Pirice, kod parova kod kojih je pojedinacno gledano sve OK, ali ipak ne dolazi do zaceca, rade se i testovi (in)kompatibilnosti. Naime, iz krvi oba partnera i njegove sperme meri se da li i u kojoj meri postoje antitela.
Kako strucnjaci kazu, inkompatibilni parovi su oni kod kojih se kod jednog partnera u krvi nadju antitela.
Ovo govorim iz iskustva parova kod kojih je sve bilo u redu ali nisu mogli dobiti decu. Ne znam ti ovo strucnije objasniti, verovatno ima neko ko je o tome vec pisao ili neko ko bolje zna od mene. Mi smo isto prosli kroz taj test, mada smo vec imali neke svoje dijagnoze. Test je pokazao da smo kompatibilni, ali da mm ima 90 odsto antitela u spermi zbog cega nemamo sansi za prirodno zacece, kako je rekao doc. Naravno, u drugim klinikama su nam rekli da spermogram kod njih nije tako los :? Kad sve to udruzimo s mojim zapusenim tubama, da ga djavo nosi...
Ne mogu ti dalje pomoci jer nisam iz HR, ne znam kako se zovu ti testovi niti gde se kod vas rade. Mozda vam ipak sve to nece trebati! Puuuuno srece za prirodno zacece :D