u potpunosti
    I ja potpisujem. I krivo mi je što i drugu trudnoću nisam bar pokušala tako tempirati. Sad mi je sve kompliciranije, a koliko tek zimskih trudničkih stvari trebam - hulahopke, potkošulje, jaknu (koju više nikad poslije neću trebati takvu ogromnu) - užas jedan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jaknu (koju više nikad poslije neću trebati takvu ogromnu)
    ja ju nosim preko margite u marami - super mi je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, a potkošulje sam kupila u H&M, one istovremeno trudničke i za dojenje, pa su mi i sad super (iako mrvicu prevelike preko trbuha)

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila sam ljetna trudnica, sad sam zimska.

Niti mogu sama obući čarape, niti cipele, niti čizme, jaknu ne mogu zakopčati. Danas sam išla doktoru, trebalo mi je pola sata da se odijenem.

U ljetno vrijeme natikače, bez čarapa, majčica i bermude i šibaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •