a vidju mamite, nema je nema
pa paf o'ma na recepte.
sve je u jednoj jedinoj posudi,
od pocetka, do kraja.
samo dodajes i mesas.
drzala na sobnoj temp. pokriveno krpom.
kada stigne konacno taj dan kada ces peci kolac,
podelis testo na x delova,
u jedan dodajes ovo voce, orahe, zacine i sl,
ostale delove ili poklanjas
ili, pak, ostavljas za novi kolac.
ja sam podelila na tri dela,
jedan ispekla odmah, drugi sutradan,
a treci isto sutradan, samo kod mame.
isprobvala sa raznim ukusima,
u jednome je bio cimet, muskatni orascic, orasi, grozdjice.
u drugome lesnici, rendana cokolada, suve sljive.
a ovaj kod mame grozdjice, krupno lomljeni orasi i lesnici,
rendana limunova kora.
kod mene u osnovno testo nisu isli ni cimet ni narandza
niti ista od takvih dodataka.
samo brasno, secer, jaja, mleko, prasak za pecivo, ulje.