monax
pa taj famozni kvas napraviš prvi dan s malo tople vode i suhog kvasca, brašna, šećera i mlijeka - to ti je starter iliti kvas/biga
i onda 10 dana miješanja i hranjenje kvasa 5. dan i 10. dan kad ga razdjeliš na čaše
1 čašu u kolač, jedna ti opet glumi starter kao 1. dan, a preostalo ili razdjeliš prijateljicama ili napraviš još kolača ili na netu čak spominju da se može srznuti za neki novi ciklus
to mi je bzvz, radije onda napravim friški

teoretiziram, jer me nešto mrzi peći zadnjih tjedana (valjda šok od božića i n. godine ), da bi se moglo nakon nekoliko dana mješanja ta smjesa upotrijebiti u kolaču, znači ništa naknadno ne dodaješ već kad osjetiš da je počelo vrenje radiš kolač prema receptu za 10. dan (bez dodavanja brašna šećera i mlijeka u bigu)

klmama je skratila na 8 dana, čekam utiske