Drage moje,
nije da sam TV ovisnik, ali budući sam doma nakon transfera, između knjiga, glazbe, šetnje i filmova s vremena na vrijeme preletim preko TV programa. I tako jučer oko 13.00 na Slo 2 vrlo interesantna emisija o neplodnosti gdje su uz liječnike i ostale zdravstvene radnike sudjelovali klinički psiholog koji radi s neplodnim parovima i socijalna radnica koji radi na postupcima posvajanja kao i na terapiji parova koji zbog svojih stavova ne žele u MPO ili MPO kroz dulji vremenski period nije dala rezultate. Također je sudjelovao jedan bračni par i svećenik - moralni teolog.
Rasprava je bila vrlo zanimljiva, a mene je najviše iznenandilo što i oni pored daleko više razine usluga u svojim klinikama kukajuda bi trebalo podići razinu usluga jer se nemaju vremena baviti s pacijentima.
Isto tako potencirali su problematiku nedovoljno dobrih bioloških roditelja, stavove crkve, države i postupanje socijalnih radnika u takvim situacijama. Govorili su o tome kako parovima koji nisu postali roditelji pružaju stručnu pomoć u reorganiziranju životnih vrijednosti i unapređenju partnerstva koje itekako može biti samo sebi smisao. :shock: (ovo je poput leta na Mjesec za nas).
Njihov je stručni stav da 80% neplodnih parova u 4-6 ciklusa (postupaka) ostvari roditeljstvo, a onih preostalih 20% se uglavnom opredjeljuju za druge opcije (posvojenje) ili idu u postupke do iznemoglosti (oko 20-ak postupaka) :?.
U stvari željela bih znati što vi mislite o svemu tome? Ja sam onako i osobno (kao MPO-ovka) i profesionalno (kao socijalna radnica) do grla o svakodnevnim promišljanjima na temu.