-
pa da počnemo:
ko što reče djuma: prvi dan smućkaš u jednoj posudi tu smjesu, poslije samo u nju dodaješ na određene dane brašno šećer mlijeko, zadnji dan tu smjesu (oko 1l) razdjeliš na šalice, 1 za kolač u koji stavljaš brašno, cimet jaja..., a drugo štoveć il još kolača il daš nekom il nastaviš dalje mućkati i brojiš kao dan 1 (dakle niš ne diraš pa slijedeći dan samo promješaš - dan 2, itd.)
moj amandman: 5 i 10 dan šećer i brašno stavim u neku drugu običnu plastičnu posudu, dobro ih promješam, dodajem onaj kvas što sam danima mješala i mlijeko pa kad se dobro promješa vratim u prvotnu posudu
RAZLOG: skužila sam da se tako manje napravi grudica pa onda moram i manje mješati (kad ne smijem koristiti mixer)
sun: koristim namjensko za dizana tijesta - i ja sam totalni tudum za brašna i to mi je uvijek prvo pitanje
i da samo u startu koristiš suhi kvasac, poslije imaš svoj
Ima još pitanja?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma