Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Domaca pita bez kvasca

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno Domaca pita bez kvasca

    ...i dr. dodataka...
    ovo je nesto sto je cesto na nasem meniju... ne nadima, testo ne stvara probleme i ukusno je. Kako ne volim puno kvasca obozavam ovu pitu.

    Potrebno je
    testo:
    700gr. brasna (stavim mesavinu od 1/3 integralnog pcenicnog, 1/3 rzanog i 1/3 brasna tip 850, moze i belo, a mozete i samo belo brasno)
    1 jaje
    200 ml gazirane mineralne vode
    1 zlica soli
    3 zlice maslinovog ulja

    + oko 180gr maslaca ili margarina

    Nadjev:
    Mozete samo sira ili 3 jaja i sir.
    Ja stavljam kombinacija od spanaca, koprive i jos neki zeljenak.

    ***
    Od sastojke zamesim testo koje treba biti onako mekano. Podelim na 2 loptice. Napravim koru i premazem sa margarinom ili puterom, ovisi sta koristite. I zavijem kao koverat i stavim u hladnjak. Isto ponovim i sa drugim djelom. Oba djela stoje oko 30min. u hladnjaku.
    Nadjev napravim tako sto na malo vode prokuham spanac i koprive. Posolim i zacinim po zelji.
    Nakon 30 min. izvadim jedan dio, razvucem koru i stavim u cetvrtastom plehu prethodno premazan maslacem/margarinom. Izvucem krajeve testa izvan pleha. Stavim nadjev i odozgo stavim i drugi dio, isto razvucenog. Savijem krajeve i odozgo stavim jos malo maslaca/margarina. Pece u ranije zatopljenoj rerni prvo na 250C, a nakon 3 min na 200C. Gotovo je za 20min.

    ***
    Znam da loso pisem hrvatski, oprostite na pogreske. Ali meni je ovo preukusna pita da je ne podelim sa vama.

  2. #2
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Ne znam kako to zaviti ko koverat.... :?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    plik=koverat

    ako ti je kora razvijena na 4 strane, onda nakon mazanje jednu stranu previjes, preko nje drugu, i tako dalje.
    ma nije vazno kako, vec da ostane margarin/maslac unutra. Nakon toga i to razvijes u koru.

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    To zvuči nešto kao domaće lisnato tijesto, ali puno jednostavnije i bolje...

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    da, tako je...
    i jako ukusno.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •