Drage mame,
molim savjet što je sve potrebno učiniti u slučaju promjene radnog mjesta za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta? Što prvo prekidam?
Hvala!
Drage mame,
molim savjet što je sve potrebno učiniti u slučaju promjene radnog mjesta za vrijeme trajanja porodiljnog dopusta? Što prvo prekidam?
Hvala!
Kod mene je to bilo ovako: porodiljni nisam "prekidala" već sam samo donijela potvrdu o zaposlenju u novoj firmi nekoliko dana nakon što sam počela raditi (ali unutar istog mjeseca).
Hvala ti puno. To je najbolja solucija, ali moguća jedino u slučaju da novi poslodavac pristane...!
Kako to misliš?sunce123 prvotno napisa
Moj novi poslodavac nije uopće pitao/vodio računa o tome (a radi se o vrlo organiziranoj firmi). Od starog poslodavca sam uzela radnu knjižicu i donijela je novom. Pitala za potvrdu o zaposlenju i to je bilo to.
Promijeniti ću posao, a još sam na por. dopustu. Novi poslodavac će me štedjeti dok mi maleni još malo ne poraste, tako da razmišlam što bi bilo najbolje i najjednostavnije. Ne znam da li mi porodiljni automatski prestaje kada promijenim posao ili se nastavlja ako donesem tu potvrdu koju si spomenula.
Maruška , kako si mogla početi raditi ako si na porodiljnom ?
Nije mi jasno , jer znam da se ne smije odjaviti zaposlenik dok mu traje bolovanje ili porodiljni dopust :?
Ovako je bilo:
- za vrijeme porodiljnog javila se na natječaj, dobila posao s početkom rada 05.12. (Lovre je na taj datum imao nešto manje od deset mjeseci) - novi poslodavac je znao da sam zaposlena i da sam trenutno na porodiljnom
- došla kod starog poslodavca, sve dogovorili, odjavio me s 30.11., uzela radnu knjižicu
- novom poslodavcu donijela knjižicu, potpisala ugovor i počela raditi s 05.12.
- cca. 15.12. od novog poslodavca uzela potvrdu da sam od 05.12. zaposlena tu i tu na određeno (6 mjeseci)
- tu potvrdu odnijela na HZZO.... teta nešto popunjavala, računala i neko vrijeme kasnije mi je stigla uplatnica da vratim nešto novca (u međuvremenu je isplaćena naknada za 12. mjesec pa sma trebala vratiti onaj dio od 05.12. - 31.12.)
Ne mogu reći je li ovo pravi (ispravni) način ali tako je kod mene bilo. Sasvim jednostavno i bez ikakvih problema.
sunce123, ne znam za nastavak porodiljnog. U mom slučaju radilo se o istovremenoj promjeni poslodavca i prekidu porodiljnog.
dalmatinka, ne znam dogovor ni na tvoje pitanje. Možda zato što se radilo o sporazumnom otkazu. :?
Ma da , to je ok jer si ti prekinula porodiljni .
Mislim da nije moguće mijenjati posao za vrijeme trajanja porodiljnog ,
osim , naravno , ako ga prekidaš kao i ti.
Ali zašto bi netko uopće mijenjao poslodavca za vrijeme porordiljnog (ako neće početi raditi)? Što itko dobiva tom 'transakcijom'?dalmatinka prvotno napisa